maanantai 13. heinäkuuta 2009

Kun vauhtiin pääsee...

Kun vauhtiin pääsin niin, vauhti farkkupalojen kanssa jatkuu, eikä loppua näy...
Kauppakassi kiilapaloista, kokoa reilu. Taas tyyliin, mitä seuraavaksi keksiikään tehty, eli malli etenee tehdessä. Tosin kassista meinasi tulla hame nuorimmalle. Kiilapalat yhteen ommeltuani ja tikattuani kappale näytti ihan puolihameelta, joku päivä saatan tehdäkkin hameen, jos tyttö hyväksyy mallin. Kauppakassi siitä sitten kuitenkin tuli, kun sai yläosan ja hihnat. Koristetaskun ompelin toiselle puolen ja lenksun toiselle puolelle. Tämä kassi vetää paljon tavaraa sisäänsä ja kestänee painavammankin kuorman. Tykkään kassisa!


Vuorina jatkaa sama entinen keittiön verho.

Aloin jo ommella meikkipussia johon mahtuu hiuslakkapulloa yms. ja viittä vaille valmiiksi sain jo senkin, kun keksin pienen välipalatyön, välttämättömän sellaisen:


Eli kompassipussi!
Toiseksi nuorimman kummitäti soitti ja sopivat menevänsä tytön kanssa huomenna suunnistamaan. Partiolaisella tietenkin on kompassi ja minulla heti välähti, että se tarvii pussin. Tyttö valitsi kankaan ja eikun ompelemaan. Ensimmäiseen versioon tein mokan, eli työ on ommeltava vain ulkopuolelta muovin laiton jälkeen, muovi rypistyy käännettäessä. Jos joskus tekee toisen, niin eipä sitten rypistelellä muovia. Yläreunaan ompelin tarranauhan koko matkalle, ei ainakaan tippumaan pussista pääse. Saa sitten nähdä, onko tälle käyttöä.


Myös nuorin ompeli farkun lahkeesta kassin nauhakoristeilla. Kuvassa hyvin pukeutunut ja kovasti haukkunut Haukku esittelee kassia.

Aurinkoa luvassa huomiselle. Joten nyt nukkumaan.
Ja kiitokset vielä ihanista kommenteistanne!

Aurinkoista tiistaita Teille kaikille!

8 kommenttia:

Mohariina kirjoitti...

Jännityksellä jään odottamaan seuraavaa farkkukassiversiota.

Nyyti kirjoitti...

Oi että, tuo farkkukassi on aivan ihana! Olen jotenkin tosi nihkeä usein kaikkea farkuista tehtyä kohtaan (en oikein tiedä miksi, tykkään kuitenkin farkuista..), mutta tuollaista voisin minäkin käyttää!

Matleena kirjoitti...

On siellä tosiaan päästy vauhtiin farkkujen uusiokäytössä, sekä äiti että tytär kilpaa omepelevat kasseja! ;) Kelpais mullekin tuoolainen kauppakassi, niin on hieno. ;)
Täälläkin paistaa aurinko, vaikka ennusteen mukaan vasta iltapäivällä kirkastuisi! Hyvä näin! :)

Äipän touhut kirjoitti...

Olet näköjään päässyt vauhtiin. Kauniin näköisiä ja tarpeellisia ompeluksia.

Mammutin jälkeläinen kirjoitti...

Hyvännäköinen kassi. Tekasetkos mullekin tuollaisen?

Mari kirjoitti...

Ihana kassi jälleen! Vielä siihen eiliseen kommenttiini liittyen suhteeseeni ompelukoneeseen, että olenhan minä ommellut paljonkin, jopa vaatteita, mutta lähinnä kestovaippoja, yhden tilkkupeitonkin parisänkyyn, että on se suhde ollut joskus läheisempi. Mutta nyt vain tökkii, enkä saa edes kangaskassia ommeltua pelkästä suorakaitaleesta. ;) Ehkä se suhde siitä vielä joskus lämpenee...

Eila kirjoitti...

Kylläpä taas on niin kivoja ompeluksia!

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Ihania farkkukasseja =D Innostus näkyy töissäsi. Kyllä noilla varmaan käyttöä löytyy ja käyttäjiä.. minäkin jään innolla odottelemaan seuraavia töitäsi...