torstai 7. toukokuuta 2009

Hellun takki ja pullokuvia!

Tänään sain vihdoin ostettua vetoketjun Hellun takkiin. Tästä takista tuli sitten lempinimeltään "Kallis vatoketju takki". Kankaat ja muut tarvikkeethan löytyi omasta "pikku" varastosta ja rahallinen arvo yhteensä alle euron (nää on niitä "kun halvalla saa" ostoja), vaan vetoketjupa maksoi 2,9 euroa. Tietysti jos ostaisi kalliimpia kankaita, niin suhteessa vetoketjut halpenis... No, unohdetaan vetoketju ja keskitytään itse takkiin, josta tuli mielestäni ihan söpö ja "hellumainen".

Takin tein 86 cm koolla ja jostain huppari/takkikaavasta muokkasin vähän kaavaa ja mallia. Retrokukkakangas on puuvillaa ja aika "jämäkkää", joten soveltuu hyvin vuoriksi, päällikangas on liukasta ulkoilupukukangasta. Olkapäille, kädenteille ja hupun saumoihin ompelin koristetikkaukset ruskealla langalla. Tuo päällikangas on luonnossa aniliininpunainen. Yritän kuvata takkia Hellun päällä, kun tuleevat takinhakuun.

Hellu ja minä tykätään molemmat Yo-yoista, joten pitihän semmoinen takkiinkin laittaa Hellun iloksi.

Yritin kuvailla tuota salaperäistä pulloa ulkonakin. Tässä yritys suuaukon kuvaukseen valkovuokkojen seassa.

Tästä kuvasta tarkasti katsoen erottuu tuo pullo-osan "röpöläisyys", kaula on sileä.
Ja kaulassahan lukee: "Ei osteta takaisin" ja sama ruotsiksi.

Äsken pingoitin topin Rouva Sininen Toukokuun alle. Nyt välipalana teen parit Calorymetryt ja yritän valita seuraavaa isompaa työtä. Ja ompeluhommia työn alla myös.

Kutomisiin!

10 kommenttia:

Christina kirjoitti...

Kiva takki, ihanan vuorin olet siihen keksinyt ja vautsi vau miten kiva tuo edellisen postauksen neuletakki. Monet sen jo tehneet, miulla vielä tekemättä.

Matleena kirjoitti...

Onpa taas Hellulle niin suloinen tyttömäinen vaate! Kuin karamelli! Kirjastosta tarttui matkaan kirja, jossa on mukavia ja helppoja ja nättejäkin lastenvaatteiden ohjeita. Sitä tuossa hetki sitten katselin ja kappas kummaa, muistuit mieleeni! ;)

Tuo pullo jotenkin vaivaa minua. :o Minun varmaan pitäisi tunnistaa se, mutta se tieto pyörii jossakin aivan pinnan alla, mutta ei pulpahda pintaan. Minä voin aivan käsissäni tuntea tuon pullon rosoisen pinnan. ;D Parin desin tilavuus voisi merkata jotain esim. mehupulloa. No katsotaan, tuleeko pähkäilyistäni sen valmiimpaa. ;)

Villa Lankala kirjoitti...

Kaunis takki:-) Kyllä Hellun taas kelpaa keeikistellä mummin ompelemassa kauniissa takissa:-)
Olet oikea käsityöihme!!!

MarjutJ kirjoitti...

Ai, miten nätti takki. Varmasti Hellu on mielissään.

Mammutin jälkeläinen kirjoitti...

Ihana takki! Kyllä taas meidän pikku prinsessan kelpaa!

KristiinaS kirjoitti...

Matleena olikin täällä uudessa pullojutussa kirjoittanut ihan samoin kuin minä kirjoitin just tuonne edelliseen, tuntee pullon sormissaan ja tieto tekee tuloaan ..

Matleena kirjoitti...

KristiinaS:n kanssa on pullon salaisuutta pähkäilty ja on päädytty mahdollisuuteen, että pullo olisi ehkä vanha Vita Nova pullo. Vita Novaa on ollut markkinoilla kai v:sta 1978 ja nykyisen pullon kuva löytyy esim. täältä http://www.laihianmallas.fi/lm/vitanova.html . Tuli mieleen, että hyvä tarinan nimi olisi Pullon salaisuus, jonka ympärille voisi kirjoittaa vaikkapa dekkarin. Jos olisi vain kirjallisia kykyjä tarpeeksi! ;D

KristiinaS kirjoitti...

Tämmösestä paikasta sitt varmaan viimein selviää, jos rekisteröidyt ja laitat kuvan ja kyssärin
http://www.designlasi.com/fi/forum

Siellä oli nyt tunnistettu Viola-juustolaseja.
Monen monta Googlausta, laseja ja pulloja on nyt tullut nähtyä.
Matleena löysi ainakin sen mitä mun muistini haki.
Kiva salapoliisitehtävä.
Mullahan oli kerran tunnistettava outo esine, joka sitt ilmeisesti on kaidekoukku.
Hyvää äitienpäivää

Mammutti kirjoitti...

Ai, että TE olette ihania ihmisiä! Tuo pullon salaisuuden selviäminen lähenee... Olen tänään ehtinyt piipahtaa koneella pari minuuttia kerrallaan (juu, siivota pitää ja leipomuksia tehdä samalla ja pari muutakin projektia vie ajan...) seuraamssa pullon salaisuutta. Ihanaa, että muutkin on "koukussa" pulloon, mulle se on semmoinen "koukutus" ollut viimeaikoina, aina keksii jonkin paikan, josta vois etsiä jne.
Nyt uunin kello piippaa, eli takas keittiöpalveluun, palataan...

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä onko mysteeripullon arvoitus jo ratkennut vuosien saatossa, mutta siltä varalta että ei ole, niin kerron että uskoakseni pullo on vanha lonkeropullo: http://www.suomenmuseotonline.fi/fi/kohde/Kokem%C3%A4en+maatalousmuseo/5081%3A2?pathId=1.42.209.243.244.&itemIndex=8