sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Marraskuun alkua!

Nyt ollaan jo marraskuussa ja talvi tekee tuloaan meillekkin, viimeyönä oli jo "hurja" pakkanen. Nyt ulkona paistaa aurinko ja on niin upea ilma.

Eilen kävi mieluisia vieraita, eli tytär perheensä kanssa, samalla vietettiin vanhimman ja toiseksi nuorimman tyttären synttäreitä perheen parissa.

Lokakuun viimeiseksi neuleeksi valmistui muutamaa minuuttia ennen kuun vaihtumista Miken kauluri. Juu u, langanpäät on vielä kuvassa päättelemättä ja tarkoituksella. Silmukkamäärän ja muutenkin koon tein ihan "omasta" päästä ja olisin purkanut, jollei olisi sopinut. Hyvinhän tuo kuitenkin pojan kaullalle sopi, päättelin kuvan ottamisen jälkeen langat ja kauluri lähti pojan matkaan. Oli se kiva, kun mummin pihatöitä teki pikkumies (no joo, isänsä tekemisiä matki, kiitokset molemmille!). Oli se vaan söpöä, kun poika toi mummille puita sisään...

Tytär sai mukaansa "lahjusneuleet" Omppumatonen kakkosen ja liivin. Alakuvassa vielä Omppumatonen kakkonen todistusaineistona "Hattivattien", eli ratsastushanskojen taustalla. Hattivatitkin päätyivät eilen yhdelle synttärisankarille. Näiden Hattivattien malli onnistui omasta mielestä hyvin, tein melko pitkän ja tiukan varren. Toimivuus nähdään sitten tositoimissa ratsastaessa.

Ja vielä loppuun lokakuun "tilasto" neuleista:
Hattivatteja 3 paria, yhteensä 300 grammaa
Ruska-takki Pirtin liukuvärjättyä 400 grammaa
Pipo/kaulaliina setti Novitan Saanaa 250 grammaa
Pipo Isoveikkaa 100 grammaa
Pipo, jonka langan nimen jo unohdin 100 grammaa
Omppumatonen kakkonen Pirtin 250 grammaa
2 Kpl huovutettua silinterihattua yhteensä 500 grammaa
Bolero Isoveljestä 350 grammaa
Tossut hahtuvasta 100 grammaa
Tossut hahtuvalangasta 100 grammaa
Hihatin Pirtin liukuvärjätty 200 grammaa
Kauluri Katia Tibet 50 grammaa

Eli yhteensä 2 kiloa 700 grammaa!
Yllättävän paljon, pitää olla tyytyväinen itseensä. Osa töistä on vielä kuvaamatta ja bloggaamatta, tänään onkin loistava sää kuvata, kunhan sais vielä assistentteja innostettua...

Aurinkoista sunnuntaita!


3 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Hurja määrä lankaa kulunut yhden kuukauden aikana!

Christina kirjoitti...

Huh huh, mitä vauhtia siulla syntyy noita valmiita töitä. Söpönen pikkumies kerä kivan kaulurin. Hauskat nuo hattivatit.

Mammutti kirjoitti...

Maria ja Christina, kiitokset.
Yllättyin itsekkin kulutuksesta. Lankojen määrää seuraan vain näin kulutuksena, kaapeissa pyörii muutamia kiloja lähinnä peruslankoja. Välillä löytyy tarjouslankoja ja niitä ostelen, suht maltillisesti kuitenkin.