torstai 30. heinäkuuta 2009

Kotiin paluu...

Nyt on Mammutti taas kotiutunut ja ihan omalla koneella ollaan.
Oltiin tyttöjen kanssa vesilomalla, eli kylpylän altaissa kroppaani yritin pehmittää. Nahka ainakin pehmeni ja välillä oli ryppyinen rusina olo. Muutakin ohjelmaa oli vähintään riittävästi ja kudinta kiikutin mukana kaikkialla muualla, paitsi kylpylässä ja ruokailussa. Muutama rohkea aikuinen uskalsi kurkistella ja kysellä, mitä puikkojen kanssa oikein touhuan. Paras kyselijä oli pikkutyttö n. 5 v. joka seurasi kutomisiani ja kyseli mitä teen jne. Kerroin kutovani puseroa itselleni, tyttö oli sitä mieltä, ettei näytä yhtään puserolta... Puikoilla oli pyöröneuleena puseron alaosa. Päivien aikana työ eteni pikkuhiljaa ja tytön kiinnostus riitti kokoajan. Tytöstä veikkaisin käsitöiden tekijän tulevan, oli ihan omanlainen kiinnostus asiaan.

Omat tytöt otti vedestä ja muista huveista kaiken irti ja tietenkin sai uusia kavereita.
Kuvan otin parvekkeeltamme, kun tyttö oli ulkoaltaassa sopivalla hetkellä.
Kotiinpaluu on toisaalta kivakin, mutta miks ihmeessä tänne ei ole poissaolon aikana tullut tyhjiä hyllyjä, mihin laittaa uudet kangas ja lanka hankinnat! Eikä kukaan ole siivonnut sillä aikaa, eikö ole ihmeellistä. Huomiseksi luvassa sadetta, eli aloitetaan siivouksella ja yritetään keksiä, mihin ne kankaat ja langat laitetaan. Kait tästä arki lähtee taas käyntiin. Ja jännityksellä odotetaan, miten tytön Tallinnan reissu sujuu, siis hyvinhän se muuten varmasti sujuu, mut miten on lankojen laita.

Käsitöitä jatkossa taas esitellään, kunhan saan viimeistelyjä, pingoitteluja jne. tehtyä. Ja niitä aurinkovärjäyksiä kuvailen paiston (meinaan tällä kertaa pistää uuniin paistumaan silityksen sijaan, tosin värit on tähän asti pysyneet silittämättäkkin niissä tekstiileissä, joihin vahongossa mennyt) ja pesun jälkeen. Osan tosin unohdin Lempiksen luo, joten ehkä joudutaan hakemaan ne...

Ja nyt pienelle blogikierrokselle.
Hyvää viikonlopun alkua!

2 kommenttia:

MarjutJ kirjoitti...

Minulle tulee myös aika rusinainen olo uima-altailla uinnin jälkeen.

Äipän touhut kirjoitti...

Hauskannäköistä tuo aurinkovärjäys.Se on suuri muutos,kun lapset lähtevät päivähoitoon. Lapset sopeutuvat helpommin, äidillä teettää enemmän töitä sopeutumiseen. Sitten, kun lapset muuttavat pois kotoa, se ensimmäisen lapsen lähtö on vaikein ja nuoremman muutto on jo helpompi Hyvää viikonloppua.