sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Marraskuuta!

Lokakuu loppui ja eilen illalla (tai yötähän jo elettiin) klo 23.30 sain vasemmassa yläreunassa olevan tossuparin langat pääteltyä. Iltapäivä ja ilta meni tiiviisti Hello Kittyjen naamoja neulalla huovuttamalla. Lopussa meni usempi neula poikki, alkoi vissiin loppukiri tuntua käsissä kun neulat vaan napsahteli poikki. Viimeisen kissan naama jäi vähän kesken ja mietinkin, voiko sen laittaa sadonkorjuuseen mukaan? Vielä en näitä Hillokellariin ehtinyt laittaa, joten ehkä vielä tuumaillaan asiaa... Tiukalle loppu sadonkorjuu mulla meni, tuli vielä perjantaina pyyntö kaksista tossuista, toiset niitä sain valmiiksi. Saunan lauteilla mietin, miten kauan ehdin siellä makoilla, että saan sen kesken olevan tossuparin valmiiksi ennen puolta yötä. Itseä alkoi kyllä siellä lauteilla naurattaa, että olenkohan liian tosissani leikin ottanut... Jos tuo viimeistelemätönkin pari lasketaan mukaan, oli mun osuus sadonkorjuuseen 26 paria (tarkistan vielä määrän Hillokellarissa käydessä), ei huonompi sato ensikertalaiselle omasta mielestäni.

Jos nyt vielä käydään nuo kuvan tämän viikon sukat lävitse:
Ylhäällä vasemmalla "koulutossut" (luokan lattia on kylmä ja opettaja oli ehdotellut tossuja oppilaille, joten tyttäreni ja kaverinsa valitsivat langat ja mallin, joista heille ne tossut tikutan), näissä koko taitaa olla 39 (ja näille parhaillaan kudon kaveriparia tyttärelleni), lankana kaksinkertainen Seiskaveikka värit aniliininpunainen ja vihreä, aika raikkaan väriset, lankaa kului 100 g.
Leppäkertut esittelinkin jo edellisessä bloggauksessa.
Kolmet Hello Kitty tossut Naturgarnista, jota kului yhteensä 200 g. Näissä koot kolmenkymmenen molemmin puolin ja näillä lahjotaan pieniä tyttöjä.

Sitten katsaus lokakuun neuleisiin: Monenlaista jalanlämmitintä valmistui ja muutama pipokin pääsi puikoilta, taisi siellä Baktuskin olla. Vaatteita oli bolero ja kaksikin liiviä. Harmi, kun en kirjoneuleliiviä viitsi vielä laittaa, niitä hyshys-juttuja. Liivi oli kuun aikaa vievin työ.

Lokakuun neuleet:
 • Koulutossut kaksinkertainen Seiskaveikka 100g
 • Kirjoneuleliivi Seiskaveikkaa 400g
 • 3 paria Hello Kitty tossuja Naturgarnista yhteensä 200g
 • Leppäkerttusukat Seiskaveikkaa n. 50g
 • Rinsessa-liivi Isoveljeä 300g
 • Palmikkolapaset Seiskaveikkaa nafti 100g
 • Huovutetut Hello Kitty tossut Naturgarnia 100g
 • Huovutetut tossut kokoa mies Naturgarnia 150g
 • Bolero Jasminea 150g
 • Mattopipo Seiskaveikkaa reippaat 50g
 • Raitabaktus Seiskaveikkaa 150g
 • Raitasukat Seiskaveikkaa100g
 • Raitapipo Seiskaveikkaa 100g
 • Ruutulapaset Seiskaveikkaa reilu 50g
 • Pipo Seiskaveikkaa reilu 50g
 • Huovutetut tossut Naturgarnia 100g
 • Raitasäärystimet Seiskaveikkaa 100g
 • Huovutetut tossut Naturgarnia reilu 100g
 • Pipo-lapassetti Seiskaveikkaa reilu 100g
Yhteensä 2 kg 450 g!

Paljonhan sitä lankaakin kului, vaikkei siltä tuntunutkaan, kun pieniä töitä suurin osa kuitenkin oli.

