tiistai 8. huhtikuuta 2008

Mitä puikoille seuraavaksi?

Laitetaan vanhasta työstä kuva, eli mummin Mikelle 1-vuotis lahjaksi kudottu merimies-tyylinen villapuku, valmistui syyskuussa 2007. Lankana 7-Veikka, koko n. 90 cm, malli omasta päästä. Merimieskaulus onnitui ekalla yrityksellä, vaikka olin henkisesti valmistautunut tekemään kauluksen useampaan kertaan. Villapukua ei ilmeisesti ole kauheasti pidetty, eikä kait tällaisina talvina etelä-suomessa paljon villapukuja tarvitakkaan leikkivällä lapsella. Puku mahtunee vielä ensitalvena ja toivottavasti käyttöäkin on. Eikä tätä pukua pikkuprinsessa pitäne, suunnitelmissa siintää ja ideaa toisensa perään pukkaatuleville talville erilaisista "tyttöjen" villa-asuista.
Akuutti ongelma sen sijaan on, että mitä nyt puikoille? Yhtään työtä ei ole kesken, se Olivia-puserokin on pingoituksessa ja kuvattavissa huomenissa. Lankaa onkin kulunut ihan mukavasti jo tässä alkuvuodesta, reilut 5 kiloa jo valmistunut erilaisiksi vaatteiksi. Aloin vuodenvaihteessa pitämään kirjaa valmistuneista töistä ja langankulutuksesta. Yritin saada tuohon sivuun laatikkoakin ko. aiheesta, vaan empäs osannutkaan, ehkä joku päivä onnistun siinä... Lankavarastoni on sangen vaatimaton blogi-neulojien varastoihin verraten. Tosin parinviikon aikana on tullut kolmisen kiloa lisää, josta puolet on pitkälle tähtäimelle lähinnä sukka yms. langaksi hamstrattua. Huushollista löytyy kaikkiaan lankaa n. 5-6 kiloa. Kankaita olen hamstrannut parin kaapillisen verran. Ja muuten, ompelupöydälläkään ei ole yhtään työtä kesken (paitsi takki, johon pitää vaihtaa vetoketju), joten ompelutyötkin pitää päättää. Noita pieniä mekkosia yms. teen, jollei järkevämpää ideaa tule!

2 kommenttia:

Rasa kirjoitti...

Monipuolinen kädentaitaja olet! Laitoin sinut suosikkilistaani.

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia paljon!
Käsitöitä on vaan paljon helpompi tehdä, kuin tätä bloggaamista. Toivottavasti joskus osaan tehdä blogista sen näköisen kuin haluan...