sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

Pääsiäistä siilin kera!

Pääsiäistä olemme viettäneet Lempiksen ja miehensä vieraina. Käsitöitä tietenkin tehty ahkerasti, mutta esitelläänpä ensin piikikäs Pääsiäisvieras.

Illansuussa menimme pihalle Lempiksen kanssa tarkoituksena kuvata ompelemiani tunikoita. Ulko-ovelta huomasimme siilin tulevan rappusia pitkin sisällepäin... Minä kiireellä kuvaamaan siiliä ja Lempis hakemaan kissanruokaa siilille. Siili sai ruokansa ja me päätimme siirtää kuvauksen sisätiloihin, jotta siili sai ruokarauhan.
Lempiksen ja miehensä pihassa on siili(pariskunta) jo muutaman vuoden asustellut ja heille Lempiksen mies on tehnyt hienot talviasuttavat talot. Tänään täällä ollessamme pilkahti ensimmäistä kertaa iltapäivällä aurinko, liekkö aurinko herättänyt siilinkin. Lunta on kuitenkin vielä reippaasti maassa.


Eilen aloin "tuunata" Lempikselle tunikaa kirppislöytö kotitakista. Alkuun leikkasin takista sivusaumat ja irrotin hihat. Ompelukoneen kanssa tuli ensin pientä ongelmaa ja sitten isompaa ongelmaa. Isompi ongelma oli se, kun pakki jäi päälle. Huolittelin kyllä peruuttamalla ja jo mietin, miten kääntää kone, että voisi ommella peruuttaen... Reippaina siskoksina kuitenkin pistettiin ompelukonekorjaamo samantien pystyyn ja purettiin kone... Puhdistuksen, öljyämisen ja pienten teknisten korjausten jälkeen kone kasaan ja eikun ompelemaan! Nyt Lempiksen kone kehrää kilpaa kissojen kanssa ja ommella voi myös eteenpäin.


Ja yläkuvassa tunikaksi tuunattu kotitakki Lempikselle. Tähän ompeluun olen tyytyväinen.


Sen sijaan tästä ei tullut niin onnistunut ompelus, vaikkakin ihan kiva tunika. Kangas tässä oli uutta ja kaavan piirsin vanhasta SK:sta. Tuollaista halkiota en ole vähään aikaan tehnyt ja ohje oli enemmän kuin epäselvä. Aikani kääntelin, vääntelin ja loppujen lopuksi sain siitä päällepäin suht kelvollisen näköisen.

Lempishän on ahkera kutoja, joten sohvalla ollaan siskokset istuttu vierekkäin puikkoja heilutellen... Liivi (se toistaiseksi hys hys) on edennyt lähes valmiiksi. Vähän olisi tarkoitus vielä iltasella piirrellä kaavoja Lempiksen lehdistä mukaan. Huomenenna kääntyy taas nokka kohti kotia ja "se Pääsiäinen, jolloin ompelukone purettiin" siirtyy historian puolelle. Pääsiäistä ollaan täällä vietetty jo monia, monia kertoja, joten traditiohan tämä jo on.

Jonkin verran ehdin käydä toivottelemassa blogeissa Hyvää Pääsiäistä, paljon en kuitenkaan ole koneella täällä ollut ja monille, monille jäi toivotukset laittamatta. Kaikille Teille toivotan Hyvää Pääsiäisajan loppua ja aurinkoisia kevätpäiviä!


5 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Moni-ilmeinen pääsiäinen sinulla! Tulipa muuten mukavan näköinen tunika siitä kotitakista, värit ovat mieleeni. Kiva on kyllä se toinenkin.
Turvallista kotimatkaa huomenna!

Villa Lankala kirjoitti...

Vauhdikasta on ollut teillä sisaruksilla pääsiäisenä:-)
Hyvin onnistuneet tuunaukset!
Hyvää pääsiästä teille!

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Ihana siili kunhan vain ei vilustuisi kun näin aikaisin on liikkeellä.. Kivat tunikat olet ommellut.. =D

MarjutJ kirjoitti...

Söpö siili; toivottavasti ei sentään herännyt liian aikaisin.

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset kommentoijille!
Pääsimme hyvin kotiin ja osattiin lähteä ajoissa, joten ei jouduttu ruuhkassa seisomaan.
Lempis miehensä kera ruokkii siiliä(ejä), joten ruokahuolto turvattu, siellähän oli vielä maa enimmäkseen lumen peitossa. Toivotaan, ettei vilustu siili.
Käsitöitä on valmistunut, kun ehdin, niin palaillaan niihin...