tiistai 18. elokuuta 2009

Ja farkkupalaa isommaksi...


Tauti senkun pahenee ja farkkukasat pienenee...

Tämä projekti alkoi ihan viattomasti. Kassia aloin tehdä ja valmiiksi tikatut kaksi palaa heitin leikilläni sängyn päälle vierekkäin ja sitten karkas homma käsistä kokonaan. Tai ensin ajattelin tehdä vielä kaksi neliötä ja päättää sitten, teenkö niistä kaksi kassia vai lisää paloja. Loppujen lopuksi tein yhdeksän iso palasta ja kasasin ne yhteen.
Ja koska mulla ei ole "tilkkuvehkeitä", eikä myöskään kokemusta/oppia/taitoa tilkkutöihin, silti olen tyytyväinen valmiiseen peittoon.


Saatuani peiton farkkuosan kasaan siirryin olkkarin lattialle peiton tekele ja ompelukone sun muut varusteet mukanani ja ompelin peiton lattialla. Sukuselvityksen mukaan olen räätäli Grönroossin jälkeläinen, silti lattialla jalat ristissä ompelu ei ollut kropalle mieleen, vaikkakin ompelu oli helpompaa (mun ompelukoneessa on "käsikytkin", eli en tarvitse jalkapainiketta).

Loppusuunnitelmissani oli tehdä sekä sohvan päälle heitettävä peitto, että torkkupeittona käytettävä versio, joten alkoi vuorikankaan etsintä. Sattuneesta syystä (sulovilenismi) mulla on "muutama" kankaanpalanen kotona ja näistä päätin löytää vuorikankaan. Juuri oikean kokoinen fleece-palanen odottikin kaapin perukoilla pääsyä ompeluun. Vuorin kiinnitin nuppineuloilla ja silitin siinä lattialla taitteet, joten ompelu sujui helposti.
Ja sitten peittoa kuvaamaan ulos ja sisään!


Tässä peitto sohvan päälle vielä kokeilu mielessä heitettynä. Aurinko paistaa iltapäivällä olkkariin, joten kuvan läikikkyys siitä. Auringosta puheen ollen, ei sitä paljon ole viimepäivinä näkynyt, vähän iltapäivisin. Minä olen nauttinut sateesta täysillä, sillä sienet jo kuivuivat metsään täällä. Nyt onkin lähipäiville luvattu poutaa ja minulle reissuja metsään katsomaan, miten hyvin sade on sieniä kasvattanut.

Vielä kiitokset Puh-takin ja penaalin kommenteista! Ihania ja kannustavia kommentteja olen saanut Teiltä.

Arvatkaas, mitä mä meinaan seuraavaksi ommella? No farkkupaloja tietenkin...

Aurinkoista loppuviikkoa!20 kommenttia:

rebekka42 kirjoitti...

Siis..mitä...AIVAN IHANA!!!!!

MarjutJ kirjoitti...

UPEA! Osaisinpa ommella.

Mammutin jälkeläinen kirjoitti...

Onpa hieno! Arvaas mitä, sain tänään uudet farkut. Mutta enpäs niitä sulle taida uskaltaa näyttää :)

Villa Lankala kirjoitti...

Hieno:) Jos teillä katoaa farkut, niin ne kait sitten voi nähdä jalostettuna uuteen muotoon;D

Sipi kirjoitti...

Hienon peiton sait farkuista tehtyä! Lattialla ompelu ei kyllä kuullosta kovin helpolta, vaikka tottapa siinä jäsenet saa samalla kovasti venyttelyä kun istuu ja neuloo samalla korkeudella :D
Nuon komian peiton alla torkkuessa näkee varmasti makoisia päiväunia :)

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Aivan valtavan ihan palapeitto..Ei näy tössäsi ettei olisi taitoa, tarvikkeita..ihan ammatilaisen jälkeä...osaisinpa minäkin touhuta tuon ompelukoneen kanssa noin hyvin..

Hepsi kirjoitti...

UPEA!

Kaisa kirjoitti...

Voi miten U-PE-A!! Uskomattoman hieno!!

Samoin oli ihana se penaalin kuvaidea. Onko tuo paperi sellaista, jolle voi tulostaa vain mustesuihkutulostimella? Meillä kun on laser, sillä olen koettanut siirtää joskus kuvia ns. siirtoliiman avulla...

intsu kirjoitti...

On niin hieno peitto! Alkaa tulla mieli ottaa ompelukonetta esille. En peittoa suunnittele,mutta jotain tilkuista vois silti tehdä.

H-K kirjoitti...

Hieno! Saat olla ylpeä itsestäsi!

Eeva kirjoitti...

Sinä olet tehnyt upeita töitä farkuista. Kasseja olen ihaillut ja peitto on mahtava! Minullakin on varastossa vino pino farkkuja, ehkäpä saan nyt sinulta idean niiden hyötykäyttöön.
Sinulla on kiva blogi!!!
Odotan mielenkiinnolla, mitä uutta farkkupaloista tulee....
mukavaa syksyä!

Mia kirjoitti...

Kiva peitto, olet kyllä ahkera!
Voitit blogini arvonnassa ja laitoin sinulle mailia.
Mia räteist ja rääsyist
http://miisamia.vuodatus.net

Quickstep kirjoitti...

Ihana raikas peitto. Ja farkkuilla uusi elämä :)

Pikku Possu kirjoitti...

Tosi hienon näköinen peitto :)
Voi kun itseltäkin löytyisi tarpeeksi tilkkuja tuollaiseen, tällä hetkellä niitä ei vielä ole, pitänee jonkin aikaa malttaa siis keräillä :D

Vesimies#neuloo kirjoitti...

Hieno peitto!

Heidi kirjoitti...

Oi että, onpa kaunis!

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset ihanista komenteistanne! Peitto ollut nyt "täydessä työssä", toimii sohvan päällyksenä ja siitä voi kiepauttaa itsensä peiton alle ja on lämmin peittona.
Eevalle kiitokset kauniista sanoista! Onko Sinulla omaa blogia, en osannut yhdistää mihinkään blogiin.
Ja Jälkeläinen se pihtaa farkkujaan, vaikka ompelin sille farkkulapakauppakassin. Sen kassin eilen testasimme "isolla kauppareissulla". Ja äsken valmistui pieni meikkipussukka JÄlkeläisen käsveskaan...
Kauniita syyspäiviä!

Äipän touhut kirjoitti...

Hienoa, olet saanut hienon peiton aikaiseksi. Se on sulla verenperintönä tuo ompelu, usko pois. Hyvää loppuviikkoa.

Sartsa kirjoitti...

Upea! Ja mikä tuunaus! Värit menee hienosti yhteen. Onko se kuinka painava? Sohvanpäälisessä se on tietysti vaan hyvä, et pysyy paikallaan. Mielenkkintoinen ompelutapa :D

Marle kirjoitti...

Hieno farkkupeite! Minun on jo pidemmän aikaa tehnyt mieli silputa yhdet farkut ja nyt himo kasvaa, kun katselin mitä kaikkea kivaa olet farkuista tehnyt. On vaan niin monta keskeneräistä työtä, että täytyy nyt vielä malttaa mielensä.