keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Lomatunnelmia!


Pikainen päivitys täältä lomareissun ystävällisen isäntäperheen koneelta.
Juurikaan en ole koneelle ehtinyt/päässyt, joten blogejanne en ole lukenut, sen sijaan sääennustukset olen katsellut konehetkinäni.

Ensimmäinen pellavahuivini viimeistekyvaiheessa yläkuvassa. Tarkemmat tiedot, kunhan olen kotosalla ja kuvataan huivikin ihan valmiina. Nyt ymmärrän pellavahuivien neulomisen ihanuuden. Pellavalanka ostoslistalla ykkösenä. Oli niin ihana kokemus tuon huivin neulominen!

Jostain syystä kuva kääntyi, mutten edes yritä kääntää, kuvien saanti tälle koneelle jo oli kovan työn takana.
Kuvassa viimepäivieni lempi puuha, aurinkovärjäys. Illalla meni tunnit nopeaan tahtiin kontatessa pihalla kankaiden, maalien lehtien yms. parissa. Jännityksellä odotan töiden kuivumista...
Aurinkovärjäystä olen joka kesä jo useamman vuoden ajan harrastanut enemmän tai vähemmän. Värejä ja kankaita on jo ulkona odottamassa lisää. Aurinkovärjäys on ihanaa kesäpuuhaa!


Värjätessä siilejä pyöri ympäristössä useita. Tämä pikkusiili saalisti kukkapenkissä ilmeisesti kotiloita. Lomaraportti päättyy tähän, tuolta tyttö jo tulossa nukkumaan huoneeseen, missä tietokone on. Palaan linjoille seuraavan tilaisuuden tullen... Minä pulestani saatan mennä vielä ompelemaan farkupaloja. Eli kylään tullessa nappasin isäntäväeltä farkut kasaan ja pistin palasiksi, että tämmöisiä vieraita olemme!

Hauskoja aurinkoisia päiviä!

11 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Niin se pellava vie mennessään. TUntuu ettei enää muusta osaa huiveja tehdä-

Mammutin jälkeläinen kirjoitti...

Minä muuten sitten tykkään farkuistani, mitä tuolta kaapista löytyy. Että meille on turha tulla kylään :) Ihanan näköinen huivi.

Mohariina kirjoitti...

Tällä hetkellä noita vanhoja farkkuja on kaapissa työstämistä odottamassa. Kun ne vähenevät, voin alkaa soveltaa tuota kyläilyhommaa, isänniltä housut mukaan lähtiessä.

Anni kirjoitti...

Huivi näyttää kauniille jo nyt:) Aurinkovärjäys on minulle ihan uusi sana, kuulostaa aikas jännälle, ja näyttääkin kivalle! Etenkin jos puuhatessa tapaa noin suloisia, nykyään vissiin jopa hieman harvinaisia, tuhisijaotuksia;-)

Mari kirjoitti...

Nyt tuli kyllä sellainen termi, että menin ihan ymmälleni. Menen siis googlettamaan sanaa "aurinkovärjäys". :) Mukavaa reissun jatkoa! :)

MarjutJ kirjoitti...

Mukavaa lomanjatkoa! Minulla pellavat vielä odottavat aloitusta.

Tupuna kirjoitti...

Hyvää loman jatkoa!

Matleena kirjoitti...

Hyvää loppulomaa! Olet varmaan mieluisa vieras, jos kaikki talon vanhat farkut ompelet kasseiksi! ;) Ainakin meillä tykättäis semmosesta!

Kauniilta huivi näyttää jo nyt, upea varmaan taas, kunhan pääset oikein kuvaamaan.

Sipi kirjoitti...

Pellavalankaa en ole vielä kokeillut, joten mielenkiinnolla odotan lopullista raportointiasi :)
Aurinkovärjäys on älyttömän mukavaa puuhaa, tuosta valmistuvasta värjäyksestäsi tulee varmasti kaunis!
Heh, yks multa kysyi että voiko sitä aurinkovärjäystä tehdä ollenkaan jos on ihan pilvistä :D

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Ihana huivi, itse en pellavasta ole vielä mitään kutonut..panenpa korvan taakse.. Oikein hyvää loman jatkoa =D

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kommentoijille! Ja en mä oikeasti housuja jalasta viekyläillessä, kaapista vaan.
Päivä meni tehokkaasti nurmikossa kontaten, eli auringolla värjäten. Arvatkaa vaan, onko Mammutti rättipoikki ja joka paikka kipeänä, mut niin onnellinen. Nyt suihkuun pesemään värit pois ja sit nukkumaan.
Hyvää viikonloppua!