tiistai 23. kesäkuuta 2009

Juhannuksen juhlamekot ja mammuttitauti!

Mammuttumainen kesäflunssa iski Mammuttiin, ensin ääni häipyi lähes viikoksi ja oli muutenkin huono olo, sitten kuume iski kauniina iltapäivänä ykskaks, eikä muuta enää tarvittukaan. Eli viimepäivät on mennyt sängynpohjalla maatessa, välillä ollut ajantukin hukassa. Kaikista kurjinta oli se, että Jälkeläinen lasten kanssa oli muutaman päivän täällä, eikä Mammuttimummista ollut mihinkään. Päivästä asti on kuume pysynyt aisoissa lääkkeillä, joten ehkä tästä vielä toinnutaan. Parhaiten käsityksen taudista saa siitä, etten ole kutonut yhtään mitään tällä viikolla, se oli Jälkeläisestäkin todella ihme, heh.

Juhannuksena oli häät, joihin tein morsiustytöille puvut. Niistä puvuista kuvia blogiin ei ole vielä valittu, kunhan paranen kunnolla, niin palataan niihin sitten.
Näissä kuvissa nuorimmaiseni omissa juhlapuvuissaan Juhannusviikolla pihalla. Poikani oli täällä ja suoritti kuvaukset hienolla kamerallaan. Kiitokset kuvaajalle!

Kumpikin tyttö suunnitteli oman pukunsa ja minä yritin toteuttaa parhaani mukaan. Toiseksi nuorimmalle oli yksiolkaiminen puku ehdoton ja toiselle olalle silkkinauha. Omasta "pikkukangasvarastosta" ei löytynyt sopivaa (siis neidille kelpaavaa) kangasta. Kaupasta sitten haettiin sininen kangas ja siihen löytyi aivan samaa värisävyä tylli, jonka laitoin helmaan ja rypytin pääntielle kiertämään. Kaavan jouduin kehittämään "omasta päästä" ja yllättäin ensimmäinen versio oli toimiva. Puku oli mieluinen ja tyttö jopa kysyi, etteihän tämä vaan kutistu. Tästä voi jo päätellä paljon ne, jotka tietävät neidin vaatetus vaatimukset.
Jos kuvissa nurmikolla tanssitti, niin häissä tyttö tanssi loppuun asti. Kotiin tultua molempien korkokenkiin ja tuntien tanssimiseen tottumattomien tyttöjen jalkojen alla lattiamme oli "keinuva".


Nuorimmaisen pukupiirustuksessa oli lila hame leveällä alaosalla ja isolla rusetilla, tosin kuvaan oli piirretty vaaleanpunainen rusetti, joka kuitenkin muuttui valkoiseksi suunnittelun edetessä. Tähän mekkoon kangas löytyi siitä omasta "pikkukangasvarastosta". Jonkinsortin juhlapukukangasta tuo on, tarkkaan en tiedä, vähän silkin ja ohuenohuen taftin sekoitusta, jokatapauksessa hyvin liehuvaa ja laskeutuvaa. Etuosaan sain puhutettua pitsinpalan, joka löytyi myös itseltä. Ryppytaftista tein levenevän vyön, johon siis sai sen muhkean rusetin. Hiuksiin ryppytaftista pieni rusettti ja mekkokankaasta pitkä liehuke. Alle tyllialushame pitämään helmat leveinä, silloinkin kun ei tanssittu.


Kuuman kesäpäivän kuuma kysymys:
Mistä löytäysi pienten lasten neulottujen sormikkaiden ohje?
Minä en itse ohjetta tarvi, vaan Jälkeläinen haluaa lapsilleen neuloa sormikkaat
Etsin niihin ohjetta jo ennen taudin tuloa, vaan enpä löytänyt. Ja jos Jälkeläisellä riittää virtaa neuloa pieniin sormiin sormikkaat, niin toivon ohjeen löytyvän.

Kyllä tauti on vienyt voimat vähiin, kun jo koneella tämän kirjoituksen ajan olo saa olon ihan voimattomaksi. Joten, takaisin sänkyyn ja palataan, kun jaksetaan.

Lämmintä viikonloppua!

12 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Voi kun kauniit mekot, kyllä olet taitava.
Harmi on kauniilla ilmalla sairastaa, mutta jospa näitä vielä riittää, paranemisiin!

Omppumato kirjoitti...

Aivan upeat mekot!
Pikaista paranemista!

Mari kirjoitti...

Paranemisia! Kauniit mekot!

MarjutJ kirjoitti...

Paranemisia; kesäflunssa on tosi ikävä vieras. Upeita mekkoja!

Tess kirjoitti...

Kauniit mekot!

Paranemisia!

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset ihanille kommentoijille!
Hitaasti taudista toipuminen etenee ja minä kun olin kärsimätön ja kuvittelin jo eilen olevani voimissa, vaan eipä voimia näkynyt. Tänään pikkuhiljaa yritän alkaa jotain touhuta, mut eilen illalla kyllä jo kudoin! Pysykää muut terveinä!

Marleena kirjoitti...

Ihanat mekot olet tehnyt ja on varmasti mieluista, kun tytöt itse tykkäävät. Ihan alkoi syyhyttää ompelujutut, kun mekkoja ihailin. Olen tehnyt itse tyttärelle jopa vanhojen tanssien puvun! Muutakin on tullut ommeltua, mutta ompelut ovat olleet kesannolla.
Toivottavasti olet jo parantunut :-D

Quickstep kirjoitti...

Kauniit mekot.
Kamalan kuulonen tauti. Toivottavasti olet jo toipumassa.

Matleena kirjoitti...

On ollut erinäsiä kiireitä ja vasta nyt ehdin tänne poikkeamaan ja huomaan, että sinä raasu olet potenut oikein kamalaa kesäflunssaa. :( Mutta jospa olisit jo kunnossa!

Aivan ihania juhlapukuja tyttärillä! Nuo päällähän on aivan kuin prinsessa tanssiaisissa, joten eipä ole kumma, vaikka kotona sitten lattia keinuukin! ;D

Mammutti kirjoitti...

Marleena, Quickstep ja Matleena; Kiitokset!
Tauti alkaa nyt helpottaa, mutta voimat on poissa. Postinhakureissu (yht. n.150m) sai aikaan pitkän hengästyksen, sydän jyskytti ja oli pakko istua ja huilata. Käsitöitä vähän olen jo kyllä tehnyt.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Ihailen teitä, jotka ompelette mitä vaan. Ihanat mekot ja upeasti valokuvattu (iloinen tunnelma astittavissa.
Mun ompelutaito on nyt ruostunut harjoituksen puutten vuoksi. Oon joskus ommellut 5 vuotta nuoremmalle systerilleni yo-mekon. Nykyään en voisi kuvitellakaan tekeväni mitään vaatetta ilman kaavoja ja ohjetta.

Nna kirjoitti...

Ihastuttavia leninkejä. :)