lauantai 7. marraskuuta 2009

Lumiukko ja emakkoepäilyä!


Aamusella nuorimmainen keräsi pellolta lunta lumiukkoa varten ja nyt takapihalla komeilee iloisesti hymyilevä mummi-lumiakka!
Lunta jonkinverran maassa, aika märkää ja oletettavasti sulaa pikkuhiljaa pois, mutta nautitaan nyt siitä.
Alakuvasta varmasti huomaatte, mitä tytöllä on käsissä!


Sitten vähän kurjempaa kerrottavaa. Oletettavasti olen emakko, Jälkeläisellä kun lääkäri "olettaa olevan possutaudin". Ankara on tauti ja toivotaan pikaista paranemista ja ettei pieniin tauti iskisi (Jälkeläisellä alkoi viimesunnuntaina). Toissapäivänäköhän se oli, kun yritti puhelimessa laulella "Porsaita äidin oomme kaikki", mutta kuuli kyllä, että keuhkot on kovilla. Porsas on meillä lapsille "lempinimi", ei kyllä olisi ollut väliksi oikea porsastelu taudin muodossa. Ajatelkaa, Jälkeläinen ei ole pystynyt edes kutomaan!

Kutomisesta puheen ollen, sain viimeyönä pääteltyä sen "idea neulomuksen" pääteltyä ja aamulla pistin pingoittumaan, huomenna ehkä kuvia...


Kurja kuva Hellulle ja Henkalle Korvatunturiin menevistä vaatteista.
Viimevuonnahan tein nämä mekot tuosta tunikan flanellista (peräisin Lempikseltä). Palanen jäi silloin ja vuoden odottanut kaveria ja kaveri oli odotellut kesästä asti kaapissa. Vihreä farkkukankaan palanen osui käsiini ja heitin pesukoneeseen kutistumaan. Farkku pehmeni uskomattoman paljon yhdessä pesussa ja samassa tiesin mitä näistä kankaista teen

Henkalle Dino-housut. Kaavana Ottobren Taku-pellavahousujen kaava (koko 110 cm). Jotain "kivaa" housuihin tahdoin, muttei liian kirjavaa. Seinällä olevassa muistitaulussa on nuorimmaisen aikoinaan kerhossa tai eskarissa tekemä dino, josta otin kaavan samettiseen Dinoon, joka on ommeltu huosujen sivusauman päälle, eli menee edestä takakappaleelle (hankala kuvata).

Hellun asu samaa tunika/housut mallia, mitä täällä on useampia tehty. Ihanan pehmeä tuo flanellitunika, tasku housujen farkkukankaasta ja laatikosta löytyi nauhaa, jossa täysin samat värit, kuin flanellissa (ei varmaankaan kuvasta erotu). Housujen lahkeen nauha korkealla, ajattelin parilla pistolla kääntää lahkeen sisälle, taisi nimittäin tulla vähän pitkät. Tosin Hellu kasvaa vauhdilla ja sopivan kokoisia vaatteita taitaa olla vähintäänkin riittävästi. Ajattelin pikkuhiljaa tehdä suurempaa ja suurempaa (jollei vauhti tyssää, niin ensivuonna tehdään jo valmiiksi kouluvaatteita). Tämä asu on n 98 cm.

Lauantain kunniaksi kannoin farkkukopan keittiöön ja leikkasin kassin palaset ja sen vielä puuttuvan nojatuolin päällisen palat ja nyt menen ompelemaan.

Hyvää viikonloppua!

7 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Voi hyvännen aika, toivottavasti tauti pysyy lievänä siellä teillä päin. Meidän kylälle se ei ole vielä ehtinyt ollenkaan. Sinä olet kumminkin jaksanut taas ahkeroida niin nättejä vaatteita. Toivotaaan että itse pysyt terveenä.

Matleena kirjoitti...

Hieno lumiukko, ei kun -akka! ;D Ja mikäs on tehdessä, kun on käsissä nopeasti puettavat! ;D

Mutta voi Jälkeläisparkaa, toivottavasti paranee pian ja lapset säästyvät taudilta. Mutta kai se on ruvettava ajattelemaan, että kuka tahansa meistä - ja kai vielä suurin osakin - sairastuu siihen nöf nöffiin. Meidänkin tytär potee jotain sitkasta mutta lievää flunssaa, mutta töissä ei kuitenkaan jaksa olla. On arvuuteltu, onko tavallista vai sikaa.

Mammutin jälkeläinen kirjoitti...

Ihania vaatteita olet taas tehnyt. Ja hauska mummilumiukko. Vai siis akka?? :)

Outi kirjoitti...

Kaameaa tuo tauti! Toivotaan, että siellä porsaat säästyvät. Prinsessalapasia tulin kehumaan. Kelpaisivat minullekkin!

WeirdRockStar kirjoitti...

Omasta kokemuksesta voin kertoa että tuo tauti on hurja. Itselläni se on mellestänyt yli viikon ja toivon että ohi menee pikaisesti. Huomenna pitäisi jo pystyä siirtymään autolla pisteestä A pisteeseen B. Valitettavasti kondis on edelleen kuvattavissa " yksin kunnes laatta lentää " mutten nirise siitä enempiä sillä 38- 39 kuume kesti ainoastaan muutaman päivän ( kuume toki jatkui muttei niin kovana ).
Burana ennen nukkumaanmenoa auttaa unen saamisessa, olen huomannut.
Todella paljon tsemppistä teille!

Mammutti kirjoitti...

Tauti alkaa tuntua kokoajan todemmalta. Meidänkin kunnassa on kuulemma jo todettuja tautitapauksia isossa koulussa ja vaikka tytöt on pikkukoulussa, käyvät he isossa osan tunteja. Epäilen, että ensiviikolla alkaa jo tapauksia olla enemmän ja lähempänä, kunhan ei tulis meille, vaan minkäs tolle voi...
Lumiakka alkaa olla heikossa kunnossa pihalla, nenä aamulla jo oli tippunut. Ulkona harmaa ja kostea ilma.

WeirdRockStar kirjoitti...

Lääkäri luetteli minulle karuja numeroita.
On arvioitu että ainakin puolet suomalaisista tulevat kantamaan virusta ja että ainakin kolmasosa suomalaisista myös sairastanee taudin. Ei kuulemma yltiövaarallinen itsessään, vaikka rankka tauti sinällään. Mutta ne jälkitaudit voivat olla kovinkin vaarallisia ja vaativat tarkkaa syyniä.