keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Käsitöissä tapahtunutta:

Aloitetaan kuvan kassilla jonka ompelin Lempikselle synttärilahjaksi helmikuussa. Unohdin itse kuvata sen, joten Lempis lähetti ottamansa kuvan. Kuvaton postaus ei ole kovin hauska ja kamerani edelleen jumittaa. Kassin ompelin (itseasiassa Lempiksen omasta kankaasta) paksusta himmeällä ruudutetusta kankaasta, kangas suorastaan huusi pääsevänsä kassiksi. Kissa-aplikaation "kaavan" nappasin joskus jostain netistä ja Lempiksen kassiin omiaan, koska kuvan kissa muistuttaa kovasti heidän Remuaan. Tämmöisissä aplikaatiotöissä käytän kaksipuoleista liimakangasta, helppoa ja siistiä ja kuitenkin nopeaa.
Eilen sain hyvältä ystävältäni synttärilahjaksi (joka ikinen kevät ihmiset muistuttaa vanhenemisesta) koruaskartelu-tarvikkeita, joiden kauneutta en voi ilman kuvaa kuvailla. Eriasia sitten, millaista jälkeä saan niistä aikaiseksi. Säästän ne semmoisen päivän varalle, jolloin kaipaan piristystä ja on runsaasti rauhallista aikaa.
Hain myös tilaamani vinonauhan-silityslaitteen paikallisesta kangaskaupasta. Olen vuosia haaveillut laitteesta vinonauhoja ja resorikaiotaleita silittäessäni ja sormia höyryllä polttaessa. Eilen kokeiltiin laitetta murkun kanssa ja petyin. Ehken en osaa käyttää laitetta tai sen käyttö vaatii kunnon harjoittelun, muttei sen kanssa ainakaan helpompaa ollut tehdä nauhoja. En vielä heitä kirvestä kaivoon tai tässä tapauksessa laitetta roskiin, vaan harjoituksia jatketaan. Jos jollakin on kokemusta ko. laitteesta, otan neuvoja mielelläni vastaan.
Illalla ompelin mummin Mikelle prässishortsit kokoa 90cm. Itselleni ja Lempikselle tekemien hameiden loppupalat suorastaan vaativat päästä pieniksi siisteiksi shortseiksi. Ihan hauskan näköiset! Hellulle ensimmäisiä mamelukkejakin aloin ommella, niistä jatketaan ompelua illalla.
Neulerintamalla ollut hiljaista tikuttelua murkun lukiopaidan seurassa, nyt ollaan jo hartiaosassa. Tein ensin alaosan ja hihat ensin ja yhdistin pyöröksi, jota teen nyt raglankavennuksilla.

Ei kommentteja: