keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Kaulitaan ja käännetään...

Syyslomaviikko menossa ja aika katoaa käsistä. Hellu ja Mike ovat äitinsä kanssa olleet alkuviikon meillä. Älkää nyt heti alkuun alkako sääliä lasta, ihan vähän vaan käytetty lapsityövoimaa ja ihan itsenäisesti poika alkoi kaulita silinteriä.
Siis mulle tuli "pikatilaus" poika ja kaverinsa tarvii viktoriaanisen tyyliset vaatteet ja aikaa tekemiseen reilu viikko, ettei mitään kiirettä. Silinterihatuista aloitin operaation. Tietenkään kotoa ei löytynyt mustaa huopuvaa lankaa, joten jouduin turvautumaan lähikauppojen tarjontaan, siispä Novitan Huopasen ensimmäinen kokeilu mulla. Ja siihen yhdyn, mitä monet ovatkin sanoneet Huopasen huovutustuloksesta, kauheaa möykkyräistä pintaa täynnä koko työ. Olisin varmaan ollut suht tyytyväinen, ellen olisi neulonut ja huovuttanut aika monta kiloa lankaa, nimenomaan muuta huopuvaa lankaa. Uskomaton ero neulepinnoissa on! No, silinterit on nyt neulottu, huovutettu, muokattu, kaulittu, käännetty, väännetty ja saatu halutun kokoisiksi ja muotoisiksi.
Nyt pyytäisin Teiltä vinkkejä viimeistelyyn!
Eli silintereihin pitäisi ommella jotain nauhoja ja muita koristeita "viktoriaanisen" vaikutelman saamiseen ja hatun "sisänauhan" ompeluun.Ei kommentteja: