tiistai 9. kesäkuuta 2009

Hellemekko ja METU!

Vielä piilossa pidettävien ompeluiden lisäksi täällä ommellaan muutakin. Esimerkiksi eilen illalla ompelin olkkariin verhot, eikä siinä vielä kaikki: Pesinkin ne ikkunat! Tosin todennäköisesti ikkunat on ainakin ulkoa likaiset ja keltaiset, kun lähipäivien sateet on sataneet...

Täytyy olla aikamoinen optimisti, kun näillä ilmoilla hellemekkoja ompelee.
Yläkuvan mekon kuitenkin tein kokoon 104 cm, kaava uudesta Ottobresta, kuitenkin kaulassa kuminauha, eikä naru (kokemuksen mukaan lapset, siis meidänlapset, vetää narun kuitenkin pois...). Tää oli sarjasamme pakko ommella, kun raitakankaan vihreä raita on luonnonvalossa juuri samaa väriä, kuin hihojen tummempi vihreä.
Mekon tarkoitin lahjaksi 3-v täyttävälle tytölle. Kun nyt tulis hellemekkokelejä vielä tänä kesänä...


Hellulle en enää yhtään hellemekkoa tälle kesälle tee, ainakaan ennenkuin luvataan pidempi hellejakso. Niinpä tein METUn. Jälkeläinen soitti, kun leikkelin kappaleita ja kerroin, että teen tunikaa, vai olisko tää nyt sit mekko, kun menis molempina varmaan...
Jälkeläinen siihen, että se on sitten METU, eli mekko/tunika.
Syksyä silmällä pitäen siis Hellulle, kokoa 86 cm, hihan pituus tehty Hellun omilla mitoilla (Jälkeläinen mittasi). Hellu kun on lyhytkätinen ja kaikissa vaatteisssa hihoja rullataan reippaasti, joten josko olis yks vaate sopivalla hihan pituudella.
Raitakangas ihanaa ohutta puuvilla ja sitä on vielä "muutamaan" pikkuvaatteeseen. Vaaleanpunainen peruspuuvillaa.

Eilen aamulla lähdin suuren saaliin saamisen odotuksin kankaanhakureissulle. Saalis jäi aika pieneksi kuitenkin. Jonkin verran kangasta kuitenkin kotiutui.

Luvassa sadepäiviä ja se tietysti tarkoittaa lupaa tehdä käsitöitä!
Hyvää alkanutta viikkoa!

9 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Taas olet siellä surautellut suloisia METUja ja mekkoja! ;) Saat sen kuulostamaan niin helpolta, että tulee tunne, että minunkin pitäisi. Onneksi muistan, ettei se minulle ole noin helppoa. ;D Jotain pientä aina väliin sentään saan siltäkin rintamalla tehtyä.
Meillä paikallinen lehti kirjoitti, että kylmin kesäkuun alku 60. vuoteen!!! :o Eipä nyt tunnu ilmaston lämpenemistä! ;)

hillanen kirjoitti...

Aina pitää olla sillai optimisti, että helle tulee, koska kyllä se tulee! :) Mie tykkään blogistasi.

Quickstep kirjoitti...

Ihania mekkoja oli hellettä tai ei. Tässä vaiheessa kesää toivo helteiden osalta kuitenkin vielä elää...

Inkeri kirjoitti...

Kivoja mekkoja eikun metuja. Hauska sana tuo metu.

Taija K kirjoitti...

Oi miten ihania mekkoja ja bolerokin aiemmassa viestissä. Kyllä niitä helteitäkin tulee, johan niitä pari päivää on tällekin kesälle ollut ;o)

Villa Lankala kirjoitti...

Kauniita metuja ja mekkoja:) Tuo metu-nimitys on hauska;)

Toivotaan aurinkoisia kesäpäiviä!

Riikka kirjoitti...

Heippa,
Ekaa kertaa täällä, tulin vastavierailulle! Ihana mekko, varsinkin ihastuin tuohon vihreään hihakankaaseen. Mistä se on?

Mammutti kirjoitti...

Matleena; Kiitokset ja jotenkin mä olen pahassa koukussa pieniin mekkosiin.
Hillanen; Kyllä minäkin vielä elelen toivossa lämpimistä päivistä, ei hellettä edes tarvis olla, mut että tarkenee ulkona kesävaatteissa. Kiitoksia paljon!
Quickstep; Kiitos ja eletään toivossa.
Taija K; Kiitokset ja mekkojen lisäksi olen kouksusa boleroihin!
Villa Lankala; Kiitokset! Metu on Jälkeläisen keksintö ja tosiaan sopii noihin tämän hetken "muodin mukaisiin" mekko/tunikoihin.
Riikka! Kiitos ja kiva kun tulit kylään! Epäilen vihreän kankaan olevan peräisin Eurokankaasta, ehkä kotiutunut jostain "kerää kassiin kympillä, niin paljon kuin mahtuu" hamstrauksesta. Sitä oli tuommoinen reilu hihojen kokoinen pala vain, ihanaa ohutta puuvillaa.

Sipi kirjoitti...

Kaunis mekko ja tunikakin :)
Seinäjoella nyt näin aikaisin aamulla jo 16' joten Provinssilaisilla on ainakin ollut lämmin yö.. joskopa se olis nyt sitten viimein taas hellepäivä tämä Kip-päivä! Mukavaa viikonloppua :)