perjantai 9. tammikuuta 2009

Liivi pikkumiehelle!

Ensimmäisenä SUURI KIITOS lankatrokareilleni, eli Lempikselle ja miehelleen! Kävivät eilen Hiirolassa langanhakureissulla. Nyt vaan odottelen uusien lankojen kotiutumista ja kudon vanhoja pois...

Neuloin Mikelle uuden liivin, koko n. 100 cm. Alakuvassa viimetalvena neulottu bambu-liivi, joka on nippanappa sopiva ja mitat uuteen liivin otettu sitä hivenen suurentamalla. Tyttärestäni tulee kummitäti kuun lopussa, joten poikansa tarvitsee uuden liivin juhliin (Hellulle joulupukki toi kuulemma juhlaan sopivan mekon). Muuten kovin vähille jää heillä liivin ja villaneuleiden käyttö, ilmat kun on mitä on ja heillä sisäilma kuuma, eikä viimeistä viikkoa lukuunottamatta ole toppapukujen alle juuri villaista voinut laittaa.
Ensin ajattelin oikein juhlavaa mallia, vaan todennäköisesti käyttö olisi jäänyt pariin kertaan. Tämän kuvittelisin menevän juhlaan valkean paidan kanssa ja myös arkena voisi käyttää vaikkapa flanellipaidan päällä, jos haluaa...
Lankana on Flotte Socke-lanka, jota kului n. 100g. Pään-ja kädentiet huolittelin rapuvirkkauksella.

Viikonloppuna olisi pari korjausompelu-urakkaa suunnitelmissa ja tietenkin neuloa ja neuloa vähän lisää...

Hyvää viikonloppua!

3 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Viime talvena ei juuri muuta villaista käytetty haalarin alla kuin liivejä, tänä talvena muutama päivänä oli jo villahaalari käytössä näinä 10-15 pakkasasteen päivinä. Metkoja heilahteluja, kun nyt sitten taas on jo suojasää.

Jäämme odottelemaan Hiirolan tuliaisten esittelyä :) Sieltä ei varmaan voi saada kuin kivoja tuliaisia!

MarjutJ kirjoitti...

Aika ihana pikkumiehen liivi:)

Mammutti kirjoitti...

Maria; On nämä etelän talvet enimmäkseen leutoja, liiankin leutoja näin kutojan silmällä katsottuna ainakin. Omat lapset olleet lämminverisiä, villavaatteet jääneet niiden harvojen pakkaspäivien käytölle. Samoin on näiden pienten kanssa, poika kun on hikihattu muutenkin, ei ulkona plussakelillä toppapuvun alle villapukuja laiteta. Tämän talven mahtuu vielä 1-vuotis lahjaksi neulomani merimiesvilla-asu, 3-vuotis synttäreille neulon uuden, eli syksyksi.
Ja Hiirolan tuliaisia hehkutetaan kuvilla, kun kotiutuvat.
MarjutJ; Kiitokset! Ja tunnustan, et se on munkin mielestä ihana.