torstai 12. marraskuuta 2009

Torstain turinoita!


Kiitoksia kaikille Leppäkerttumekkoa kommentoijille! Mekko saattaa päätyä päiväkodin kuvausasuksi, joten tein mekon alle puseron, ohutta punaista colitsia ja mustat resorit. Josko vaikka saataisiin kuva sitten Hellusta tännekkin.
Ikävämpi asia, Jälkeläisellä on sitten se possutauti, näin hänelle eilen ilmoitettiin testin tuloksesta. Soitti ja lauloi mulle sitä "Porsaita äidin oomme kaikki..." laulua, onneksi huumorintajua ei tauti ole vienyt. Toivotaan nyt hänelle paranemista ja ettei lapsiinsa possuilua tulisi.

Fleece-asu toiseksi nuorimmalle.
Fleecen tyttö valitsi itse, samoin mallin piirsi, toteutus jäi ainoastaan tehtäväkseni. Perushousut, resori vyötäröllä ja lahkeissa. Huppariin H-kirjain aplikoitu hihaan, resorit, vetoketju ja tasku turkoosin sinistä, luonnossa ei noin iso väriero. Koulussa jo käyty puku päällä, eli kelpasi käyttöön.

Koulusta tuli mieleen maanantai, kun meidän koulu joukkohysteriaan sairastui!
Ei tarvita kuin yksi "pöpö-kammoinen" aikuinen ja pieni koulu tyhjeni kesken koulupäivän "sairaista" lapsista. Ensin soitti opettaja, että toinen tytöistä on kipeä, soitin tytölle ja siinä vaiheessa jo toinenkin tyttö oli "eristetty" jumppasaliin, kuten niin moni muukin. Totuus selvisi sitten tyttöjen kotiuduttua, aamusta asti oli oppilaita eristetty "kuumeen" (ainakin suurin osa 37 alla tai nippanappa päälle) ja sairauden takia ja lähetetty kotiin. En tiedä oliko enää kolmelta yhtään oppilasta koulussa. Lapsia ei voi syyttää, vähemmästäkin oppilaat pelästyy kun, aikuinen huutaa, "älä tule tähän luokkaan, olet sairas" tai jos ns. terve oppilas meinaa mennä "eristyshuoneeseen" ja huudetaan, "älä mene sinne, siellä on sairaita". Kuuntelin näitä kommentteja omien ja muiden lasten kertomina ja en tiennyt, pitäisikö itkeä vai nauraa...
Tietämäni mukaan vielä koulussa ei ole possutautiin sairastuttu ja oikeasti kipeät lapset on normaaleissa flunssissa. Tiistaina nämä "sairaat" lapset sitten menivät kouluun. Tämä käytös nyt ei ole mitenkään uutta ja ihmeellistä, en kuitenkaan ala koulublogia tästä tekemään, pysytään enimmäkseen käsityöasioissa kuitenkin. Kauhulla ajattelen, jos tuossa koulussa joskus tapahtuu jotain vakavaa! tämä on tätä kyläkoulua...
'

Viimekesäisen aurinkovärjäyksen satoa:
Kaksi luonnonvalkoista tablettia yhtaikaa värjättyinä. Punaisesta ei kuvioita eroitu, vihreästä hyvin näkee lehdet. Rinnakkain tehtyinä ja kuivumaan jätettyinä. Eli aina ei voi onnistua.Tämän nähtyäni, pipoasia jäi muhimaan päähäni ja tässä toteutus. Lnakana Seiskaveikka, puikot 3 mm ja lahjalaatikkoon päätynee...
Yläkuvassa näkyy kavennukset, joita en ymmärtänyt, mutta hyvinhän nuo meni. Vähän vähensin kerroksia kuvioneuleosuudesta, koska tein aika pitkän resorin ensin.
Alakuvassa pipo Smoothie.koneen päällä, ei ollenkaan sopiva "mallipää, mutta eiköhän tuosta selvää saa.


Nyt puikoilla Lapaskuuhun menevää.
Palaillaan ja hyvää päivän jatkoa!

8 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Heh, hauska tuo pipo! ;) Hauskinta minusta siinä on, että molemmilla poroilla näyttää olevan sarvet... onko nuo porot sitten tulleet ulos kaapista? ;)

Marjut kirjoitti...

Mulla olisi kyllä mielessä yksi, jolle voisi tuon pipon tehdä...

tuijam kirjoitti...

Niin, siis näenkö oikein? Parittelevatko porot? Tuota, alkaa hymyilyttää mutta silti on hieman epäuskoinen olo.

Mari kirjoitti...

Pakko tulla vielä kommentoimaan, kun kävin ihan tarkistamassa, että kyllä sillä naarasporollakin on sarvet - että on nuo ihan "normaaleja" sittenkin. ;) Hämäsi vaan, kun muistan jonkun tehneen tuon saman mallin niin, että jätti naaraalta sarvet pois. :)

Pitsisukka kirjoitti...

Voi tuota flunssa-hysteriaa, osansa siitä media saakoon ja ylireagoivat aikuiset. Pipo on kyllä aika hauska.

Villa Lankala kirjoitti...

Täällähän on valmistunut taas vaikka mitä! Kaunis ja hauska tuo edellisen postauksen leppishame:)

Jälkeläiselle toivotaan paranemisia! Oli tosiaan surku hupaisaa luettavaa tuo teidän tyttöjen koulun toiminta.Viikonloppuja!

Mammutti kirjoitti...

Kiitokset pipo kommenteista! Sain kotonakin kuulla, etten tuota voi kutoa, mut kudoimpas... Marille kiitokset "porotutkimuksesta", ei mulle tullut moinen mieleenkään kutoessa... Siitä tuli mieleen, se joulupukin Petteri, eikös se ole tyttöporo? Onhan tuo pipo enemmän vitsi, mut kiva tehdä joskus jotain hölmöä.
Ja tuo koulun hysteriapäivä oli vain jäävuoren huippu. On sieltä haettu yksikin kevät säännöllisesti heti aamusta "kipeitä" (36,9) lapsia kotiin, kun aamun aluksi mitattu kaikilta kuume ja opettajan mielestä tuo on kuumetta, hoh ja huh.

Sipi kirjoitti...

Onpa mainio pipo! Tuo päässä saa varmasti paljon tuijotusta osakseen kun jokainen kohallaan miettii että näkeekö hän oikein :D