maanantai 23. helmikuuta 2009

Vispipuurotakki ja takaisiin kouluun laukku!

Vanhaa roosaa tai marjapuuronpunaista pehmeää lankaa (Pluma) ja vitosen adit yhdessä, lopputuloksena pienen tytön villatakki. Tein pätkän mallitilkkua erilaisilla mallineuleilla ja päädyin perinteiseen helmineuleeseen. Tästä tulikin kevyt ja pehmoinen viileän kesäillan takki. Ja kuten aina helmineuletta tehdessäni, putkahti tähänkin virhe, jonka huomasin vasta kerroksien päästä, enkä enää alkanut purkaa. Mennään virheen kanssa eteenpäin periaatteella, hullu ei huomaa ja viisas ei virka. Omaan silmäänhän se tietenkin loistaa, kuin kevätaurinko. Näitä pieniä villatakkeja on kiva tehdä "välitöinä", kun kiihkeästi odottelen Kevätpäiväntasausyllätyshuivin seuraavaa vihjettä. Olo on kuin pikkulapsella jouluna, odottavan aika on pitkä!

Tekniset tiedot:
Koko: n. 86 senttiselle
Lanka: Pluma, kulutus 150g
Malli: Omasta päästä, helmaosa neulottu yhtenäisenä, helmineuletta ja hiirenhammasreunukset.
Puikot: nro 5 Adit
Muuta: Luonnonvalkoinen kukkanen aiempi virkkaus, napit saa luonnonvalkoista väriä


Ja hiihtolomahan on meillä ohi, menipä viikko nopeaan. Tytöt lähettää terveisiä ja kiitoksia lomapaikan isäntäväelle!

Murkku tarvitsi koulukirjoille uuden kassin, tilavan sellaisen. Tässä takaisin kouluun laukku! Itse piirsi mallin ja mitat, minä suoritin toteutuksen parhaani mukaan. Laukku on Luhdan ulkoilukankaasta, kassitukikangas pohjassa ja yläkaitaleessa. Vetoketju kiinnityksenä ja olkahihna. Sisällä vuori puuvillakankaasta. Vuorissa myös vetoketjullinen sisätasku.
Kassin kunnollinen kuvaaminen ei onnistunut, joten todistusaineistona julkaisen vain tuon kuvan.

Hyvää alkanutta viikkoa!

6 kommenttia:

MarjutJ kirjoitti...

Söpö takki; jossain vaiheessa pitäisi taas kummitytöllekin tehdä jotain.

Inkeri kirjoitti...

Voi miten kaunis takki.

Christina kirjoitti...

Ihania juttuja valmistunut täällä taas vaikka kuinka paljon, pikkuneidin takki on todella sievä

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Ihana villatakki, helmineule on kaunista. Virheitä minullekin aina tuppaa tulla, mutta niinkuin sanoit;
hullu ei huomaa ja viisas ei sano..

Anonyymi kirjoitti...

Outoa olen neulomassa juuri saman väristä neuletta pikkuneitoselle. Entäpä tuo kevätpäivätasaushuivi lanka. Tulet näkemään vielä neuletta lankana melkein samaa vihertävän harmaata. Itse en innostunut neulomaan tuota projektihuivia koska en käytä sellaisia huiveja.
Suorakaide on minun huivien muoto.

Ompelu on kivaa kunhan ei tarvitse purkaa. Kunhan koneet toimii ja toimiihan ne kun menee ompelemaan kansalaisopistoon ;) ja mitä ihanaa onkaan siellä superhyvä silitysrauta erillisellä höyrynkehittimellä.

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset kommenteista! Noita pikkutakkeja on mahdottoman mukava tehdä, vaan pian nuokin lapset kasvaa isoiksi tytöiksi...
Anonyymin kanssa olen samaa mieltä, ompelu on kivaa, kun kaikki koneet toimii. Välillä mulla ollut taistoja koneiden kanssa ja silloin menee ompeluhalut!