lauantai 17. toukokuuta 2008

Keinuttaa...

Aika tarkkaan vuosi sitten tein kuvan keinun mummin Mikelle. Mallihan on "vanha tuttu", joka jokunen vuosi sitten poistettiin myynnistä. Meillä oli oma "Nalle-keinu", joka palveli ensimmäisestä viimeiseen lapseen, kunnes yksi puista meni poikki. Hyvän palvelun jäljiltä joutui roskiin, vaan olisi ollut vielä käyttöä edes kaavana. Tämän kaavoitin itse ja puuosissa avustivat veljeni, puukepukoiden katkaisu, hionta ja reijitys, sekä Lempiksen mies, joka sahasi pohjalevyn. Kovassa käytössä oli keinu pojalla ja nyt varmaan odottelee pikkusiskon kasvua keinukauteen.
Ja blogimaailma keinuu eri listojen varassa! Onneksi opin lisäämään suosikkiblogit sivupalkkiin ja lisään niitä aina ehtiessäni koneelle. Luen sitä kautta sitten, jos listaelämä ja uudet päivitykset menee jossain vaiheessa ihan hullutteluksi. Eikös se ole niin, että kivassa blogissa voi käydä vaikka kurkkaamassa, onko uusia päivityksiä...
Pienten ihmisten vaatteiden ompelu jatkuu, ei varmaan kenellekkään mikään yllätys. kesken tällä erää mamelukit ja "pikkkupöksyt" ohuesta valkoisesta kankaasta. Eilen ompelin liivihameen n. metrin mittaiselle neidille ruskeapohjaisesta kukkaretrokankaasta. Muistelen tämän neidin äidillä olleen aikoinaan samanlainen. Kangasta katsoessa ykskaks välähti muistikuva neidin äidistä samanlainen liivari päällä. Kipaisin vanhoja kuvia katsomaan, mut mun kuvissa tämä äiti poseeraakin punakukallisessa liivarissa. Olen kuitenkin vahvassa uskossa, että kuva jonkun arkistosta löytyy tämmöisessäkin liivarissa.
Lukio-paidan neuleosuus valmistui eilen. Nyt vaan odotellaan päättelykeijua kylään... Aloitin Hellulle "villa"takkia karkkimekosta jääneistä Samos Lollipop langoista. Pieni ja kevyt välityö vaihteeksi.
Iltapäivällä otin itseäni niskasta ja menin puutarhahommiin, ollut niin kylmää, ettei pihahommat ole innostaneet viimepäivinä. Loppujen lopuksi hiki oli parin tunnin urakoinnin jälkeen ja ihan kivaa oli, kun vauhtiin pääsi. Sade ja nälkä sitten ajoi sisään. Sisällä odotti iloinen yllätys, kaksi nuorimmaista ja naapurin tyttö siivosi sisällä ja imuroi. Murkku puolestaan teki kasvissosekeittoa, jota nautin alkunälkeen ja sen jälkeen jaksoin ruokkia nuorimmat.
Vaan nyt ompelemaan!

1 kommentti:

Virkku kirjoitti...

Hieno :). Meilläkin oli sellainen nalle-kiikku keittiössä lasten ollessa pieniä ja siihen ne nukahti monta kertaa äidin ruoanlaittopuuhia katsellessa ;).