sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Mekkoja ja Yllätyshuivia!

Yllätyshuivin nelosvihjettä odotellessa pistin puikoille vähän kevään väriä ja puuvillalankaa. Tämän "välipalatyön" tein loppuun saatuani kakkoshuivin nelosvihjeen loppuun.

Tämä mekko on vähän kuin Ullassa ollut Dalecarlica-mekko, muttei sinne päinkään! Toisinpäinkin tein mekon, eli helmasta lähdettiin liikkeelle ja hiirenhammas-reuna helmassa taannee sen, ettei helma käpristelisi. Raitoihin upotin Tenneseen jämäkeriä, niitä hempeitä värejä. Yläosa rinsessa neulosta, jonka alimpaan (jos tarvii nauhaa pujottaa) ja ylimpään (napinreiät) kerrokseen tein välisilmukan reilusti langankierrolla, muuten lisäyssilmukka tehty neulomalla edellisen kerroksen lanka. Olkaimet neuloin i-cordina suoraan takakappaleen silmukoista ja nami-napit löytyi nappivarastosta. Kokoa mekolla on n. 86 cm ja lankaa kului kaikkiaan 200g.


Kaikenkaikkiaan kiva mekko ja jännityksellä odotan näkemäni Hellun mekko päällä...

Sen uuden Ottobren seuraavana kokeilukaavana oli raglanhihainen tunika. Lisäsin helmaan röyhelön ja näin tästä tulikin mekko. Taakse ompelin vetoketjun nappien sijaan, nopeampi pistää kiinni vauhdikkaalle tytölle. Pieni yo-yo piti vielä ommella eteen, että sain laitettua lilan napinkin mukaan. Kankaat ovat ohutta puuvillaa (Lempiksen kankaita, muttei kerrota sille, hih) ja luonnossa ihanan väriset. Mekko on höyhenen kevyen tuntuinen ja omiaan hellepäiville tai sitten puseron ja sukkisten kanssa pidettäväksi. Kaavan piirsin tässäkin 86 cm kokoon.

Kevätpäiväntasausyllätyshuivin neljäs vihje valmistui eilen siihen "ensimmäiseen" huiviini. Huiviin tein vain kolme kertaa toistot, kokoa ja painoa alkaa huivilla olla jo aika reippaasti. Mittasuhteeksi kuvaan änkesi blogi-kissa, joka on hivenen "isokokoinen". Sen mitä huivin koosta pystyi puikkoja irrottamatta päätellä, tulossa reippaan kokoinen huivi, varsinkin kun tietää pingoituksen kasvattavan vaikutuksen... "Toiseen" huiviinhan tein tämän vihjeen ensin. Huivit jäävät odottamaan perjantaita, jolloin Päivi on luvannut julkaista seuraavan vihjeen ja samana päivänä nuorimmainen täyttää pyöreitä vuosia (10v). Aika kiitää ihan liian nopeasti!

Hyvää sunnuntaita!

5 kommenttia:

Taija K kirjoitti...

Ihania mekkoja, sekä neulottu että ommellut. Voi kun olis mullakin joku, jolle tehdä mekkoja ;o) Viikon päästä on kyllä yksi laskettu aika, joten josko sieltä tyttö tulisi.

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Ihanat mekot.. molemmat..ja huivitkin edistyy mukavasti=D

Pirena kirjoitti...

Ihanan värisiä huiveja sulla tulollaan. Minäkin ajattelin, että pitäisi toinen tehdä jostain vaaleammasta kun tämä ekä on tummanvihreä. Vähän niinkuin liian tumma mielestäni, kun tykkään kirkkaista väreistä.

MarjutJ kirjoitti...

Ihania mekkoja!

Samma kirjoitti...

Tulin poikkeamaan vastavierailulla.