keskiviikko 16. heinäkuuta 2008

Hyvin etenee, vaikkakin hitaanpuoleisesti...

No niin, tässä tätä "ideaa" on esiteltäväksi. Tämä tarina lähti siitä, kun aloin kutoa ylhäältä alaspäin kudottavaa villatakkia kummitytölle ja samalla katselin olkkarin matolla pingoittumassa olevaa Minttumaaria-huivia. Villatakki edistyi omalla mallillaan, mutta kerros kerrokselta enemmän huomasin suunnitteleväni, miten tuosta huivista saisi jonkinlaisen boleron tms. kudottua lähtemällä niskasta alaspäin. Kummitytön villatakki (joulujuttuja hys hys) valmistui vauhdilla, samaan aikaan päässä kypsyi tämä projekti. Päässä pyöri silmukkamääriä ja kuvioiden osumisia jne. Projekti pääsi vihdoin käyntiin ja manian vallassa loin silmukoita nelosen Adeille lankana edellisessä Minttumaaria-huivissa käyttämäni Pirtin kehräämön kampalanka. Yläkuvassa huivin yläkulma ja projektin alkutilanne.
Tässä kuvassa ollaan ensimmäisessä sovituksessa projekti päällä ja ihan mukavalta tuntuu. Alunperinhän mietin tästä, joko jotain boleron-tapaista tai jotain lärpäkettä olkapäiden suojaksi, mutta nyt projekti muuttuikin villatakiksi. Tuntui päälle mukavalta ja tuo mallineule on nätti, kun mikä. Enhän ole mitään tekijänoikeuksia rikkonut tässä projektissa? Tämäkin asia tuli mieleen, mutta eikös noita mallikaavioita käyttää.
Kuva on huonosti otettu helman osalta, siinä kuitenkin mennään ihan Minttumaaria-huivin reunakuvion mukaan. Kädentien raglan-lisäykset menivät mielestäni kauniisti. Tähän kuvaan asti kudoin vauhdilla, siis saatuani tuon vartalo-osuuden pois puikoilta ja päälle sovitukseen. Nyt mennään ensimmäisessä hihassa. Viimepäivinä en ole montaa kerrosta päivässä ehtinyt neuloa, mutta het kun aikaa riittää, niin tämän kimpussa olen. Se tässä vähän jännittää, että miten käy viimeistelyssä takille. Eiköhän tämä saa saman jälkikäsittelyn, kuin huivit, eli huuhteluaine kylvyn jälkeen pingoitetaan ja pidetään peukkuja...

Ei kommentteja: