maanantai 7. heinäkuuta 2008

Mekko ylioppilaalle


Laitetaanpa vihdoin ja viimein kuva toukokuun lopulta, eli mekko ylioppilaalle. Huomioikaa kuva, eli ihan oikea valokuuvamokuva! Eikös ollut ihana tyttö, kun oli pyytänyt otettavaksi kuvan mekosta ihan tätä blogia varten!?!

Mekko valmistui suht lyhyellä ajalla ja muutaman asian tekisin nyt toisin... Malli on monen tekijän summa, tyttö halusi rintaosan rypytettynä, eikä mekkoon olkaimia ja näistä lähtökohdista lähdettiin. Sininen kangas on paksua satiinia ja löytyi Eurokankaasta, mutta siihen mieluisen toisen kankaan löytyminen ei ollutkaan niin helppoa, ostettiin puhtaan valkoista kangasta, minulta kuitenkin löytyi pala luonnonvalkoista kuviosatiinia, joka valittiinkin sitten toiseksi kankaaksi. Tein vähän mallimekkoakin toisesta kankaasta, että nähtiin ylöosan sopivuus. Onneksi tyttö asui lähellä ja pääsi käymään sovittamassa mekkoa päivittäin. Ongelmia tuotti yläosan "rypyttyminen" takaa liikkuessa ja myös ylöosan paikoillaan pysyminen, tukikankaalla saatiin apua jonkin verran, tosin jos nyt tekisin saman mallin, hommaisin korsettiluita (meiltäpäin ei läheltä niitä saa), kokeilin myös joustonauhaa takakappaleen ylöosaan, vaan se veti etuosan rumasti kireäksi. Kuvasta erottuu sininen vetoketju, joka onneksi löytyi omasta varastosta, sillä mekkoon ostettiin puhtaanvalkoinen, joka taasen olisi erottunut luonnonvalkoisen osuuden takia vielä pahemmin. Vetoketjua ja saumaa prässäilin liikaa ja sain vain ryppyjä aikaan, pitäisi muistaa tämmöisissä kankaissa tyytyä vähempään raudan heiluttamiseen. Vuorin on helmassa tyllikerros, joka näytti pitävän puvun aika kivasti "mallissaan". Jokatapuksessa puku valmistui ajoissa ja minä tykkäsin tehdä tätä mekkoa.


Heinäkuun ensimmäinen viikko meni jo aktiivisemmin käsitöiden suhteen, kuin edellisen kuun alku. Puikoilla jo toisessa hihassa menossa oleva villatakki, oletettavasti kummitytölle, oletettavasti joululahjaksi. Loistava neuleidea idea iski päälle kesken villatakin teon, kun katselin matolla pingoituksessa olevaa Minttumaaria-huivia. Idean loistavuus tai loistamattomuus selvinnee lähiaikoina, joten siitä sitten jatkossa enemmän...

1 kommentti:

Esikko kirjoitti...

Kauniin mekon teit. Ei varmasti ole kellään samanlaista.