sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Katti-pipo!


Aiemmin tein Hello Kitty-pipo yritelmän, josta tuli "hivenen" iso Hellulle.
Pienempää tehdessä laitoin ylös ohjeen tynkää, jos vielä näitä teen tai jos joku haluaa ohjetta. Räveltämön puolella kuulemma on kunnon ohje, mut minä en vielä(kään) Räveltämössä ole, joten... Ja kaikki varmaan tietää, etten ole mikään ohjeenkirjoittaja, joten virheitä ja hassuja selityksiä ohjeesta varmaan löytyy. Jos joku kuitenkin uskaltaa lähteä pipoa tekemään, niin kuulisin siitä mielelläni.
Pipon "pääkuvaus" Hellun kanssa oli taas niin sekunttipeliä, ettei kunnon kuvia ole. Pipo on juuri sopivan kokoinen hellulle (1v 7kk, siropää) ja pipo on jo ollut käytössä. Kypärähatun kanssa pipo oli eilenkin päässä, kun kävimme Ruskamarkkinoilla ja hyvältä koko ja malli näytti käytössä.


Katti-pipo:

Sukka-tai pyöröpuikot 3.5-4, Seiskaveikkaa reilu 50g

Tiheys n. 20s/10cm


Aloitus 64 s, 2 o 2 n resoria 10 krs.

Lisää 16 s tasaisin välein (työssä 80 s) ja neulo sileää n. 24 krs tai haluttu korkeus.

Kavennukset: Joka 9. ja 10. silmukka yhteen, kaksi kerrosta sileää.

Toista kavennukset samoissa (seuraavaksi 8. ja 9. silmukka yhteen) kohdin ensin joka kolmas kerros ja joka toinen kerros, kun kavennusten väliin jää 4 silmukkaa. Kavenna näin kunnes työssä 10 silmukkaa, vedä lanka näiden läpi.


Korvat:

Luo 20 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle (5 s/puikko).

Neulo suljettua neuletta 3 kerrosta.

Lisää ensimmäisen ja kolmannen puikon alussa ja toisen ja neljännen puikon lopussa 1 silmukka/puikko, kerros sileää ja lisäyskerros kuten edellä.

3 Kerrosta sileää.

Kavenna joka toinen kerros 1 silmukka jokaiselta puikolta samoissa kohdin, kuin lisäykset. Kun työssä 6 silmukkaa, vesä lanka läpi.


Rusetti:

Luo 11 silmukkaa kahdelle puikolle, neulo ainaoikein 9 kerrosta. Reunasilmukka, *3 oikein yhteen* toista vielä kaksi kertaa, reunasilmukka. 1Kerros oikein. Seuraavalla kerroksella lisätään äsken kavennettujen kohdalla, eli reunasilmukka, neulo yhdestä silmukasta kolme, neuloen vuoron perään silmukan etu-ja takareuna*, reunasilmukka (työssä taas 11 silmukkaa). 9 Kerrosta ainaoikein, päättele silmukat.


Ompele korvat (korvia voisi kokeilla täyttää, tässä ilman täytettä) ja rusetti “päähän” ja ompele silmät, suu ja viikset.Ja mullahan meni "naaman" kirjonta ihan vinksalleen, tein sitä puolen yön jälkeen, kun tiesin Hellun tulevan käymään seuraavana aamuna. Muuten, kaikista vaikeinta neuleissa on mulle nuo naamojen tms. tekeminen. Tästä naamasta en ota paineita, olkoon noin. Samasta perusmallista voisi muokata monenlaista elukkaa. Kutoessa tuli mieleen Nalle Puh, keltaista lankaa ja pyöreät korvat ja joku muu tekemään naama nallelle!

Sunnuntain jatkoa!


15 kommenttia:

Villa Lankala kirjoitti...

Hauska pipo:) Joulupukki kiittää ohjeesta! Näitä pipoja nähdään taatusti ympäri Suomen maan.

Villikissa kirjoitti...

Tätä pitää kokeilla kun on niin nätti. Kiitos ohjeesta. :)

Äipän touhut kirjoitti...

Ihana, kun laitoit ohjeen. Sukulaistyttö on Hello Kitty fani. Nyt sain ohjeen ja voin tehdä hänelle pipon synttärilahjaksi, joka on marraskuussa. Kiitos sinulle. Hyvää sunnuntain jatkoa.

Tupuna kirjoitti...

Söpö pipo ja tyttö. :)

KIITOS OHJEESTA!

Mari kirjoitti...

Kiva pipo!

famu kirjoitti...

Kerrassaan kiva pipo!Käyttäjäkin näyttää tykkäävän.

Diina kirjoitti...

Ihana pipo! Pahoittelen aiheettamaani naamastressiä,eikös ole tärkeintä, että käyttäjä on tyytyväinen ;-) ja onhan se naama söpö!!

Mohariina kirjoitti...

Harvemmin niillä kissoillakaan naama on just suorassa. Minusta tuollainen vähän vino on hauskempi kuin ihan suora.

Vesimies#neuloo kirjoitti...

Nätti pipo,ihana:-

suvi kirjoitti...

Todella hasuka pipo!

Matleena kirjoitti...

Voi tuota Hellua, kun se on nii-in suloinen! Ai olenko sanonut ennenkin! ;D Mutta se on totta!
Niin kaunis ja kiva on pipokin, että saattaapi päästä täälläkin puikoille, jos Veera 2v sellaista tarvii.

Marjut kirjoitti...

Ihana pipo; kiitos ohjeesta!

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset!
Toivottavasti ohjeesta saa jotain tolkkua ja kertokaa mokista. Diina; Et aiheuttanut naamastressiä, sitä olen potenut jo vuosia ennen neuleblogien keksimistä... MUistelen joskus (liki parikymmentä vuotta sitten) neuloneeni Jälkeläiselle "tyttö" lapaset ja voi sitä viimeistelyn tuskaa. Matleena; Hellu on tooooosi söpö tyttönen. Nyt on päässyt alku-ujostelusta tänne tullessaan, juoksee vauhdilla syliin ja huutaa mummii...

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Kiitos ohjeesta, otin sen talteen. Ihana kisupipo.. Niinkuin nuo oikeatkin kissat =D

Tiina kirjoitti...

Hmm, pitäisköhän tehdä kummitytölle tämmöinen pipo? Tosi kivan näköinen!