lauantai 11. heinäkuuta 2009

Iltapäivän kahvitauko.

Kahvitauko menossa tai oikeastaan jälkiruokakahvi. Tein lasangnea ruuaksi ja parhaillaan uunissa raparperipiirakka, jonka toiseksi nuorin teki, eli ruokahuolto pelaa. Lupaili säätiedotus kovia sateita täksi päiväksi, noh, pari kevytvesipisaraa tuli joku aika sitten. Tavallaan turhaan sisäpäivän sitten suunnittelin, toisaalta saimpahan ommella.


Nuorin on innostunut käyttämään farkkuhameita (leggarien kanssa varsinkin). Keväällä oltiin yhdessä paikallisessa "rojukaupassa", josta joskus tekee käsityöpuolen löytöjä ja siellä palakorissa oli tuo kukkafarkkukangas, jonka tyttö samantien hyväksyi. Kevät meni saamatta hametta ommeltua, tänään sitten otin kankaan esiin, piirsin kaavan Ottobresta ja samantien tein hameen valmiiksi asti. Eipä siinä kauan mennyt ja nyt toivotaan hameelle käyttöä, on mun mielestä ihan nätti.
Nyt pitäis valita illab ompelu; Vanhoja farkkuja kasa odottaa jatkokäsittelyä, jos vaikka kassin tekis tai sitten voin tehdä pikkupojalle collareita syksyyn. Jälkeläinen aamulla valitteli pojan collarien jääneen pieniksi. Minä kyllä olin sitä mieltä, että tarvitsee niitä vasta syksyllä, eihän keskikesällä pitkähihaista tarvi, eihän...


Loppukevennyksenä kuvassa ensimmäiset tänä kesänä löydetyt kanttarellivauvat.
Mut tuntevat tietääkin, mitä tästä seuraa ja mistä Mammutin varmimmin tapaa!

7 kommenttia:

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Kivaa farkkukangasta! Nyt on kyllä pakko lähteä katsomaan onko meidän lähistön kanttarellivauvat jo syntyneet! Sienihullu minäkin.

Sartsa kirjoitti...

Hame näyttää hyvältä. Ottobren kaavat on kivoja. Niitä miäkii selailen, jos jotain teen.
Koru on myös oiva idea langasta!

Taija kirjoitti...

Hauska hame!

Kiitos pellavatunika kehuista. Tulin kertomaan, että pellava on kivaa valmiina, mutta pölisee neulottaessa eli nenän kutinaa tiedossa ja ulkoneulontaa luvassa :)

Mammutin jälkeläinen kirjoitti...

Hyvännäköinen hamonen!

Matleena kirjoitti...

Kiva kukkahame! ;)

Nam kantarelleja! Meillä on mökillä melkein pihapiirissä hyvä kantarellipaikka, mutta ei siellä vielä kasva mitään, vasta elokuulla.

Marika kirjoitti...

Kivan näköinen hame, kangas on nätti!
Palakorit ne joskus yllättää iloisesti penkojansa :)

Mari kirjoitti...

Ihana hame! :)