perjantai 13. maaliskuuta 2009

Suklaamansikkamustikkatakki ja kiitos langat!

Olen pitänyt yhteyttä sähköpostitse blogittomaan blogiystävääni Katriin. Varsinainen asia oli Hattivatit (eli huovutetut ratsastushanskat).
Tein Hattivatit hänen tyttärelleen ja toissapäivänä sain ihan liian runsaat "kiitos langat". Tässä kävi niin, että lanka tuli tilaukseen, eli Stellat joutuivat heti puikoille. Mullahan oli ja on tietokone ongelma, joten lohdutuksekseni pistin puikot heilumaan. Tein niistä itselleni huivin, mutta siitä lisää, kunhan kuivuu ja kuvaan.
Kiitokset Katri!

Kolmen kerää Big Nepalia (kerässä 200g), seiskan puikot ja yösydännä aloitettu neule. Tässä lopputulos!
Ihastuin langan suklaamansikkamustikkajätski väritykseen. Tein perinteisesti ylhäältä alaspäin ja ensin hihat, loppulanka viimeistä metriä lukuunottamatta meni helmaan. Eipä jää pieniä kerännyssäköitä ainakaan tällä systeemillä.
Pikkuisen takki venähti huuhtelussa ja ainakin hihat on mulle liian pitkät (kuten aina). Toisaalta tuskin takki itselleni jääkään, jos siis saan jonkun houkuteltua takille käyttäjäksi. Itselläni noita villatakkeja on enemmän kuin laki sallii ja kuitenkin suht vähän käytän. Siis tykkään kutoa ja etsin sitten sopivan "uhrin" kutimukselle.

Hassusti vasen käsi tässä kuvassa, älkää antako häiritä.

Valmistuneita töitä muutama odottaa kuvaukseen pääsyä. Joten palataan linjoille.

Hyvää Perjantaita!

7 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Ihanan värinen tuo suklaamansikkam ustikka! ;) Minä ole edes kuullut tuon nimisestä langasta saati nähnyt, vai eikö sitä kerällä noteraa. Minä en useinkaan osaa hahmottaa kerältä noita liukuvärjättyjä lankoja, että millaista neuletta siitä syntyy.

MarjutJ kirjoitti...

Kiva takki! Minulla ei enää ole yhtään takkia käytössä, vaikka töihin pitäisi sellainen värkätä. Täällä on niin kamalan kylmä.

-maria- kirjoitti...

Nätti väritys villatakissa!

Mammutin jälkeläinen kirjoitti...

Aivan ihana takki!!
Tosi makeet värit :)

Mammutti kirjoitti...

Matleena; Tilasin tuon langan Piikkopirrasta, nimenomaan uhastuin väriyhdistelmään kerällä. Luonnossa aika hyvin värit jopa vastasivat mielikuvaa.
Liukuvärjätyt on mun heikkous ja toisaalta tuska, kun haluaisin värien kuitenkin menevän samoissa kohdin samoina. Tässäkin tein niin, että aloitin molemmat hihat omista keristään (oli onneksi sama kohta värejä) ja näin sain "siedettävän" värityksen. Noita liuku ja pätkävärjättyjä lankoja on mahdoton välillä kerästä hahmottaa, se on sitten ylläri, joko mieluinen tai ei.

MarjutJ; Kiitokset. Mulla taasen on kaapissa ihan liikaa takkeja ja aika harvoin käytän...

Maria; Kiitokset!

Jälkeläinen; Mä taidan arvata sun ajatukset...

Katri kirjoitti...

Mukavaa, että tykkäsit lähetyksestä. Hattivatit oli tosi hienot!

Kuten sanottu, Rakkaan Miehen mukaan meillä on ihan liikaa lankoja ja uusi kotipaikka oli kerille tarpeen.
Edellinen juttusi pätkävärjätystä langasta ja tunikasta ratkaisi sen, mitä teen pussilliselle pätkävärjättyä rumalankaa. Siitä tulee sitten tunika tuolla Dropsin mallilla.

Terveisiä!

EVA K. kirjoitti...

Olipa kaunis takki! Minua alkaa aivan hengästyttää, kun katson aikaansaannoksiasi!
Kiitos terveisistä omassa blogissani.