tiistai 13. lokakuuta 2009

Sain Marjutilta tunnustusta ja haastetta.
Kiitos Marjut!

Säännöt

1. Laita tunnustus blogiisi.
2. Kirjaa sinne myös nämä säännöt.
3. Linkitä blogiin, josta sait tunnustuksen.
4. Listaa viisi aistia ja kerro mitä ne merkitsevät sinulle.
5. Haasta viisi muuta blogia jättämällä niihin kommentti

Kuulo: Kuuloni on hyvä ja sen kanssa tulen toimeen. Välillä nautin äänistä, toisaalta hiljaisuus on hyvää kuunneltavaa.
Näkö: Näen vielä kohtalaisesti, eikä ole laseja, edes näön vuoksi.
Tunto: Tuntoaisti kaksijakoinen suhde siihen. Paljon hyvää, kuten pehmoisen kissan karvan silitys, tuntea kissan pyöriminen jaloissa ja tietenkin käsityömateriaalien tuntumat. Toisaalta tuntoaisti takaa kivun tunteen tuntemisen, joka on sitten se asian ja aistin nurja puoli.
Haju: Myöskin hajussa kaksi puolta, ihania tuoksuja ja kamalia hajuja. Ihania vaikkapa: Vauvan tuoksu, lampaanvilla, kotimaiset omenat sisälle tuotuina, joulu jne. Niistä toisista nyt tuskin kukaan haluaa lukeakkaan.
Maku: Makea, suolainen, kitkerä, hapan, kaikki maistuu omalla paikallaan. Lempimakuja; Kahvi ja suklaa, ei varmaan mikään yllätys.

Tarkoitushan on jatkaa haastetta eteenpäin viidelle. Laitetaanpa summamutikassa ensimmäisille mieleen tuleville: Matleenalle Lankapirttiin, Hepulille, joka muisti minua hiljattain, Iitalle, nuorelle innokkaalle ompelijalle, Riikalle, jonka ompeleita on ilo katsella ja tietenkin Jälkeläiselleni. Mieleen olisi tullut monta muutakin ihanaa blogia ja bloggaajaa...

Toiseen asiaan, eli olisi taas kysymystä kyläilijöille:
Tietääkö kukaan niksi, jolla voisi testata, onko kankaassa pellavaa?
Ostin palakankaan, jonka epäilen olevan ainakin osittain pellavaa ja olisi kiva tietää onko näin.

Aiemmin kyselin tetran ompelun salaisuutta, vastausta ei lukijoilta löytynyt, mutta ratkaisin asian. Pikkuhiljaa ja hitaasti (todella hitaasti) aivojen työskenneltyä keksin sen ja voi miten yksinkertainen oli. Vielä en ommellut tetrapussukkaa, vaan leikkasin lehdestä palan, jonka nidoin tetraksi. Piti jo siitä kuva ottaa, mutta joku tyttönen ehti ensin tutkimaan paperihökötystä, eikä sen jälkeen ollut paljon kuvattavaa. Kuvataan sitten pussukka.
Tajusin juuri, että jos meinaan pipon kuvata ulkona tänään, niin äkkiä pihalle. Alkaa olla jo sellainen talvi-illan valo ulkona. Joten:

Tiistain jatkoa ja hauskoja lomapäiviä syyslomalaisille!

4 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Kiitos tunnustuksesta ja haasteesta! ;) On vähän kutkuttanut tämän tekoon ja olenkin vähän odotellut tätä tulevaksi jostakin päin! Nyt siis sain! ;DD Tänään en ehdi tekemään, mutta ehkä jo huomenna.

Iita kirjoitti...

Kiitos tunnustuksesta! Kovasti lämmittää mieltä, kun joku muistaa =)

Marjut kirjoitti...

On hauska lukea, miten eri lailla kukin kuvailee aistejaan:)

Mammutti kirjoitti...

Hauska käydä lukemassa Teidän muiden "aistimuksia". On ne aistit meille tärkeitä.