keskiviikko 20. elokuuta 2008

Vilautuskuva liivin alusta...

Kiitokset Minttumaaria-takin kehuista. Sama malli (mikäli löytyy vapaaehtoinen pitäjä takille, huom. suku) varmaan pääsee puikoille jossain vaiheessa ja sitten vois tietenkin kirjoittaa silmukkamääriä ylös...
Yläkuvassa parhaillaan menossa oleva liivi. Ohjetta vilkuilin uudesta SK:lehdestä, lankana Pirtin Kehräämön liukuvärjätty lanka, jonka syyssävyt ei kuvassa todellakaan ole luonnolliset. Kennoneuleen teen ilman palmikkopuikkoa, "koukkimalla" silmukat vuorotellen edestä ja takaa. Onko joku lukijoista tekemässä tätä mallia ja jos on, niin miten teet kennoneuleen? Kuva on aiemmin otettu ja nyt menossa jo kädentien resorit, joten pian saatte (parempia) kuvia valmiista liivistä pihalla.

Ommeltukkin täällä on, ilman kuvaa jäävät puolitusinaa urheiluseuran väreihin tehtyjä capreja. Tylsiä yksivärisiä urheilulycrasta tehtyjä pikahommia, samoin kuin kuntosalihousut Hellun ja Miken äidille.

Sensijaan kuvaan pääsi mekko Hellulle, alakuvassa stuntbaby, joka pääsi/joutui taas töihin.
Mekon malli on Hellun pikkuserkultaan saamasta samettiliivihameesta piirretyn kaavan mukaan tehty. Kangas on Hellun äidin hame (kuvitelkaa: Kokoa 34 oleva puolihame ei mahdu enää kahden lapsen äidille, hih hii...). Ihanan pehmoinen joustava ja pehmeän ruskea kangas sai yläosan vuoriksi ja koristeiksi kukkapuuvillaa. Kokoa mekolla on n. 74 cm, joten voimme jo kuvitella Hellun haroivin askelin tassuttelemassa mekko päällä...
Loppukevennykseksi pienen herrasmiehen paita: Eihän se ole mies eikä mikään, joka ei arkenakin pukeudu kravattiin, ainakaan pikkumies, vai mitä!?! Eli trikoo-paita kokoa 90 cm sai koristeekseen aplikoidun solmion yläkuvien hameen sametin paloista, "solmioneulana" nyörinpätkä nappikoristeella.

Ei kommentteja: