maanantai 27. lokakuuta 2008

Kuusi kuvauksessa

Talviaikaan siirrytty ja aina yhtä inhottavaa, sekoillaan kahdessa ajassa. Ei lapset, eikä kissa osaa siirtää kellojaan ykskaks tunnilla mihinkään suuntaan. Ulkona kuvailin vähän valmistuneita pikkutöitä, harmaa ilma ja talven tuntua tuulessa jo oli.
Kuusen alla sammakko-tossut, Pirtin hahtuvaa kaksinkertaisena, vitosen Adeilla tehtynä, kaksi tehopesua ja kutistuivat haluttuun kokoon, eli n. 35. Silmät huovutin koneessa sukkahousujen sisälle tehtyinä palloina, jotka leikkasin kahtia. Kuva vähän vääristää, ei silmät noin vinksallaan oikeasti ole. Nämä päätynevät Korvatunturille.

Yhdet hattivatit, eli ratsastushanskat jälleen valmiina. Näihin kokeilin tehdä resorivarren kaksinkertaisesta Seiskaveikasta. Nahkapaikkojen ompelu odottanee vielä näitä...

Aiemmin esiteltyjen laukkujen sarja jatkuu "meikkipussukalla". Vuorina sininen puuvillakangas. Pohjassa on "pohjalaskos", en vaan tajunnut kuvata siltä kulmalta. Tämän tein lähinnä mallia kokeillakseni, mutta siitä tulikin oikeastaan ihan kiva. Kooltaankin sen verran reilu, että esim. lakkapullot yms. mahtuvat pystyyn.

Tähän "kauppakassi" versioon ompelin heppakuvasta sivulle taskun. Kassi on tukevaa Luhdan ulkoilukangasta ja kauppakassi kokoa. Tämän tein lähinnä tulevia synttäreitä silmällä pitäen, eli pakataan lahja kassiin, eikä paperiin. Eriasia sitten, saanko kassin pidettyä jemmassa siihen asti...

Kuvaustaustana ollut kuusi soveltuisi oikein hyvin joulukuuseksi kooltaan ja malliltaan. Siis oikein hyvä paikka kuvata ensimmäinen joulusydän yritelmä. "Hyvvee Joulua" teksti tulee siitä, ettei ompelukoneeni tunne ä:tä ja jotain tekstiä halusin sydämeen väkertää... Sydämen kangas on vanha villajakku, jota yritin kuumassa tehopesussa saada huopumaan. Ei huopunut, vaikka pesuohjeena oli kemiallinen pesu, että silleen. Vähän rypistyi vain pesussa, tehdään sitten takillinen sydämiä tai jotain muuta hauskaa Joulua silmällä pitäen.
Hyvää viikkoa!

Ei kommentteja: