sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Yllätystakki!

Baby Surprise Jacketin neulomisesta olen haaveillut siitä asti, kun ensimmäisen kerran netissä siihen törmäsin (2-3 vuotta sitten ainakin). Ongelmana oli, ettei suomenkielistä ohjetta ollut ja lontooksi en tohtinut alkaa edes yrittää neuloa, etenkään kun takkia ei tehty millään "normaalimallilla". Erilaisia kuvagallerioita takeista ja niiden tekovaiheista löysin netistä, apua mallin aukeamiseen niistä ei ollut, eli into kokeilla takin tekoa vaan yltyi.

Eva K teki minulle riemun päivän, kun lupasi suomenkielisen ohjeen käyttööni. En tiidä, miten voisin kiittää Häntä! Arvostan Hänen tekoaan ja apuaan!

Niinpä minulla oli maanantaina ilon päivä ja naama leveässä hymyssä, koska minulla oli ohje edessäni ja edellinen neule (edellisen bloggauksen Polkka-hame) pois puikoilta ja Yllätystakkia tikuttamaan. Koska kyseessä oli mallin testaaminen, valitsin takkiin toissavuotisia Lidd:lin Colorado-puuvillalankojen loppukeriä (kaikkiaan takkiin kului n. 200g lankaa), puikoiksi otin nelosen Adit. Vaikka minulla oli ohje ja kuva, miten takki lopulta muodostuu, en esim. vielä yläkuvan vaiheessa ymmärtänyt takin muodostumista.

Vauhdilla ja suorastaan himolla kun takkia tein, jäi muutama oikeaneulekerros takista pois. Se on niin, että kun neulomisen vauhtiin pääsee, niin ei sitä ehdi ohjetta seurata, krhöm.

Pääntiekavennusten kohdalla vasta ymmärsin, mitkä ovat ne "ainoat ommeltavat" olkasaumat, eli yllätys säilyi viimekerroksille asti. Alusta asti päässä pyöri erilaisia variaatioita takista ja ideoita takkiin. Jatkossa Yllätystakkeja tullaan tässä blogissa näkemään usein... Kerrassaan nerokas malli, olisi hauska tietää, mistä Elizabeth Zimmermann on idean takkiin keksinyt.

Tässä vielä kuva takista valmiina. Kooksi tälle takille tuli n. 90 cm (villi veikkaus, vasta kokeiltu naapurin pikkuisen päälle, jolle oli tosi reilu). Sanomattakin selvää, että seuraava Yllätystakki pääsee puikoille vielä tänään. Ajattelin tehdä raidallisen puuvillatakin tyttöväreissä. Takki on mainio kohde langanlopuille, niille "onnellisille" joilla langanloppuja on paljon. Mulla ei ole varsinaisesti ollut ongelmaa langanloppujen kanssa, melkeinpä päinvastoin. Ilmeisesti tytöt auttaavat tuhoamaan keränloppuja, tai jotain. Muutenkaan mulla ei ole ongelmaa liioista langoista, päinvastoin...

Mutta nyt nokka kohti uutta yllätystä...

Iloista ja lumista sunnuntai-iltaa!

4 kommenttia:

EVA K. kirjoitti...

Tosi kiva tulos! Tuommoiset kivat luonnonläheiset väritkin vielä satuit löytämään. Nyt taitaa sitten ollakin jo seuraava nuttu menossa.
Minä innostuin eilisillan surffailun päätteeksi tekemään ISOA myssyä paksuista langanjämistä, tarkoitus olisi huovuttaa - ja silloinhan lopputulos on enemmän kuin yllätys :=). Voi olla, ettei näy edes blogissa, mutta katsotaan..

-maria- kirjoitti...

Kivan keväiset värit!

Kyselit blogissani magneettitaulusta. Laitoin tietoja siitä blogini kommentteihin.

MarjutJ kirjoitti...

Todella kiva yllätystakki!

Mammutti kirjoitti...

EVA K. Kiitokset vielä ohjeesta. Näitä tulen kyllä tekemään monta...
Huovutus on kyllä hauskaa ja joskus vähemmän hauskaa katsella epämääräistä möykkyä, joka pesukoneesta tulee... Rohkea venytys on joskus ollut tarpeen. Vinkkinä sanoisin, että jos hatusta ei tule suunnitellun lainen, niin aina voi käyttää saunahattuna (saunahattu on ihan kiva päässä, vaikka mulla oli kauheat ennakkoluulut).

Maria; Kävinkin jo lukemassa, kiitokset.

MarjutJ; Kiitokset!