torstai 8. lokakuuta 2009

Kalaa ja kissaa...

Kun kerran kaikki muutkin, niin minäkin... Aplikoin "uloketyylillä" kalan pojan paitaan. Näitä ulokekuvia on ollut monissa blogeissa ja todella upeita ja lisäksi hauskoja lastenvaatteita näin tehty. Kalan kiinnitin kaksipuoleisella liimakankaalla, evät alle (evät kaksinkertaista mikrofleeseä) ja näin evät lerputtaa, silmäksi punainen nappi (olisko sitten särki), suu fleeseä ja pätkä verhonauhaa päälle, paidan koko n. 110 cm. Paita matkaa Korvatunturin kautta pojalle, joka aiemmin sai kalahatun. Ihan kiva tehdä ja ideoita näihin kuviin ja ulokkeisiin kyllä riittäisi, poikien väriset colitsikankaat vaan loppu kaapista, tyttövärejä kyllä piisaa muutamaan vaatteeseen.


Hellulle ompelin ihan "perusvaatetta", ilman kikkailuja. Yhteiskuvan kuitenkin otin, 5 pitkähihaista t-paitaa ja 2 colitsipukua.
Yhden hauskan ompelun unohdin kuvata, vaikka oli eteisen pöydällä useamman päivän.
Toiseksi nuorimman tytön vartion niki on Lumikko ja toissaviikonloppuna oli syysvaelluskilpailu, tytöt voittivat vaelluksen, muutama taputus vielä tytöille! Tyttärellä yhteistavaroista oli trangia matkassa ja kotiin pesuun tuli. Mietin itsekseni, että sille vois ommella oman pussin (oli muovipussikuljetuksessa) ja kuinka ollakkaan, tyttö pyysi ompelemaan pussin. Johan osui mieluinen pyyntö. Pussin tein tummanvihreänruskeasta ulkoilukankaasta ja aplikoin valkoisen lumikon pussin sivuun, alle vielä pyydettiin kirjoittamaan "lumikko". Tyttö kyllä varoitteli, että pussi sitten likaantuu käytössä, tiedänhän minä sen ja varmasti kaikki partioäidit myös.


Neulepuolella lahjaneulontaa, joten esitellään kissoja, yllätys, yllätys.
Soodin persiljakuva!
Uskomattoman näppärä kahdella tassulla olija Soodi on ja välillä pitkiä aikoja esittää "käpälät naamalla temppujaan".


Eilen Sonffi innostui spagetin pätkää metsästämään.
Tämän kuvan laitoin ihan Onni-kissaa ja muutamaa sen kaveria varten, että voitte sääliä
Sonffi-parkaa...


5 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Aina välillä harmittaa hienoja ompeluksia katsellessa, kun se taito itseltä puuttuu kokonaan. Hieno tuo kalapusero!

Meidän blogikoira tutustui hoitopaikassaan kissoihin ja nyt neiti haluaisi meillekin kissan. Minä en maalla kasvaneena oikein osaisi pitää sisäkissaa ja ulkoilu yksinään on meillä aivan liian vaarallista.

Villa Lankala kirjoitti...

Hienoja ja niin tarpellisia vaatteita Mammutin pikkuiset jälleen saavat:)

Ihan ilmiselvä sirkuskissa;) Siis esityvä taitelija.

Mukavaa päivänjatkoa sinulle!

Marleena kirjoitti...

Oletpa tehnyt taas paljon mukavia juttuja, tuo kalapusero on kiva. Taitavat ja mainiot kissat puuhissaan. :D

Outi kirjoitti...

Onni kiittää. Spagetti kelpaa täälläkin. Ja kaikki lattialta. Ei tarvi kohta imuroida, kun kissa ja vauva putsaavat lattiat tuota pikaa. Kissahattu on jäänyt välissä kommentoimatta: Hieno!

Mammutti kirjoitti...

Omasta ja kissojen puolesta kiitän kauniista kommenteistanne!
Marjut; Päätin aikoinaan, kun kissanpojan otin, että se pysyy sisäkissana. Jakke on pian 8 vuotias ja viimevuosina (opittuaan avaamaan kaikki ovenkahvat) alkoi hinkua ulos. Nykyään käy pienellä lenkillä valvottuna, ilman valjaita, silloin kun mulla käy miesvieras kävelemässä talon ympäri kissan kanssa. Nuo pojan kissat on ihan sisäkissoja, Sonffi kyllä välillä kyselee ulospääsyä Jakke-enon perään...
Villa Lankala; Sinä sen sanoit, sirkuskissoja nuo on. Välillä menee tunti huomaamatta, niiden touhujen kanssa...
Marleena; Kiitos ja kuten sanottu, kissat on mainioita veijareita.
Outi; Täällä ei kissoille kelpaa lattialta mikään ja alkaa olla ruuan suhteen aika tarkkaa porukkaa... Omien lasten ollessa pieniä mulla oli saksanpaimenkoira, se piti huolen pöydän alusen puhtaudesta. Onnille terveiset!