Ja eteenpäin mennään, Lapaskuussa ensimäistä kertaa mukana. Eli lapasia, rukkasia ja kämmekkäitä pitäisi tikutella ja mikäs niitä on tikutellessa, kun tarvetta on ilmojenkin puolesta ja Joulukin jo häämöttää... Jonkinlaisia juhlajakkuja olisi mielessä tehdä, kunhan keksin mallia. Ostin jo kesällä alesta Paolaa, sellaista kimalluslankaa juhlakautta silmällä pitäen. Jos jollain malli-ideaa on, niin vinkatkaa. Itselleni olisi pellavalangat tunikaan, mallin suunnittelu vielä vaiheessa ja silmukoitakin voisi tälläkertaa laskea. Mallitilkku tehty ja pesty, saa nähdä ehtiikö nyt vai meneekö ensivuoden puolelle. Kaikki nämä suunnitelmat saattaa muuttua radikaalistikkin, mikäli käsien nivelet vielä jatkavat lisääntyvää turvotusta ja säryt pahenee. Toivossa kuitenkin eletään, että "työvälineet" kestää!

Ja en mä tänään ehdikkään Hillokellariin enää, enkä Lapaskuun esittelyäkään, jääköön huomiselle. Meni ilta nopeasti ja keittiön iltapuuhat yms. vielä tekemättä. Innostuin nimittäin ompelemaan Hellulle Helinä-keiju mekon naamiaisiin (nuorin lupas tehdä siivet). Alunperin piti vaan katsoa kankaat ja suunnitella, mut homma vei mukanaan ja mekko on jo valmis. Henkasta tulee dino, fleesen jo ostin, haalarin kaavan vielä etsin ja sitten aletaan hommiin, kun seuraavan kerran ompeluinto iskee päälle...

HYVÄÄ MARRASKUUTA!


16 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Upeita jalanlämmittimiä jälleen - ja ihan uskomaton tuo sinun määräsi, mitä ehdit kuukaudessa neuloa!

H-K kirjoitti...

Vau, mikä määrä! Kauniita töitä kaiken kaikkiaan!

Marjut kirjoitti...

Valtava määrä valmistuneita töitä! Minulla taas menee ainakin viikko yksissä sormikkaissa:(

Taija K kirjoitti...

Ihania tossukoita. Muut ovatkin jo ehtineet sanoa sen, mitä itsekin ajattelin: kylläpä olet nopea neulomaan. Mulla on koko vuoden saldo tähän mennessä vasta reilun 6 kiloa ;o)

Paula kirjoitti...

Mahtavaa vauhtia olet pitänyt ja kaiken lisäksi niin kauniita töitä!

Pirena kirjoitti...

Kyllä oletkin ollut ahkera.

Sipi kirjoitti...

Kylläpä ehdit monet jalanlämmittimet tehdä!
Todella suloisia nuo hello kitty tossukat :)

Vesimies#neuloo kirjoitti...

Kauniita töitä!

Matleena kirjoitti...

Voi valtava, minkä määrän lankaa olet tikutellut!!! ;)

Outi kirjoitti...

Melkoinen peto olet noiden neuleiden teossa! Tulin kuitenkin varsinaisesti tervehtimään vähän myöhästyneesti Jakke-kissaasi, onnea hänelle. Synnytystarina oli ihana. Jakessahan on samaa näköä kuin meidän pölvästissämme, Onnissa. :)

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista! Ei se tunnu suurelta lankamäärältä, kun pieniä töitä tekee, tosin pienistä pisaroistahan ne suuret meretkin muodostuu...
Outi; Jakke kiittää kehräten ja lähettää Onnille terveiset! Empä minä tiennyt silloin kahdeksan vuotta sitten, kun naapuriin apuun lähdin, että sillä reissulla alkoi yhteinen taival Jaken kanssa. Toivottavasti talvalta riittää vielä useiksi vuosiksi...

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Onpa sinun sukkasatosi tosi runsas..ja nuo Hello Kitty tossut ovat vallan ihanat.....

Marleena kirjoitti...

Mahtava määrä töppösiä!
Ihanat Hello Kitty-tossut!

LankaLuolan Marika kirjoitti...

Tosi paljon kaikkea ihanaa!

Lettu kirjoitti...

Ihasuttavia neuleita olet ahkeroinut. Mukavaa marraskuuta sinullekin !

Ninnu kirjoitti...

Kivoja tossuja! Nättejä kaikki.