tiistai 7. lokakuuta 2008

Ruskatakki

Eihän sitä voi kokoajan neuloa boleroita, joten välillä neuloin Ruskatakin. Tämä on taas näitä ylhäältä alaspäin neuleita ja omaa suunnittelua. Pirtin Kehräänmön karstalanka, menekki 400 g ja nelosen Adit. Vyötärön ja ranteiden "kiristysneule" on Ullasta Pinjansetistä napattu.

Tässä kuvassa näkyy mallineule ja hyvin tuo tuntuu päällä toimivan. "Kiristää" kivasti kasaan, muttei ryttää. Raglanissa tein pikkupalmikot noihin lisäysten välissä oleviin silmukoihin. Kuvaaminen oli vähintäänkin haastavaa. Yritin eilen alkuillasta saada vapaaehtoisen tai pakotetun kuvaajan kuvaamaan mua takki päällä ulos, ei onnistunnu. Tän porukan kanssa menee välillä hermot ja tässä tapauksessa hyvä kuvausilma. Välillä kävin kuljettamassa neitejä harrastuksiin ja sitten sain kuvaajan, mutta luonnonvalo kävi vähiin ja salama sotki kuvia. Lopulta heitin takin päältäni maahan (onneksi oli kuiva maa) ja yritin napata muutaman kuvan niinkin, kylmä vaan pakotti sisälle. Näihin kuviin nyt on tyytyminen. Alkaa olla illat ja aamut aika kylmiä, vaikka iltapäivällä onkin lämpimän oloista, mut kyllä nyt syksy on ja talvi tulossa lujaa...

Nämä liukuvärjätyt langat on mun ehdottomia suosikkilankojani. Monimutkaisia kuvioita en raaski näihin tehdä, helposti tulee sekametelisoppaa. Tähän malliin olen tyytyväinen, siinä on "juju" ja kuitenkin langan kauneus säilyy.
Aurinkoinen ja ruskan värittämä viikko alkanut, nautitaan siitä!

6 kommenttia:

Hannaliini kirjoitti...

Upea neuletakki! Olet valtavan taitava ja uskomattoman nopea, valmiita töitä putkahtelee sellaiseen tahtiin, että heikompaa tässä jo hirvittää ;)

lettu kirjoitti...

Ooh, todella upea neule :)

Lankakomero kirjoitti...

Tosi kaunis takki!

Mammutti kirjoitti...

Hannaliini, Lettu ja Lankakomero, paljon kiitoksia Teille!

TiinaR kirjoitti...

Kaunis!

EVA K. kirjoitti...

Hei Mammutti, tulin vastavierailulle :=). Kaunis on tämä ruskatakki ja hienoja yksityiskohtia. Olen itsekin ihastunut näihin liukuvärjättyihin lankoihin - olet ehkä käynyt katsomassa minun "ruskatakkiani" jokin aika sitten.
Yllätysnuttuun ei tosiaan taida löytää suomenkielisiä ohjeita. Minä kyllä käänsin ohjeen suomeksi englannista, mutta se ei vielä ole semmoisessa muodossa, että vois jakaa eteenpäin...