sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Farkkupalaa!


Kauniisti kiittelen ihanista kommenteistanne edellisen postauksen lahjoista. Ison ilon sai, kun lahjottu tyttö tuli eilen meille puolestaan synttäreille ja nuo asusteet olivat käytössä, yökylässä oli jopa kissatossut mukana. Mä tulen aina iloiseksi, kun joku käyttää tekemiäni vaatteita.

Viimeviikolla farkkupalat hyökkäsi kimppuun ja leikkelinkin ne, mitkä olivat jo kotona odottamassa paloiksi pääsyä. Onneksi lisää on tulossa, sillä seuraavasta satsista tehdään ensimmäisenä toinen samanlainen "peitto" kuin kassien alla on.
Aiemminhan tein tämän peiton, joka päätyi sohvan päälle suojaamaan sitä ja välillä joku on sen allekkin mennyt lämmittelemään. Totesin sen olevan juuri paikoillaan sohvalla varsinkin sen jälkeen, kun eräänä aamuna siitä löytyi isot kissan oksennukset ja sohvan puhdistamisen sijaan heitin peiton pesukoneeseen, joka hoiti siivouksen. Päätin tehdä sohvatuoleille samanlaiset "suojat" kissojen ja ihmistenkin mahdollisten sotkemisten varalle. Ruudullista villakangasta, jossa muuten on sohvan väriä, oli omassa "pikku kangaskaapissa" juuri sopivan kokoinen pala vuoriksi. Farkkupalat leikkasin noihin isompina kaitaleina, josko rauhoittaisi kokonaisuutta. Hyvältä näyttää tuolissa ja kunhan saan toiseenkin tuoliin, niin kuvataan sitten kokonaisuus.


Kassien teko on mun lempparihommaa farkkupaloista. Tämä kassi on reilun kokoinen "koreihin kauppakasseina" tottuneen ihmisen farkkukassi. Tässäkin kassissa on pohjassa se semmoinen poikkiommel (mikähän sen oikea nimi mahtaa olla?), jolla pohjaan tulee tasapohja. Mahtoiko selityksestäni saada mitään tolkkua! Kassin vuori on vanhaa verhoa ja sisällä perinteisesti takatasku farkuista taskuna. Tämän kassin molemmin puolin keskikohdalla on tasku, oli hyvänmalliset farkut tähän tarkoitukseen. Useimmitenhan farkkujen takataskun yläreunassa on kaarrokkeen sauma hyvin lähellä.


Ja tämä on suosikki shoppailukassi mallini, näitä olen tehnyt aika monta. Tähän laitoin napin yläreunaan, joten kassia saa suljettua siitä tarvittaessa. Vuorina jatkaa vanha vieraslakana ja tietenkin takatasku elää uutta elämää sisätaskuna. Ylimmästä kuvasta näkee, että toisella puolen yhdessä kaitaleessa on kukkakoristetta.

Farkkulaukkuja on niin mahdottoman kiva tehdä, niitä on jo laatikollinen odottamassa eteenpäin pääsyä. Ja mieli tekee tehdä aina vaan lisää... Kukaan ei varmaan arvaa, millä meillä lahjotaan sukua ja ystäviä ensi jouluna...

Eilen meillä oli tytön kaverisynttärit ja juhliin valmistautuminen ja juhlapäivä vei oman aikansa. Tänä aamuna sitten aloitin piirrellä kaavoja vaatteisiin lähinnä Jälkeläisen lapsille. Kaavojen piirtely on ehdottomasti tylsin homma ompeluhommissa ainakin mulle. Noh, nyt on taas uusia kaavoja ja muutaman vaatteen niillä jo ehdin leikatakkin ja tämän jälkeen menen jatkamaan leikkuuta. Leikataan nyt sitten tarpeeksi ommeltavaa vähäksi aikaa ja siivotaan leikkuiden jäljet kerralla. Ja nyt takaisin kankaiden kimppuun.

Hyvää viikonalkua!

10 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Komeita kasseja taas! :)

Villa Lankala kirjoitti...

Siellä on taas farkku palanut;DDD
Hauskoja laukkuja:)

Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!

Zelda kirjoitti...

Tosi kivan näköisiä - molemmat kassit.

Mammutin jälkeläinen kirjoitti...

Kivoja kasseja olet taas tehnyt :)

Marjut kirjoitti...

Siellä on taas farkku poikineen saanut kyytiä:) Tosi ihana setti alempana.

Flikka kirjoitti...

Hienon näköisiä kasseja! Mulla kans odottaa yhdet farkut leikkuuta, kai niistäkin jotain kassin tapaista syntyy.

Pirena kirjoitti...

Mulla olis kanssa jemmassa useammatkin farkut, mutta vielä ei ole tullut inspistä niitä pilkkoa. Sun tehtaasta tulee niinkuin liukuhihnalta kasseja.

Sude kirjoitti...

Kiva kun poikkesit sivuillani.Minun malleja saa kyllä matkia. Se on vaan mukavaa, jos leppäkertut lisääntyvät ja valloittavat maan :)

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset kommenteista! Mulle on syntynyt intohimo farkkuihin, nimenomaan niiden paloittelu on lempipuuhaani. Uskomattoman kauan aikaa kuitenkin saan yhteen kassiin kulumaan, kun huolittelen saumoja ja silittelen välissä jne. ja se sotku, mikä tulee, onneksi on imuri. Eli lisää farkkua vaan...

Helmis kirjoitti...

Kyllä on komeita kasseja taas! Farkku on mahdottoman hyvä keksintö, kun sen voi vielä käytettynä kierrättää uudelle kierrokselle ja sehän on tosi vahvaa kassikankaanakin.
Meillä muuten alkaa hajota sohvan päällä ollut kangas/peitto, siihen pitäis kyllä viritellä joku kestävä systeemi. Oliskohan mulla tummia farkkuja sen verran jemmassa, hmm........

Kiva, kun tuut lapastelemaan!!