torstai 3. joulukuuta 2009

Kullan kimmallusta ja öistä asua!


Kullan väristä Paolaa kaapissa 4 kerää (400g) ja alkuyön inspiraatiokohtaus. Lopputulos virkattu Daalia-huivi.
Pitkään aikaan en ole mitään virkkaillutkaan, jollei pieniä koristekukkia oteta huomioon. Tämä virkkuus sitten kolahti täysillä ja muutaman päivän virkkasinkin tätä kaikissa mahdollisissa väleissä. Huivista tuli painava, työtä aloittaessa kuvittelin tähän riittävän muutama kerä, kaikki 4 kerää kuitenkin virkkasin loppuun, eikä olisi pahaa tehnyt yksi kerä lisääkään. Aika kivanoloinen huivista tuli ja kuvittelisin näyttävän hyvältä, esim. mustan puvun päällä. Loppusijoituspaikka ei tällä vielä tiedossa, matkaiskohan Korvatunturille?
Kuusi ja mänty yhistelmä kuvausalustana ei ehken ollut paras mahdollinen, mutta kuvaajalle tuli kylmä. Siis meillä on pakkasta, pitkästä aikaa pihalla kuivaa ja valoisaa. Eihän sitä semmoiseen ole tottunut ja lähdin aivan liian vähissä vaatteissa kuvaamaan. Toivotaan kuivan sään jatkumista.


Yöpukuja Korvatunturin kuormaan. Kauniist liehuivat pienessä pakkastuulessa. Kaavat uusimmasta Ottobre-lehdestä. Trikoissa kukkia ja kissoja, koot 92 cm ja siitä ylöspäin.


Uusiokäyttö kasseja. Kankaat vanhoja housuja ja verhoja. Ylhäällä vasemmalla "käsityöpussukan" mallia kokeilin ja suht hyväksi totesin, pieniä muutoksia kaavaan ja sitten vois tehdä sarjassa kässäpusseja (jos keksis niille käyttöä...). Näille kasseille ei loppusijoituspaikkaa vielä ole, odottakoot kaapinperällä kohtaloaan.


Tässä vielä lähikuvassa "lempikassini" noista kasseista. Kankaat vanhoista verhoista ja ylälaitaleen "toppasin" ja se antaa kivan säväyksen kassiin (kuvassa ei tietenkään eroitu).


Soodi-tyttönen viettää aamupäivät keittiön ikkunan ääressä "väkättämässä" linnuille ja tunnin väkätyksen jälkeen yleensä nukahtaa samaan paikkaan pariksi tunniksi, sitten jaksaakin jo siirtyä makuuhuoneen puolelle päikkäreille. Rankkaa ja raskasta pienen kissan elämä!


12 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Minustakin tuo lempparikassisi oli kaunein kaikista.

Minulla oli pari kerää punaista Paolaa, jolle en vielä ole keksinyt käyttötarkoitusta.

Tupuna kirjoitti...

Ahkerana olet ollut!

Huivi on kaunis. Mulla on hopeanväristä Paolaa josta olen yrittänyt tehdä monta juttua, mutta vieläkään ei ole mitään valmista.

Matleena kirjoitti...

Kaunis kultainen huivi! :) Ja ahkerana olet ollut taas ompelustenkin kanssa! Milloinkahan minä innostuisin siihen hommaan, kun ei viime aikoina ole pätkän vertaa kiinnostanut.

Tänään on ollut meilläkin pakkaspäivä ja aika kirkasta, mutta eipä nähty aurinkoa nytkään. Rovaniemeltä tulleet vieraat kertoivat, että Ouluun saakka paistoi aurinko, mutta sitten oli ajettu utuun ja aurinkoa ei enää näkynyt. Meiltä Ouluun on n. 15 km, että sille osalle osasi se utu just tulla. Aivan kuin meidän kiusaksi.

Paula kirjoitti...

Kaunis virkattu huivi! Ihanat nuo kangaskassien kankaat, mahtavia

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Sä olet ollut ahkerana!

Tuo kissojen väkätys on kyllä hauskaa. Meillä oli aikoinaan kotona pieni musta tyttökissa, joka istui ikkunassa "väkättämässä" linnuille, mutta olipa joskus niin tyhmä, että saattoi mennä ulos lumihankeen kökkimään ja kyttäämään lintuja lintulaudan alle, ei yhtään erottunut juu..

H-K kirjoitti...

Kaunis huivi! :) Se on kun jostain innostuu, niin sitä tekee jokaisessa mahdollisessa välissä.

intsu kirjoitti...

Sä saat aikaiseksi aina niin monenmoista. Ihastuttava tuo huivi. Kivat yöpuvutkin. Laukuista minunkin mieleeni on toi ruusulaukku eniten.

Cefuts kirjoitti...

Tulin vastavierailulle blogiisi :) Ihania käsitöitä sinulla - voi, kunpa osaisin itsekin ommella.

Sipi kirjoitti...

Nopsasti sun ahkerat kädet saa valmista aikaan! Huivi on kaunis ja mustan puvun/mekon kanssa varmasti upea!
Kassit jälleen kivoja, uniasut söpöjä ja niin tarpeellisia..meilläkin pikkupakkasta pitää, puut on kuurassa ja maisema näyttää pitkästä aikaa oikein kauniilta :)

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Kaunis huivi ja ihania kasseja.. Kunpa minäkin osaisin tuolla ompelukoneella jotain tehdä...

Äipän touhut kirjoitti...

Kylläpä olet ollut ahkera "joulutonttu", kun olet pukin konttiin noin paljon saanut tehtyä lahjoja. Siunattua 2.Adventtia ja hyvää Itsenäisyyspäivää.

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia ihanista kommenteistanne!
Tuosta Paolasta vielä. Se on raskaslanka ja sitä kuluu yllättävän paljon. Mallin valista ei ole helppoa ja jännityksellä odotan seuraavan valmistuneen "käyttäytymistä" käytössä. Niin mulla odottaa mustasta Paolasta neule kuvausta, vaan täällä harmaata ja sateista, ei varmasti kuvaus onnistu.
Tuo sama harmaus vei vissiim viimeisetkin energiarippeeni... Aamupäivän kuljetuksen jälkeen olen juonut kaksi pannua kahvia ja jopa energiajuoman. Ei vaikutusta, väsyttää edelleen, eikä hommat edistyneet pätkääkään.
Aurinkoa jos sais jostain...
Hyvää Itsenäisyyspäivää!