keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Pöllöliivi!


Tänään on 25 vuotta siitä, kun minusta tuli ensimmäsen kerran äiti ja ainoa poikani syntyi. Syntymäkokoa pojalla oli; 5 kg ja 55 cm, eli iso poika. Pitkä pojasta kasvoikin ja varsinkin kädet on pitkät. Tällä kertaa ei kuitenkaan ollut hihojen neulomista, vaan yllätin pojan liivillä.Liivin lankana Filona-sukkalanka, kulutus 400 g, puikkoina 3,5 Adit. Malli on oma, vaikkakin ihan tuommoinen "perus"miesten liivi. Kutomisen aikana ja sen jälkeen samantyyppisiä malleja tuntui joka toisesta lehdestä tulevan vastaan (selasin vanhoja lehtiä etsien kaavoja ompeluun). "Oman" mallin tästä tekee pöllötaskut. Pöllöjähän olen aiemminkin tehnyt esim. täällä ja täällä. Lankana Filona yllätti positiivisesti, miellyttävä neuloa, pehmeä ja pesin mallitilkun farkkujen kanssa "kovassa" neljänkympin pesussa 1600 kierroksen linkouksella, eikä mallitilkku muuttunut pesussa miksikään. Poikani väri -ja mallimaailman tuntien hillitty harmaa on varma valinta ja pöllöt hauska yksityiskohta. Ja kokokin osui oikeaan, niin toivotaan liiville paljon käyttöä ja pojalle PALJON ONNEA!


Vielä loppuun "taskukuva".

Päivällä Jälkeläinen Hellun ja Miken kanssa lähtivät kotiin, eli heillä on keittiö kunnossa.
Arvatkaapa vain, onko täällä mummilla jo ikävä?
Onneksi poika tuli tänne tänään ja tein hänelle synttärikakuksi "kesän ensimmäisen mansikkakakun". Loppuiltaa vietetty saunoen pitkästä aikaa, meillä on sauna aina välillä tilapäisenä "säilytystilana" ja silloin ei saunota. Tänään siis sauna tyhjennetty ja saunasta nautittu, myös pihapöytä tuoleineen siirtyi pihalle ja valoisaa ulkona myöhään. Alkaa jo tuntua kesäiseltä.

Käsityöprojekteja meneillään ja suunnitelmissa vielä enemmän. Voi kun jostain sais aikaa "korvamerkittynä" käsitöihin. Blogikin täytti vuoden jo kuukausi sitten. Kivasti ensimmänen vuosi on mennyt, ystäviä ja blogituttuja tullut. Kiitokset Teille kaikille lukijoille. Lähipäivinä toivottavasti ehdin enemmän taas vierailla blogeissa ja bloggailla itsekkin. Arvontaakin blogiin olen pitkään suunnitellut ja sitä silmällä pitäen ostin jo muutama viikko sitten lankaakin, vaan olen hidas hämäläinen... Tältä erää lopettelen nyt ja alan suunnitella nukkumaan menoa. Siltä varalta, etten huomenna ehdi, niin toivottelen kaikille:

HAUSKAA VAPPUA!


7 kommenttia:

MarjutJ kirjoitti...

Onnittelut pojalle! Liivi olisi varmasti meidänkin nuoren miehen (21v)makuun.

Matleena kirjoitti...

Aika "pöllö" lahja nuorelle miehelle! ;D Onnittelut minultakin vaikka päivää myöhässä! ;) Hieno on liivi.

Meillä ei muuten sauna jouda varastoksi, kun vähintään joka toinen ilta saunotaan. Tai joutuisi yhtenään tyhjentämään sen varaston! ;D

Iloista vappua sinnekin!

Omppumato kirjoitti...

Aivan upea pöllöliivi! On varmasti mieluista lahja!
Iloista vappua!

Sinikka kirjoitti...

Hauskaa vappua!:)

Mammutin jälkeläinen kirjoitti...

Hyvännäköinen liivi!
Hauskaa vappua!

Mammutti kirjoitti...

MarjutJ; Kiitokset!
Matleena; Kiitokset! Meillä sauna on välillä välivarasto, eli paikka jonne ne tavarat, joille ei muuta paikkaa heti keksi joutuuvat.
Omppumato; Kiitokset!
Sinikka; Hauskaa Vappua ja aurinkoista kevättä.
Jälkeläinen; Kiitos!

Markka kirjoitti...

Ihana ihana pöllöliivi!