perjantai 17. heinäkuuta 2009

Farkkupalaa!

Viimeisenä farkkupalahommana valmistui kauppakassi kokoa ISO. Eli tähän mahtuu ostoksia puolikärryä, uskoisin. Ja uskallan luvata tämän kestävän painavankin kuorman kantoa.
Kassi neliöistä, pohjassa "muotoilu" (varmasti jokin nimitys tuolle pohjalle, joissa reunoista otetaan kolmiot on, en vaan tiedä...). Sisälle ompelin kännykkä tms. taskun valmiista farkun taskusta. Vuoriksi riitti samaa verhoa, kuin ennenkin. Alaosaan tein laskoksia väljyyttä antamaan. Toisen puolen yläkaitaleessa huomasin ompelun jälkeen tahran, joten siihen siksakkasin pienen taskun.


Käytössä olen todennut parhaaksi kassinmalliksi tämän leveän ja tilavan alhaalta, korkeuttakin saa olla reippaasti ja sitten tuo kapeampi "yläosuus", jolloin tavarat pysyy kassissa autossa ja muutenkin kuljettaessa.


Viimeviikolla voitin villasukat Aina on aikaa blogi-kilpailussa.
Sukat tulivat jo tiistaina ja olivat ihanat ja sopivat. Värit ruskea raidoitettuna vaaleanpunaisella on mun lemppariväriyhdistelmä.
Kiitokset!


Meikkilaukku kooltaan reilu. Molemmilla puolilla taskupalan ympärille hirsimökkiä, vetoketjun pituus 50 cm. joten siitä voi päätellä pussin koon. Myös sisällä molemmin puolin farkkutaskut. Vuorin jo kaikki tunnistaakin...


Tässä pussissa hiuslakka yms. pullot matkustaa pystyssä.
Kukahan vaan pakkaisi näitä kasseja...
Tavaroiden pakkaaminen ei ole mitenkään lempparihomma, tai vielä sitä pakkais, kun joku päättäis tavarat ja ennenkaikkea vaatteet.


Viidakon kuningas Jakke toivottaa hauskoja kesäpäiviä!

15 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Täällähän on ehtinyt tapahtua vaikka mitä sen jälkeen, kun olen ehtinyt viimeksi poikkeamaan! Kassit ja langat ovat lisääntyneet ja noin hieno neuletakkikin päässyt valmiiksi! Jännä yksityiskohta tuo hännys takana! ;)

Meillä on ollut vieraita ja terassintekoa ja kaikenlaista, mutta ihana kesä jatkuu, vaikka on nyt vähän viileämpää.

Mukavaa lauantai-iltaa sinne! :)

Omppumato kirjoitti...

Hieno kassi jälleen kerran! Tilavaa kassia tarvitaan aina :).

Ihanat sukat olit voittanut. Onnittelut!

Eila kirjoitti...

Hieno kassi taas!
Voi miten kiva kuva kisusta!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Mainioita kasseja olet ommellut, käytännöllisempiä ja kestävämpiä kuin neulotut tai virkatut. Tuohon tarkoitukseen vanhat farkut on omiaan.

Äipän touhut kirjoitti...

Huomenta. farkkukassi on hyvännäköinen. Kivoja yksityiskohtia. Kissan on söpö. Meillä oli kerran tuollainen samannäköinen kissa, mutta se jäi auton alle.

Mohariina kirjoitti...

Meikkilaukku on nätti ja koko reilu, sinne taitaa mahtuakin aika paljon tavaraa. Taidanpa kokeilla seuraavassa kassissa tuota samaa taktiikkaa, alhaalta leveämpi ja ylhäältä kapeampi

WeirdRockStar kirjoitti...

Woooooooooooo! Täällä on tapahtunut paljon kaikkea hienoa!
Upea neuletakki, päheitä kasseja ja teidän Jakke näyttää ihan meidän Pythagorakselta! Häntäkin samanmoisessa vinkkelissä.

MarjutJ kirjoitti...

Hieno kassi ja meikkipussi; tuollaisille on aina tarvista. Minä myös saan stressin, kun pitää pakata. Kumpa joku muu aina hoitaisi asian.

Helmis kirjoitti...

Hauskoja ja hyödyllisiä farkkupaloja on täällä taasen ommeltu! Kyllä noiden pitäis kestää käyttöä ja kanniskelua!

Pst. Sama täällä, mäkään en tykkää yhtään pakkaamisesta. Tai siis nimen omaan siitä suunnittelusta ja mukanaotettavien päättämisestä. Graah, kohta pitäis taas pakata kuudelle viikon kamppeet niin sadetta kuin paistettakin varten. Petivaatteineen ynnä muineen. Blajaaah.

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Taas niin mahtava farkkukassi jotta.. osaisinpa minäkin... Sekä kaunis on tuo villatakki ja ihana väri =D Oletpa sinä ahkeroinut.. Mikä mahtava lankaleija edellisessä kirjoituksessa.

Mari kirjoitti...

Ihana kassi taas! :) Minä sain just äidiltä läjän uusia farkkuja (liian pieniä hänelle), joten voisin omia vanhojani alkaa kohta saksimaan kasseiksi... ;)

Kirsi kirjoitti...

Upea kassi!

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset kommenteistanne!
Olen hyvin harvakseltaan päässyt piipahtamaan koneella, käsitöitä senkin edestä yrittänyt tehdä. Lähdimme perjantaina loma/kylä/sukulais/harrastetarvikehankinta-lomalle. Ilmat enimmäkseen suosineet ja muutenkin mukavaa ollut. Jatkokohteet vielä avoinna, joten katsellaan, mihin Mammutin poppoo vielä päätyykään...
Sen verran pakko leuhkia, että ensimmäistä pellavaista huiviani parhaillaan neulon.
Hauskoja kesäpäiviä!

Mia kirjoitti...

Voi kuinka oot ahkeroinu noiden farkkujen kanssa. Ja miten hienoja ja käytännöllisiä vielä. Alas päin kelatessani löysin lisää.
Itsellä ois nyt aikaa, mutta nurmikko ajamatta, luonto ei anna periksi kiivetä ompelukoneelle yläkertaan kun se homma on tekemättä.
http://miisamia.vuodatus.net

Marika kirjoitti...

Kerrassaan hienot ompelukset! Tukeva kassi kauppareissuille on käynyt monesti minunkin mielessäni. Koon pitäisi kylläkin olla lähellä Ikean sinistä säkkiä ;)