torstai 2. lokakuuta 2008

Langallinen lokakuu!

Lokakuu aloitetaan yllättämällä lukijat: Bolero, olkaa hyvä!
Vaihteluksi viimekuun esittelyille bolero 8 on pitkähihainen ja "kukkasen" tein irralliseksi hakaneulakiinnityksellä. Lankana on Novitan Saana (kulutus 350 g, puikot n:ro 5 Adit). Nappilaatiksota löytyi erikoinen nappi, joka sopi väreihin kivasti ja se jotenkin kruunasi tuon boleron, siis mun mielestä. Noi kirjavat langat ei saa mua mieltymään kuviollisiin mallineuleisiin, joten sileällä oikealla tein. Ja edelleen ylhäältä alaspäin neulottu tämäkin bolero edeltäjiensä tavoin.
Sen verran vaihtelua tulossa, että parhaillaan meneillä oleva neule ei ole bolero.

Ja tosiaan, täällä ei vietetä langatonta lokakuuta, vaan meinaan lisätä lankavarastoa lokakuussa, lähinnä joulua silmällä pitäen. Ja eikös se ole totta, että lankaa on vähän, jos paino jää alle neulojan oman painon! Tällä mittapuulla mulla on tooosi vähän lankaa kotona, ei edes kissan painon vertaa (Jaken viimepunnituksen tulos n. 6,5 kg).

Ei ole peukalo keskellä kämmentä näissä tumpuissa!
Vahingossa neuloin kaksi peukaloa ensimmäiseen tumppuun ja sama vahinko jatkui toisessakin tumpussa...
Muutamaa lasta sain huijattua tällä "vahingolla" ja sain katseita: nyt toi on menny ihan sekaisin... Mut mulla oli hauskaa, että vähästä sitä on ilonsa revittävä!
Te varmaan heti hoksasitte, että kyse on ratsastushanskoista (tai mikä nyt noille olisi oikea nimitys). Nämä muuten jäi viimekuun neulottujen listalta pois, kulutus Pirtin hahtuvalankaa n. 100g. Näihin vielä ompelen nahasta kämmenosan, kunhan vaan saan itseni alkamaan homman. AI niin, jos joku ei heti huomannut, niin nämä on pesukoneessa huovutettu. Viimetalvena kudoin huovutettuja lapasia varmaan lähemmäs parikymmentä paria, joten muuten tuttua hommaa, paitsi tuo pikkurilli homma.
Näillä eväillä lähdetään tätä kuuta eteenpäin menemään. Katsotaan sitten loppukuusta, mihin on päädytty.

3 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Hauskat hattivattilapaset! :) En heti yhdistänyt ratsastukseen, mutta kuulemma joskus maailman aikaan kalastajille on tehty lapasia, joissa on ihan oikeasti ollut kaksi peukkua. Toista on pidetty lapasen sisään käännettynä, ja kun toinen on kulunut puhki, on voinut sen tallessa olleen ottaa käyttöön. Joku tällainen idea niissä oli.

jantta kirjoitti...

Kurkkimassa täällä:)
Mukavaa viikonloppua.

Mammutti kirjoitti...

Maria. Nyt on sitten "ratsastushanskan" malli nimetty Hattivatiski, kiitokset sinulle.
Tuo kalastajan lapas-juttu on mulle uusi, mut varmasti ollut toimiva homma. Joku kiva kalamiehen lapas"juju" olis kiva löytää ennen joulua...

Jantta. Kiva kun kävit! Mäkin käyn "teillä" kurkkimassa.