keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Valmet-liivi ja sukkasatoon harjoittelu!

Tää ei sitten ole mikään traktori, vaan Valmetti. Suvun nuorin pikkumies täytti vuoden heinäkuussa ja ajatelkaa, mä sain lahjan valmiiksi elokuun viimeisenä päivänä. Minäkö hidas hämäläinen? Oli ihan hyvä tekosyykin, kun ei ollut lankaa, uskokoon ken tahtoo... Pöllöliivistä jäi kaksi kerää Filonaa ja kun tykkäsin langasta ja halusin tähän liiviin harmaan pohjavärin, niin liivin tekeminen odotti sitä yhtä lisäkerää. Ja jo vuosi sitten tiesin tekeväni tälle pikkupojalle jonkun nimenomaan Valmet-vaatteen.

Mallia tähän otin siitä Novitan traktoripuserosta, mutta tämä on nimenomaan Valmetti. Keltainen Valmetti on niin sisäpiirin, eli perheen sisäinen juttu, etten rasita lukijoita sillä.
Nyt on sitten Valmetti valmiina ajamaan perille!

Niin, kokoa liiville piti tulla n. 80 cm, mutta kyllä tai olla lähempänä koko 90 cm.
Lankana Filona (100% villa), kaikki 150 grammaa harmaata meni ja hihansuihin jouduin tekemään resorit mustalla. 3,5 Adeilla tehty, alaosa pyörönä. Valmetin tein silmukoita jäljentävillä pistoilla.

Sukkasadon alkua odotellessa tein Jälkeläisen pojalle nimi-sukat päiväkotiin.
Idean alkuperä on Ullasta, mutta minä silmukoin kirjaimet sukkiin, enkä neulonut kirjoneuleena. Silmukoidessa ei kone ollut tietenkään auki ja kirjaimet tein ihan mutu-tuntumalla. Eiköhän noista selvän saa... Sukista taisi tulla isotkin, kun yösydännä innoissani ensimmäistä tikutin menemään ja huomaamatta teräosaa oli valmistunut reippaasti. Näissäkin lankana Filona ja 3 mm bambupuikoilla tehty. Teräosan päällipuoli on 1o 1n neuletta, pohja sileää.

Minä nyt en mikään sukankutoja ole, enkä taida sellaiseksi tullakkaan (vinkki Lempikselle, että kattos ny millasissa sukissa siskos lapsenlapset joutuu kulkemaan...).
Siitä huolimatta lähdin mukaan Sukkasatoon ja minut löytää Hillokellarista.
Pääasiallinen sadonkorjuutuotteeni on huovutetut tossut, niistä ensimmäisten neulontaosuus valmistuikin jo viimeyönä. Toiset vielä ja sitten koneeseen pyörimään.

Ja ystäväni järjestämän farkkukeräyksen kaksi ensimmäistä kassillista farkkuja kotiutui tänään. Ketään ei varmaan yllätä vähimmissäkään määrin, mitä ompelukoneelta valmistuu...


12 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Kiva Valmetti ja sukat!

Inkeri kirjoitti...

Komea Valmetti sliparissa.

Omppumato kirjoitti...

Ihana Valmetti-slipoveri :).

Tess kirjoitti...

Komia slipari!

villasukkajalka kirjoitti...

Hieno liivi, saaja on varmasti ikionnellinen!!

Tupuna kirjoitti...

Komia liivi. :)

Ansku kirjoitti...

Hieno valmetti tosiaan! Sinulla on melkoinen tahti tuossa kutomisessa, ja ehdit vielä paljon ommellakkin :) Vaikka kissoja pitääkin silitellä..

MarjutJ kirjoitti...

Hieno Valmetti; varmasti kelpaa pikkumiehelle:)

rebekka42 kirjoitti...

Älyttömän ihana liivi!!

H-K kirjoitti...

Komia on tosiaan tuo Valmetti! On pikkumies onnesta muikeana :)

Mammutti kirjoitti...

Minä ja Valmetti kiitetään kehuista!
On täällä neulottu sukkasatoon tossuja ja yhdet sukatkin ja kuulumisiakin olisi kerrottava, joten bloggaan heti ehtiessäni.
Siihen asti, kutomisiin!

LankaLuolan Marika kirjoitti...

Oikein hieno Valmetti onkin =)