lauantai 3. tammikuuta 2009

Huppuhuivi!

Tänään sitten kuvasin pihalla tämän pipariksi epäilemäni huppuhuivin, josta tuli kylvyn ja pingoituksen jälkeen ihan käyttökelpoinen ja jopa tykkään tästä. Hyviä kuvia ei sentään ole tarjolla, sillä jouduin yksin suorittamaan kuvauksen. Hupun idea kuitenkin tullee kuvista esiin.

Koko osoittautui sitten juuri sopivaksi, menee olkapäille ja asettuu mukavasti takin alla. Huiviosuudenhan neuloin yksinkertaisella langalla, joten laskeutuu pehmeästi.
Ja hupun päälaelle tein pompulan ihan omaksi iloksi ja lasten kauhuksi, hih. Vain yhden kerran tosin olen vasta kuullut: "Ethän vaan meinaa laittaa tota päälle kauppaan?" Kommentista huolimatta olen käyttänyt ja aion käyttää vastakin.

Huppuosuus on kaksinkertaisella langalla neulottua rinsessa-mallineuletta.
Tämähän on neulottu Pirtin Kehräämön kampavillasta, jota kului kaikkiaan n. 300 grammaa. Ihanan pehmeä lanka käyttää ja vähintään yhtä ihana neuloa.

Kiinnittimeksi ompelin Joulupukin tuoman "duffelin-napin". Tuo yläkuva on kyllä surkea, mutta keskittykää ideaan: Tuosta saanee mielikuvan huiviosuuden laskeutumisesta. Sääli, että ehdin tehdä tämän ennen Pääasioita, minähän lähdin siihen mukaan ensimmäisenä yhteisprojektinani.

Tänään sitten vanhin tytär perheineen lähti ja meillä on todella hiljaista ja autiota, tai ainakin siltä tuntuu... Eikä kukaan huuda mulle: "Kato mummiiii"! On meillä ollut mukavaa, kun pikkuiset Mike ja Hellu olivat, niin et ikävä on!

Nyt puikoilla jälleen Siili-lapset, yks peukku puuttuu. Ei mitääm tietoa, mitä sitten kutois, oliskohan joku päähine. Nyt kuitenkin suuntaan ompelemaan.

Lauantai-iltaa kaikille!

8 kommenttia:

Inkeri kirjoitti...

Onpa kaunis huppu. Tuo rinsessaneule sopii hyvin huppuosaan ja pitsineule laskeutuu hvyin kaulalle.

-maria- kirjoitti...

Tuohan on ihan selvästi aikuisten "kaulurimyssy"! Meillä lapset ovat nimenneet sellaisen kypärämyssyn tuolla nimellä, kun on ikäänkuin kauluri ja pipo samassa paketissa. Eivät oikein muita päähineitä suostu pitämäänkään, vielä käytännöllisyys voittaa turhamaisuuden :) Mutta tämä sinun versiosi on sekä kaunis että kätevä!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Tosi kiva, sopii pipokammoisille. Itse en koskaan käytä pipoja, kun ne lässäyttää hiukset päätä pitkin, kaikenlaiset huppupäähineeet ja huivit siis talviaikaan käytössä. Ohje tuohon olisi kiva.

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Onpa kaunis. Kyllä tuolla kaupoille kehtaa lähteä (ihan vaikka minne=D)
Ja aina joku työ niille puikoille ilmestyy, eipä tarvitse kauaa mietiskellä....

Täti Sininen kirjoitti...

Kaunis huppu!
Niin seuraavaa työtä pitää miettiä, vaikka edellinen ei olekaan valmis. Ja käsitöitä harrastavallahan ei aika käy pitkäksi.

Omppumato kirjoitti...

Kaunis huppu ja varmasti käytännöllinen.

MarjutJ kirjoitti...

Onpa kaunis! Hih, minulle ei tule pitkään aikaan ongelmaa, mitä tekis. Jono ulottuu pitkälle vuoteen 2010:)

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset kaikille kommentoijille!
Maria, mä käytän sitten nykyään kypärämyssyä julkisesti, hih.Itseasiassa sehän tuo juuri onkin.

Kyllä mullakin työlistaa riittää, vaikka seuraavalle vuostuhannelle... Jotenkin vaan joulun jälkeen on semmonen tyhjiö-olo. Kunhan saan ensimmäisen isomman työn alkuun, niin siitä sitten taas lähtee.
Itseasiassa mulla usein on jo seuraavan työn langat esillä, tai ainakin mielessä, kun päättelen edellistä.