tiistai 8. syyskuuta 2009

Sukkasatoa!

Hillokellariin jo nämä sukat ja tossut bloggasinkin, mut laitanpa vielä tännekkin.
Kovin on ollut kiireistä kotonaoloa ja muutoin liikkuvaa elämää. Bloggaus ja netissä ideoiden etsintä jäänyt aika vähiin (hienompi termi blokien kurkkimiseen, eli ei äiti netissä roiku, ihan vaan ideoita katselee...). Käsitöitä jonkin verran olen kuitenkin tehnyt. Ompelukoneella, ette ikinä arvaa mitä, nii in, farkkupalaapa hyvinkin... Jos joku vielä kestää katsella, niin kuvailen niitä, eli erilaisia kasseja ja pusseja. Viimeviikolla sain ystävättäreni keräämiä farkkuja pari kassillista ja niistä jo valmistakin siis tullut. Ja Soodi on sitä mieltä, että ompelukoneella ollessani minun tehtävä on heittää hiirtä, eikä suinkaan ommella.
Puikoilla ollut ihan vaan sadonkorjuutuotteita, sen mitä kissojen rapsutukselta on kerinnyt. Yläkuvassa Hellulle nimisukat päiväkotiin (Filonaa 50g, 3mm puikot), samalla periaatteella kuin isoveljelleen edellisessä bloggauksessa.


Cortinasta tehtyjä huovutettuja tossuja (7mm puikoilla) valmistui sadonkorjuun ensimmäisellä viikolla neljät, yhdet kokoa lapset (n.35-36), kahdet naisten kokoa (n. 39) ja yhdet miesten kokoa (n. 42) vähän erilaisella mallilla. Kokonaan sukkapuikoilla suljettunaneuleena sukan tapaan, pieni varsi ja kantapää normaalisti. Aika hyvän malliset tuli, vaikka ihan "tossusta" vedin silmukka ja muut koot.


Tässä tunnelmakuva viime lauantailta. Kuvassa omatekemää pojan lisäksi housut. Housujen kaavaa vanhasta SK:sta muokkasin pojalleni sopivaksi (piiitkät jalat ja hoikka poika) ja malli osoittautui hyväksi, eli lisää housuja ommellaan, kangas on Luhdalta peräisin.
Ja kuvasta helposti arvaa, että muuttopuuhissa ollaan...

Mulle kävi pieni vahinko sienimetsässä. Mätkähdin vasemmalle lonkalleni ilmalennon jälkeen. Mulla kun on ongelmia muutenkin noissa liikuntaelimissä, eikä se ainakaan hyvää tehnyt. Tässä nyt vähän tutkailen tuntemuksia, josko pitää piipahtaa tohtorin luona, vai riittäiskö jääpussit pillerien kera... Sieniä metsässä on mukavasti tarjolla, koppaan tänään pääsivät kanttarellit, suppilovahverot ja torvisienet (tuolla ne odottaa, josko Mammutista olis vielä perkaajaksi).
Suolasieniä (lähinnä karvalaukkuja) on jo säilötty. Harmittaa, jos en huomenna pysty metsään menemään. Että piti lentotaitoa testata tuolla tavoin!

Katotaan, jos sais puikkoja heilutettua!
Hyvää viikonjatkoa ja sienestäjät, liikkukaa varovasti!9 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Hienot sukat ja tossut!

villasukkajalka kirjoitti...

Käteviä tossusia!! Paranemisia kankulle, kai kurkit lähimättäät siinä valmiiksi rähmälläsi ollessasi...? :D

Omppumato kirjoitti...

Kivat sukat ja hienoja tossuja. Harmaa on juuri ihana väri tossuihin.

Anni kirjoitti...

Suloisen lämpösen näköisiä nuo tossut! Sukatkin on söpöt:)

Pikaista kaatumisesta paranemista, toiv. hoituu kotikonstein! Noukin itsekin puolukoiden lomasta vkl jonkusen kanttarellin, ja pari kertaa sain heilua kädet sivuilla, kun sammal lähtikin liukuun kallion ja saappaani välissä...

Marjut kirjoitti...

Toivottavasti pääset kaatumisesta pelkällä säikähdyksellä! Paljon olet jo tossutellut:)

Matleena kirjoitti...

Mukava määrä tossuja ja kivat sukkaset saitkin kellariin vietyä, siellä niitä jo kertaalleen ihailin. :)

Vai että menit ja kaaduit lonkkasi! :( Jospa se siitä paranee piankin, toivotaan niin. Minulla taitaa lonkkakipu olla menossa ohi, jo yöllä kääntyillessä sen huomasin ja aamukin on mennyt mukavasti. ;)

H-K kirjoitti...

Huh, mikä tossutteluvauhti! :) Sadonkorjuuta on siellä ollut monellakin saralla. Toivottavasti lonkka voi jo paremmin!

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Mukavan näköisiä tossuja olet tehnyt..=D

kio kirjoitti...

toiv lonkka paranee pikaisesti että pääset taas metsään!