maanantai 15. joulukuuta 2008

Viikko vielä Jouluun...

Tuleekohan tästä kiireinen viikko?!? Taitaa tulla, et ihan turhia taidan kysellä. Eilen vielä tuntui siltä, että pahemman luokan loppupaniikki iskee. Aamulla puolestaan tuntui, et hyvinhän tässä kaiken ehtii. "Joulumielialavaihtelut" taitais olla aika hyvä diagnoosi, hih. Noh, joulu tulee, olet valmis tai et!

No niin, käsityöasiaan:
Yläkuvassa pikkutytön huovutetut (Cortinasta) rukkaset, virkattu kukkakoriste, muuten samaa sorttia, mitä täällä on nähty ennenkin.
Näitä huovutettuja rukkasia ja tossuja tykkään tehdä kovasti, nyt vaan on ilmeisesti lopetettu valmistus esim. Cortinan, Polarin ja joku muukin, mistä näitä olen kutonut. Sääli, korvaavia lankoja en ole vielä löytänyt. Paitsi tietenkin Pirtin Kehräämön hahtuvalanka, joka on yksi suosikeistani.

Tiedän täällä julistaneeni päättyneeksi "siililapasten" valmistamiseni, joudun kuitenkin pyörtämään puheeni. Näistä kun tuntuu monenkokoiset tytöt kovasti tykkäävän. Yleisön pyynnöstä siis nämä lapaset vielä neuloin Korvatunturille.
Pienen tytön ja keskikokoisen tytön kokoa ovatten nämä ja lankana Tangon lisäksi Isoveljeä.
Jonkinverran vielä pitäisi puikkoja heilutella tällä viikolla, isoja projekteja ei onneksi ole kesken, eikä muuten aloitetakkaan ennen joulua. Joulun jälkeiseen aikaan mulla on jo pino suunnitelmia neuleisiin päässä muhimassa...


Loppukevennyksenä Hellusta lauantain vierailulla ottamani kuva. Eiks ole tyttö luontainen "digitähti"! Neulottu liivihame on Lempiksen käsialaa. Selvennän vielä tuon "Lempis" käsitteen: Lempis on lyhenne lempisiskosta. Joskus tyttärieni kinatessa keskenään, sisareni ja minä keksittiin, että mepä ollaankin lempisiskoja, meitä on siis vain kaksi, toisin kuin tyttäriäni joita on neljä, eikä niillä reppanoilla voi olla Lempistä!

Tontut ovat liikkeellä erityisen ahkerasti, on niitä vilahdellut meidänkin ikkunoiden takana, joten ollaan kiltisti!

2 kommenttia:

Omppumato kirjoitti...

Ihanat huovutetut lapaset!
Siililapaset ovat myös oikein kauniita. Tuo väriyhdistelmä on mukava.

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Yhdyn Omppumadon kommenttiin, ihanat ovat lapaset. Tuollaiset siililapaset olisi varmasti haluttu juttu täälläkin , pitäisikö kokeilla? Onko niihin ohjetta? Mutta kaikein söpöin oli tuo pikkuinen, mistä tuollaisia saa ? =D