perjantai 10. lokakuuta 2008

Pipottaa!


Tällä viikolla on pistetty syksyn pipoputki pystyyn. Melkein tekisi muokata sananlaskua: "Kyllä routa porsaan kotiin ajaa." Siitä tulisi: "Kyllä pakkanen panee puikot pipottamaan!"
Kiitokset Ruska-takin kehuista. Mä oon kulkennu täällä rinta rottingilla (mitä se ikinä tarkoittaakaan...).
Pipoihin takaisin Jatan ihanaa Marionmyssyä aloin tekemään ensimmäisenä Saana langan lopuista. Alku on ohjeen mukaan, loppukavennukset omasta piposta napattu. Printteri ei toimi ja luin vain ohjeen alun ennen koneen kiinni laittoa. Aivan ihana ohje! Nappivirkkauskoristehökötyksen värkkäsin ihan kuvausrekvisiitaksi ja kiinnitin hakaneulalla. Aivan oikein, murkku, jolle tämän tein, ei halunnut koristusta, joten koristus odottaa ompelupöydällä kohtaloaan. Lankaa meni aika tarkkaan 100 grammaa.

Seuraavaksi Isoveli langan jämien kimppuun, samaa ohjetta ja ilman loppuohjetta tehty kuin edellinenkin. Tähän tein koristeruusun huovutetusta villasta, sekin hakaneulalla vaan rekvisiitaksi. Tämän pipon jatko on vielä auki, katsotaan kenelle kelpaa. Seuraavakin pipo on jo valmis ja sen tein loppuun asti Jatan ohjeella (muistin nääs lukea ohjeen loppuun). Ja yhdet Hattivatit, eli huovutettujen ratsastushanskojen neulottu ja huovutettu osuus myös valmiina, eli niitä nahkapaikkoja vois pikkuhiljaa alkaa ommella...

Tässä vielä kaulaliinan kuva, ihan siltä varalta, että joku ei ole nähnyt kaulaliinaa ennen. Heh, joo huono vitsi.
Murkku halusi pipoonsa kaveriksi kaulaliinan, lankaa oli jäljellä n. 150 g, joten sen tikutin ihan vaan helmineuleella. Oikeastaan tästä tulikin aika passelin kokoinen kaulalle.
Kutomisiin ja hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja: