keskiviikko 4. kesäkuuta 2008

Kuvia!

Aloitetaanpa kuvapläjäys nuorimmaisen piirustuksella. Piirteli hartaasti ja tarkasti, toi kuvan näytille ja sanoi: Äiti laitatsä tän kuvan sinne blogiis? Tottakait äiti laittoi. Eikös olekkin nätti piirustus?
Tässä tuo jo aiemminkin mainittu Holvit-huivi Vuorelman Veto-langasta. Malli on nätti ja todella nopea kutoa, lanka ihanan pehmeä ja suorastaan luisti puikoilla melkein itsekseen. Nyt on puikoilla Pirtin Kehräämön kampavillasta luonnonvalkoinen Minttumaaria (ohje Ullasta). Älkää vaan kysykö, mitä mä näillä huiveilla teen! Sukulaiset ja ystävät on pian kyllästetty huiveilla, näin ainakin oletan. Mutta, eikös "muutama" huivi lahjalaatikossa ole ihan hyvä olla varuilta!?!
Sain muutamat farkunlahkeet. Olin vihjaissut, että otan mielelläni vanhoja farkkuja vastaan materiaaliksi. Yhdet lahkeet alkoivat "huutaa pääsyä käsittelyyn", kun olin ommellut taas parit caprit edellispäivän kaavalla ja koolla (se homma alkoi jo tuntua tehtailulta). Siltä istumalta sitten aloitin kokeilun ja kaivoin nauhalaatikosta nauhat, tilkkulaatikosta taskupalan ja tuo alhaalla oleva pyörylä on itse päällistettävän napin päälle tilkusta ja nauhasta tehty koristus. Lopputuloksena tämmöinen puolihamonen syntyi. Arvioisin kooksi n. 100 cm Hamosen pakkasin jo kirjekuoreen ja lähetin neiti R:lle, josko kelpaisi...
Hellun Karkki-mekon ja kummitytön Karkki-takin loppulangoista syntyi Karkki-takki Hellullekkin. Samaa peruskamaa, kuin aiemmatkin pienten takit, eli ylhäältä alaspäin jne. Kokoa tällä takilla (ainakin pitäisi olla) on n. 70 cm. Ai niin, onhan Hellulla Pieni talo preerialla hattukin samasta langasta.
Aiemmin jo mainitut Miken "prässishortsit" itselle ja Lempikselle tekemien hameiden loppupaloista. Kokoa shortseilla on n. 90 cm ja minähän laitan tuon säädettävän kuminauhan pienten vaatteiden vyötärölle, kokemuksen mukaan ainoa keino saada sopiva vyötärö, ainakin sovittamatta.
Tässä Hellun aiemmin ommellut mamelukit roikkumassa omenapuussa, koko n. 70 cm. Pitäähän neidillä olla neitien vaatteetkin. Ei näitä pieniä mamelukkeja voi ommella tai katsella nauramatta! Joten naurakaa tekin, nauru pidentää ikää ja on kuulemma muutenkin terveellistä.
Loppunaurut vielä näistä mamelukeista. Näihin kuviin ja näihin nauruihin on hyvä päättää postaus!

2 kommenttia:

Virkku kirjoitti...

Aivan ihania käsitöitä! Ja kyllä on tyttären piirustus hieno - hyvä, hyvä :).

Distant Knitter kirjoitti...

Ihania mamelukkeja, ne nyt näyttivät parhailta, kun ovat olleet omissakin suunnitelmissa! Täälläkin lapsella monen asian tekeminen alkaa samalla kysymyksellä; laitatko kuvan sitten nettiin? Olen iloinen, ettei poika pidä käsitöitä (vielä) tyttömäisinä, vaan on opetellut taitavaksi mm. langan kerimisessä ja napin ompelussa, taitoja, joista en itse vielä tuossa iässä tiennyt mitään!