perjantai 27. maaliskuuta 2009

Kevään keltaista!

No niin, viikko vierähti vauhdilla ja taas ollaan perjantaissa. Kevään keltaista on puikoilta valmistunut, eli Marinesta tunika/pusero. Muuta keväistä ei sitten ole ollutkaan, talvisempaa kuin talvella! Tänäkin aamuna oli meillä pakkasta yli kahdenkymmenen asteen, hhrrr.
Tämä pusero/tunika on tehty kaulasta kainaloon Ullan ylösalaisin ohjeella. Halusin helmaan vähän tunikamaisuutta, mut ei oikein toiminut idea ainakaan tämän langan kanssa. Valmis pusero oli lörppöpörppö ja tynsin sen samantien pesukoneeseen. Vähän jämäkkyyttä pesu tähän toikin ja eiköhän tämä pidettyä tule.
Novitan lankoja, nimenomaan näitä "uusia" on monessa suunnassa syytetty nopeasti kuluviksi ja olen ihan samaa mieltä. Tätä ei siis käytetty ennen pesua, mutta pinta nyppyyntyi kuluneen näköiseksi. Että silleen! Muistelen kaiholla viimevuosikymmenten Nalleja Veikkoja, joista neulotut puserot edelleen paremmassa kunnossa, kuin uusista langoista tehdyt ekan pesun jälkeen.

Eilen valmistui Novitan Tenneseestä puseron tapainen, tätä en pessyt vaan pingoitin. Kunhan kuivuu, niin katsellaan ja kuvaillaan tekelettä. Kaikkea kivaa kesäistä tekisi mieli kutoa, jotenkin vaan talvi on niin voimakkaasti läsnä, että kesä tuntuu kaukaiselta haaveelta...


On täällä ommeltukkin, tässä "harjoitus" tunika toiseksi nuorimmalle. Varsinainen juhlatunika valmistumassa valkoisesta morsiussatiinista. "Harjoitus" tunika siis kelpasi tytölle. Molempiin kankaat löytyi kaapista (jippii hamstraukselle!). Itsellenikin ompelin "harjoitus" tunikan, kuvat vaan ei oikein onnistuneet... Niin, tunikan kaava on modattu uusimman Ottobren kaavasta neidin määräysten mukaan...

HYVÄÄ VIIKONLOPUN ALKUA!

7 kommenttia:

MarjutJ kirjoitti...

Tunika on ainakin kuvassa todella hyvännäköinen ja keväinen:)

Mammutin jälkeläinen kirjoitti...

Hyvännäköinen tunika!

Villa Lankala kirjoitti...

Aurinkoinen ja monikäyttöinen tuo tunika:-)

Matleena kirjoitti...

On sinulla nopsat puikot! Taas on kaunis tunika valmistunut ja edellisessä postauksessa soma takki ja välissä olet ehtinyt ompelemaankin. ;)

Hyvää viikonloppua sinnekin!

Minna kirjoitti...

Hauska nimi! Ja aika piipertäjä Samukin on :) Kuten muillekin, toivotan onnea arvontaan!!

Omppumato kirjoitti...

Ihanan keväinen tunika! Oikein aurinkoinen :).

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset Teille kaikille ihanille kommentoijille!
Pusero pistetään ahkeraan käyttöön.
Nyt näyttää siltä, että kevät alkaa vihdoinkin tulla ilmojenkin puolesta.