sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Punaista ja palmikkoa!

Punainen palmikkotakki vietiin eilen 12v synttärilahjaksi neiti J:lle.
Taustatietoina kerrottakoon, että tässä perheessä on kolme tyttöä, joista kaksi vanhinta samanikäisiä, kuin omat nuorimmat ja ovat "bestiksiä". Minusta melkeinpä ihaninta näissä tytöissä on se, että käyttäävät kutomiani neuleita aktiivisesti. Näille tytöille kudon kyllä mitä vaan pyytävät... Omille ei ole mieltä kutoa hyllyntäytettä, surku.

Kysyin lahjatoivetta (kudottua sellaista) ja vastauksena oli "punainen villatakki". Lankatarjonta täälläpäin oli todella surkeaa punaisten lankojen suhteen, kaupanhyllyssä yksi tai kaksi yksinäistä punaista kerää, muutenkin lankavalikoimat täällä on todella huonot. Onneksi kauppaan tuli Seiskaveikkaa "oikean" punaisena ja pääsin aloittamaan työn pikapikaa. Päädyin kutomaan langan kaksinkertaisena vitosen Adeilla, lankaa kului kaikkiaan 900 grammaa, muttei takki kuitenkaan ole kamalan painava. Neulepinnan oli tarkoitus olla aika "jämäkkää", että kestäisi käytössä ja konepesuissa edes jonkin aikaa. Pinnasta tuli halutun lainen ja takki oli reilun kokoinen tytölle, kuten oli tarkoituskin. Neiti J on pitkä ja hoikka tyttö ja oletan kasvavan edelleen huimaa vauhtia.

Kuvaus "vartalona" toimi vanhin tyttäreni ja alakuvasta näkyvä jalka kuuluu Hellulle.

Malli on oma, palmikoita ja helmineuletta joustoa antamaan. Takki neulottu kainaloihin, sitten hihat ja yhdistetty raglankavennuksilla. Puiset napit joulupukinkontista tulleita. Kaikkia punaisia nappeja nappivarastosta oli yksi tai kaksi liian vähän. Onneksi nuo puiset napit näyttävät kivoilta takissa. Toivotaan takille runsasta käyttöä.

Kuukausikin pääsi vaihtumaan, kuukausi raportti seuraavalla kerralla. Kaikkiaan viime kuu oli ihan tuottoisa puikoilta katsoen, ompelukone sen sijaan joutunut laiskottelemaan.

Pirteää Helmikuuta!
8 kommenttia:

Sinikka kirjoitti...

Ihana takki.

Omppumato kirjoitti...

Kaunis villatakki. On varmasti mieluinen lahja.

MarjutJ kirjoitti...

Ihan mun värinen takki ja todella kaunis:)

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Vautsi mikä takki....=D

virkku kirjoitti...

Että oot kerkeäväinen! Mulla menisi yhdessä villatakissa vuosi ja sinä taidat tehdä saman parissa päivässä!

Rasa kirjoitti...

Kaunis!

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset kaikille kommentoijille.

Hepsi kirjoitti...

Upea takki!