lauantai 12. syyskuuta 2009

3 Vuotta sitten...

3 Vuotta sitten minusta tuli mummi! Tällä hetkellä vielä reilu tunti siihen, kun pitkän jännityksen täytteisen päivän illansuussa tuli soitto, että poika on syntynyt! Minä sitten marssin keskelle pihaa ja huusin lujaa uutisen, poika tuli! Kerrottakoon, että täällä asutaan metsän keskellä, eikä kovin moni kuule, vaikka miten kovaa huutaisi ja tuon uutisen joutikin huutaa. Aika kuluu hurjalla vauhdilla, nyt tuo pieni vauva on jo iso "mummin poika". Taisi mummin pisteet nousta lahjan (oli kasa vaatteitakin, poika ei niitä malttanut katsoa), eli roska-auton myötä. Onnistunutta kuvaa pojasta ja autosta ei ollut, mut pojan naaman ilme kertonee aika paljon... Roska-autoa kuvaushetkellä puretaan paketistaan (miksi ihmeessä lelut on kiinnitetty nykyään ruuveilla, nippusiteillä, sun muilla hökötyksillä, että tarvitaan työkaluja lelun irti saamiseen), auto on "oikean roska-auton" jäljitelmä ja oli pojalle mieleen, kuten arvelinkin. Autolla ajettiin nukkkumaan menoon asti, auto tietysti mukaan nukkumaan ja aamulla aikaisin roska-auto taas lähti kierrokselleen...


Jälkeläinen teki meille lauantaina harjoituskakun, eli wolkkarikakun. Tuli hyvä ja maukas kakku, porukalla syötiin kakku loppuun.
Kolme vuotta sitten poksautettiin korkki kuohuvasta pullosta, nostettiin malja pojalle ja toinen mummille. Jäähtymään oli laitettu pullot vaaleanpunaista ja "tavallista" kuohujuomaa. Jälkeläinen kun ei halunnut tietää etukäteen kumpi tuleva vauva on. Yritin kyllä ehdottaa, että ottaisi ultraan mukaan kirjekuoren, jossa hoitaja voisi lähettää tulevalle mummille tietoa tossun väristä, ei siihenkään suostunut, joten valmistin tulevalle pienokaiselle neutraaleja vaatteita.

Onnea vielä kerran Henkka!

Toisen viikon sadonrjuu satoni tässä: Huovutetut tossut kokoa mies ja toiset kokoa nainen, molemmissa Pirtin hahtuvalanka. Jälkeläisen pyytämät lyhytvartiset villasukat Marienne-raidoilla. Seiskaveikkaa. Mitähän Jälkeläinen meinasi sukkia pyytäessä, kun sanoi, että voisi ostaa mulle ne sukkalangat? Vissiin on jo tyttö oppinut, ettei äidillään ole koskaan tarpeeksi lankaa... Vastasin, että kyllä multa aina yksiin sukkiin langat löytyy (älkää kertoko, että noista langoista saattaisi tulla krhm, muutamat kymmenet sukat).

Nyt puikoilla jotain ihan muuta kuin sadonkorjuusukkia. En vielä kerro, saattaa olla hyshys-neule. Eilen illan aika kiltisti olin soffannurkassa sen kutimuksen kanssa, kun ei kylki/selkä muuta sallinut, eikä salli vieläkään... Saatiin omenia, kiitokset! Tänään sen verran sitten touhusin, että kattilallisen hilloa tein, nyt meillä tuoksuu syksylle. Miten omenoista ja hillosta tulee niin ihana tuoksu, syksyinen ja makea, nam. Se tietysti ottaa päähän, etten metsään päässyt tänään ja niin kaunis kun oli ilma ja tiesi sienten metsässä odottavan...


Voitin Tilkkupeitto-Poppysin blogikilpailussa tämän ihanan kirjanmerkin, toisella puolen on punavalkoinen ruudutus. Kiitos!

Nyt lepuuttamaan selkää ja kylkeä, istuminen ei tee hyvää, päinvastoin...
Hauskaa ja rentouttavaa lauantai-illan jatkoa!

8 kommenttia:

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Paranemista, selkäkivut ovat inhottavia!

Mari kirjoitti...

Nättejä tossuja ja pirtsakat raitasukat! :)

Matleena kirjoitti...

Saipa Henkka vain "makeen" lahjan, ilmekin sen jo kertoo! ;) Ja muuten vesikierteet silmissä luin mummiksi tulemisesi riemusta!

Jo pelkät kotimaiset omenat tekevät niin herkullisen tuoksun, kun niitä sisälle tuodaan. Saatiin viikolla Hämeenlinnan tuliaisina muovikassillinen ja samassa kun pussin avasi, niin ah sitä tuoksua! :)
Kaunis on ollut päivä täälläkin, vaikka aamu oli pilvinen.

Sipi kirjoitti...

Onnea,Onnea 3-vuotiaalle! Kakku näyttää tosi syötävän hyvältä :)
Hienoja tossuja olet tehnyt! Ja raitasukat, ne on aina kauniita :)

H-K kirjoitti...

Lämpimän näköiset tossut ja mainiot marianne-sukat!

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia Teille!
Matleenan kanssa olen samaa mieltä, ei tarvi montaa kotimaista omenaa saadakseen mahtavan tuoksun kotiin. Mitä ulkolaisille omenoille on tehty, kun niissä ei tuoksua ole.

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Tossut ovat kivoja. itsellänikin on tuota hahtuvalankaa vaan en vielä ole saanut siitä mitään tehtyä..On se jännää kun nuo pikkupojat ovat aina yhtä innostuneita autoista...Ja taas niin ihania farkkukasseja edellisessä postauksessa ..jotta.. niistä minä pidän kovasti..

Marjut kirjoitti...

Myöhästyneet onnittelut 3-vuotiaalle! Ja mummille paranemistoivotuksia.