lauantai 22. elokuuta 2009

Hellulle ja farkkupalaa!


Todistusaineistoa siitä, että on muutakin ommeltu, kuin farkkupalaa. Toissaviikolla ompelin Jälkeläisen pojalle "päiväkotivaatteita". Ihan peruscolitsia yms. joten en kuvannut niitä. Tällä viikolla oli Hellu vuorossa ja tästä tunika/housuasusta tuli niin kiva, että pääsi kuvaan asti.
Kuviollinen kangas Marimekkoa ja turkoosi pehmeää (pinta hivenen flanellinen) puuvilla (oletettavasti) sekoite kangasta. Kaavat (omia muokkauksia ja peruskaavoja) kokoa 92 cm, oletettavasti asu on Hellulle iso. Toisaalta Hellu on kasvanut kovaa vuahtia ja tyttö syö isoja annoksia reippaasti, tuskin kauaa iso tämäkään asu ole. Yo-yon tottakait etukappaleeseen tein, kun Hellu niistä niin tykkää. Vanha ompelukoneeni suostuu vielä kirjoittamaan nimiä (vaikka kuvia ei enää teekkään), niinpä olen näihin Jälkeläisen lasten vaatteisiin kirjaillut nimilappuja ja ommellut ne takakappaleisiin. Paitsi näihin housuihin nimi tuli eteen, krhm. Tekevälle sattuu jne.


Ja sitten farkkupalaa!
Shoppailukassi (itselle?). Hihnan tein vanhan farkkutakin napituslistoista, toisella puolella napit, toisella reiät. Tarranauhan pätkän ompelin, saa tarvittaessa vähän kiinnikkin ja farkun takataskut ommeltu vuoriin molemmin puolin.


Meikkipussukka tai oikeastaan kosmetiikkalaukku, pohjassa muotoilu ja sisällä tasku. Tämän puolen etutasku on haalarin yläosasta.


Ja toinen puoli ommeltu kaistaleista. Kokoa 30*25 cm + pohjamuotoilu n. 5 cm.

Muutama pieni farkkupalapussukka vielä kesken. Farkkukasa pienentynyt huolestuttavasti! Jos ja kun farkut loppuu, niin mitä sitten teen! Pitääkö käydä uusien kankaiden kimppuun ja ommella ihan vaatteita... Ehkä olisi aiheellistakin pitää taukoa farkkupaloissa jo pelkästään siivon takia, joka noista ommellessa tulee.

Pesukoneen pysähtymistä odottelen täällä koneella, pyykit narulle (upea päivä, aurinko paistaa ja kevyt tuulen henkäys tuo syksyisen sävyn ilmaan) ja sitten metsään. Meillä oli aikainen herätys ja jännitystä ilmassa aamulla, kun nuorimmat on "Hollywoodin tähtinä" (oikeasti avustajina) elokuvan teossa. Saa nähdä, pitääkö punainen matto laittaa kuistille, ennenkuin suostuvat tulemaan kotiin... Oikeasti ajattelimme, että ikimuistoinen kokemus päästä katsomaan miten elokuva oikeasti tehdään ja olla mukana itsekkin. Illalla sitten saan (toivottavasti) kuulla, milaista se on.

Aurinkoista lauantaita!

8 kommenttia:

Villa Lankala kirjoitti...

Kauniita juttuja olet taas ommellut:) Harmillin juttu tuo farkkumateriaalin uhkaava loppuminen.

Hepsi kirjoitti...

Ihania nuo sinun farkkujuttusi!
Ja kaunis on tuo lapsen asukin!

Eila kirjoitti...

Mukavan mallinen tämänkertainen kassi ja tuo kosmetiikkalaukku tosi kiva.
Kiva asu Hellulle!

H-K kirjoitti...

Täällähän ompelukone surisii lähes tauotta! Hienoja töitä kaikki :)

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Nuo sinun farkkukassit ovat sitten kauniita..Hellun asukin on aivan hyrmaava =D

Tiuku kirjoitti...

Ihania! Varsinkin shoppailukassista tykkään erityiseseti, kun osaisi itsekin...! :D

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset kommenteistanne! Pikkusen alkaa pelottaa, että kyllästytän Teidät näillä farkkuompeluilla. Ne vaan on niin hauskoja ommeltavia, eikä pääse kyllästymään, kun ei kahta samanlaista farkkua, eikä valmista työtä ole. Haaveissa ommella iso lattiatyyny farkkupaloista, kunhan saan täydennsytä farkkuvarastoon ja tietenkin tän tavaroiden sijoittelun tehtyä.

Sartsa kirjoitti...

Pelkästään tässä jutussa oli farkkupala-sana 5 kertaa :D Se taitaa olla tosiaan nyt kova juttu. Kiva nähä mitä kaikkea niistä paloista oikein saa aikaan. Sinulla ainakin mielikuvitus on valloillaan :D