keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Huivia ja tunikaa!

Sain Katrilta lankoja kiitokseksi tyttärelleen kutomistani Hattivateista. Ensimmäinen lanka on muuttanut muotoaan huiviksi. KIITOS vielä kerran Katrille, lanka on aivan ihanaa!

Huivin tein Omppu-huivin ohjeella., kaksi mallikertaa teki leveyttä n. 20 cm ja pituutta huiville tuli n. 130 cm. Vitosen Adeilla ja lankana Debbie Bliss Stella, menekki 100 g.
Huivi on juuri sopiva keväthuivina. Ja ihanan pehmeä, eikä kutita.
Ja väri on just mun sininen. Kyllä nyt mun kelpaa kevättä odottaa!


Ja kun taas pääsin ompelun makuun, niin pari kangaspalaa muuttui Hellulle tunikaksi. Kaavan muokkasin Ottobren tunikan kaavasta, katsotaan miten sopiva tai sopimaton on päällä, kun päästään sovittamaan. Tunikan koko on n. 80 cm. Ja Yo-yon tein etuosaa koristamaan ja huomaatteko miten nätti nappi keskellä on...
Kankaista vielä sen verran, että kukallisesta kankaasta ompelin 17 vuotta sitten mammamekon, kun murkku alkoi kasvattaa mahaani. Ja ryppykankaasta tein itselleni viimekesänä puolihameen.
Noita pieniä tunikoita tulis aikamoinen kasa pelkästään pienemmistä kankaanpaloistani. Katsotaan, jos malli on päällä sopiva, niin näitä vois lisää tehtailla.

Hyvää päivänjatkoa!

7 kommenttia:

MarjutJ kirjoitti...

Todella kiva huivi ja tunika tietysti myös!

Mammutin jälkeläinen kirjoitti...

Nuo on kyllä tosi nätit, kumpikin!

Matleena kirjoitti...

Onpa nätti huivi! Minulla jäi vähän sitä yllärihuivin lankaa ja aion kokeilla saisko siitä pienen huivin, tuota mallia vois ajatella. Kiitos ideasta! ;)
Ja söpö on tuo Hellun tunika!

Soili kirjoitti...

Tuo huivi on ihana.....ja mikä kaunis väri.....
Tuon huivin malli on nyt säästetty.Yks'kaks' huomasin että puuttuu keväthuivi:)
Tunikakin on kiva.

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset kommenteista!
Tuo "omppuhuivin" ohje on nopea neuloa ja sopii monenlaisiin lankoihin. Syksyllähän kudoin yhden hihattimen Novita Rosesta tuolla mallilla.

MarjutJ kirjoitti...

Sukkapuikoissa pidän ehdottomasti eniten Knit Pickeistä, mutta niitä ei ole ollut myynnissä Karnaluksissa. Ajattelin sitten sääliä ranteitani ja pyysin tuomaan bambuiset. Sitä paitsi bambuiset voi viedä lentokoneeseen, jos tulee taas lähdettyä J:tä katsomaan:)

Omppumato kirjoitti...

Ihana huivi. Olinkin juuri etsimässä itselleni kivaa huivimallia ja tuossa voisi olla hyvä vaihtoehto.
Tunika on myös kaunis.