lauantai 25. heinäkuuta 2009

Kulttuuria ja kuulumisia!

Ensinnä pyytäisin neuvoa:
Tytär lähdössä Tallinnan risteilylle kummitätinsä kanssa ja lankaa tuovat, kunhan osaisin kertoa mitä ja mistä. Akuuttilankapulaa en pode, mutta pellavalankaa tahtoisin, eli mistä helpoiten löytäisivät (ovat päiväristeilyllä) ja mitä pellavalankaa sieltä kannattaisi tuoda, vai kannattaako?

Eilen illalla vein 2 tyttöä ja 2 poikaa "kulttuurikierrokselle aurinkovärjäysten välissä. Huh, olipa reissu, mut nähtiin me taidettakin. Tässä tyttö on yhdessä "taidepaviljongissa".


Edellisen bloggauksen aurinkovärjäystyöstä tuli tämmöinen. Harvinaista, sain suunnilleen suunnitelman mukaisen valmiin työn. Tässä pohjana on muovitettu frotee (peffelettiä suunnittelin tehdä tästä). Jostain syystä muovitettu frotee on erinomainen pohjamateriaali näihin hommiin. Muitakin töitä erikankaille kuvattuna on, mutta laittelen niitä vasta kotiuduttuamme.


Miten ihmeessä pienen pojan silmä eroittaa pienen pienetkin sammakot metsäpolulta?
Nämä sammakonpoikaset olivat taideteoksia kiinnostavampia lasten mielestä. Myös heinäsirkkaa ja kärpästä löydettiin ja kuvattiin.


Tästä kuvasta varmaan arvaatte, missä olemme viimeajat olleet!
Huomenna kiitämme ystävällistä ja kärsivällistä isäntäperhettä ja poistumme toisenlaiseen lomakohteeseen. Siellä ainoa käsityö minulle lienee puikkojen heilutus. Koneelle tuskin pääsen lähipäivinä, mutta vastauksia Tallina-lanka kysymykseen käyn lukemassa ennen tytön reissua.

Aurinkoista alkuviikkoa!

2 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Itse käyn Tallinnassa aina Liann Löngad -lankakaupassa joka sijaitsee Kaubamajassa B-osassa Virukeskuksen vieressä vai onkohan se ihan samaa putiikkia, Krisiinan silmukat -blogissa on sinne ihan ohje ja kaikkiin muihinkin lankakauppoihin). Sieltä ostin viime käynnillä Katian Lino (100 % pellavaa) ja Katian Linen (sekoituspellavaa)lankaa. Päiväristeilyllä kerkiää hyvin tuohon kauppaan. Nettisivutkin kaupalla on.
Pellavaa siellä näkyy kyllä olevan myynnissä monessakin kaupassa ihan kartiolla.

MarjutJ kirjoitti...

Pellavakysymykseen saitkin jo Eilalta tyhjentävän vastauksen; olisin nimittäin samaa kauppaa suositellut, koska sinne on helppo osata.

Aurinkovärjäys näyttää tosi kivalta:)