maanantai 25. elokuuta 2008

Liivibuumi!

Ensin kiitän ja kumarran kommentoijia mukavasta palautteesta! Minä tekisin kokoajan noita pieniä mekkoja yms. muita hauskoja ompeluksia, jos se olisi mahdollista. Välillä vaan on ommeltava muutakin, saati sitten tehtävä kaikkea muuta...
Liivit ovat taas muodissa ja mitä tekee tämä äiti, alkaa tietysti päästämään puikoilta liivejä isommille tytöilleen. Yläkuvan liiviähän vilautin jo tekovaiheessa. Mallia otettu uusimmasta SK:sta, kennoneuleen tein tosin ilman apupuikkoa ja vähän muokkasin mallia... Lankana yllätys, yllätys Pirtin Kehräämön liukuvärjätty lanka, kulutus n. 250 grammaa. Värityksen virallista niemä en tiedä, mut nimesin itse sen ruskaksi. Tämän olisin halunnut kuvata ruskan värjäämällä alustalla, vaan kovasti vielä vihersi jokapaikka meidän pihan lähellä. Tätä väriä on vielä jemmassa, joten ehkä syksymmällä pääsen kuvaamaankin jotakin haluamassani väriympäristössä.

Tuosta lähikuvasta näkyy kennoneule, joka sopii kivasti liukuvärjättyyn lankaan. Kaunis lanka tullee paremmin esiin, kun mallineule ei ole liian "rönsylevä", tämä siis minun henk.koht. mielipiteeni.

Tässä siskosliivit yhteiskuvassa lauantailta. Seuraava liivi pian valmistunee piakkoin. Valmis liivi on jo kuvissa piipahtanut huuhteluaine kylvyssä ja saanut kevyt pingoituksen osakseen. Oikeasti olkapäät ovat symmetriset, kuvaaja vaan on asetellut liivin huolimattomasti.

Loppuun vielä itseotettu kuva liivistä päälläni. Kivasti tuo istuisi mullekkin, mut katsotaan josko kelpaisi jommallekummalle isoista tytöistäni... Ai niin, jos joku suku-ystäväpiiristä toivoisi liiviä vaikka Joulupukilta, niin nyt olisi hyvä hetki vihjaista siitä... Kutomisiin!

2 kommenttia:

Christina kirjoitti...

Mielenkiintoinen neulepinta. Liivi istuu kauniisti päällä.

pikkukimalainen Satu kirjoitti...

Vihdoinkin löysin jostakin tällaisen kennoneuleen.On muuten hieno liivi. Meni monta tuntia, kun etsin tietoa juuri tällaisesta struktuurista! Asiaa tietysti hankaloitti se, etten tiennyt, miksi kennoneuletta kutsutaan. Nyt sen tiedän! Vielä kun jostakin löytyisi ohjeet ;)