maanantai 7. joulukuuta 2009

Maanantaita!


Tässä pitäisi esitellä isompia neuletöitä, mutta säiden palattua pimeän harmaiksi, ei varsinkaan mustan neuleen kuvausta edes yritetty... Niinpä käsityöpuolta edustaa jälleen kerran huovutetut tossut, nyt virkattu ruusu koristenaan. Tossut kokoa 38-39, Naturgarnista (100g) kudottu ja pari kertaa pesukoneessa käyneet. Niin ja sinne Korvatunturille nämäkin matkannee.

Yritin ottaa kuvia neulepinnasta, jota parhaillaan teen, tarkoitus tulla jonkin sortin taikabolero. Nimittäin mun mielestä nurja puoli on kauniimpi kuin oikea ja ajattelin käyttää sitä työssä oikeana puolena. Olisin siis kysellyt,kumpi puoli lukijoiden mielestä on parempi, vaan eihän niistä kuvista (tässä pimeydessä jne.) mitään tolkkua saa. Onkohan etiketin vastaista käyttää nurjaa puolta oikeana!


Eilista Itsenäisyyspäivää vietettiin perinteiden mukaan. Eli ensin vähän jouluukoristelua, jota tietenkin edelsi pienimuotoinen siivoilu ja iltapäivästä suunnattiin partion soihtukulkueeseen viemään soihtuja ja kynttilöitä sankarihaudoille. Tai siis kuvassa oleva vartiolainen ainoastaan osallistui kulkueeseen, minä ajoin nuorimmaisen kanssa vastaanottamaan kulkuetta. Kahdella kepillä, kun edelleen kulkee (ja varmaan vielä pitkään...), niin ei pitempää matkaa lähdetty marssimaan. Tästä seurasi sitten sarja epäselviä kuvia, joista kuitenkin asia selviää. Mitenkähän tavallisella digikameralla olisi edes mahdollista saada pimeässä valoista kuvia?

Kun soihdut ja kynttilät oli laskettu, oli kirkossa valatilaisuus (tänä vuonna ei meiltä ollut valan antajaa) ja sitten siirryttiin partion joulujuhlaan. Vartiolaiseni ryhmä voitti syysvaelluksen ja juhlassa saivat kiertopalkinnon. Kiertopalkinto kiertää ensi vuoden alussa meillekkin kylään.

Juhlista kotiuduttuamme linnan juhlat jo alkoi ja tytöt tiiviisti seurasivat pukuja. Jonkin verran katselin pukuja minäkin, kauniitahan nuo olivat ja enimmäkseen sopivat kantajilleen. Mikään puku ei kuitenkaan mua sykähdyttänyt.

Ilta on siinä vaiheessa, että jos jotain meinaa tehdä, niin paras aloittaa, kun vaan osais päättää, mitä tekee... Nii in, siivota pitäis, inspistä vaan ei ole siihen hommaan. Pikkusen inspistä löytyis ilmakitaran tekoon, luitte oikein ja koko tarinan ilmakitarasta kerron, jos/kun saan sen tehtyä. Eli hommiin vaan ja hyvää viikonalkua kaikille!


9 kommenttia:

Omppumato kirjoitti...

Kauniit tossut.
Tähän aikaan vuodesta neuleiden kuvaaminen on kyllä yhtä tuskaa.
Minäkin olen joskus käyttänyt nurjaa puolta oikeana puolena, kun se oli kauniimpi kuin oikea puoli.

Mari kirjoitti...

Nätit tossut!

Kyllä nurjaakin voi käyttää päällä päin. Muistan kerran yhdellä kaupunkireissullani tässä syksyllä, että vastaan tuli lyhyen ajan sisällä kaksi neuletakkia (tietysti kantajiensa päällä), joissa oli nurja puoli päälläpäin. Ajattelin silloin, että onpas jännä juttu, onkohan tuo nyt jotain muotia. :) Ne taisivat olla ihan kaupan tädin teollisuuskoneen kutomia neuleita, mutta kyllä kait käsinneulotuissakin voi nurjaa käyttää päällä. :)

Matleena kirjoitti...

On ne vainn kauniita nuo sinun tekemät tossut! :)
Ja miksikäs ei voisi käyttää nurjaa puolta oikeana puolena, jos se miellyttää enempi. Minusta ainakin voi! Muistuipa mieleeni, kun 1960-luvun alkupuolella olin ostamassa itselle puserokangasta ja valitsin aamutakkikankaan ja ilmoitin tekeväni siitä nurjasta puolesta puseron. Myyjä yritti änkyttää, ettei se ole puserokangasta eikä nurjasta puolesta voi tehdä puseroa. Mutta myi kuitenkin kangasta minulle, kun sanoin, että "voi minulle". ;D Olin silloin nuori tyttö, niin myyjä kai luuli, etten ymmärrä asiaa. No, en varmaan paljon ymmärtänytkään, mutta tuon verran kuitenkin. ;DD

Hepsi kirjoitti...

Oooh, ihanat tossut! =)

Sude kirjoitti...

Hyvän näköiset tossut ja varmaan lämpimät

Marjut kirjoitti...

Ihastuttavat tossut! Pimeätä on ja kuvaaminen tuskaa, mutta enää vajaa kuukausi ja sitten alkaa päivä pidetä.

MammaMyy kirjoitti...

Mie olen montakin kertaa laittanut nurjan päällipuoleksi kun se on silmääni näyttänyt paremmalta. Vaikea saada kunnon kuvia kun ei luonnon valoa tule nimeksikään. Nätit töppöset.

H-K kirjoitti...

Nätit tossut! Tosiaan neuleiden valokuvaus kaamoksessa on tosi haastavaa, kun värit vääristyvät :(

Mammutti kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista ja "rohkaisusta"!
Laitoin siihen taikaboleroon nurjan puolen oikeaksi, kun oli kerran mun mielestä nätimpi. Nyt se sitten odottelee pingoitukseen pääsyä.
Minäkin olen joskus käyttänyt kankaissa sitä nurjaa puolta, joskus tarkoituksella, joskus vahingossa. Kangasmyyjiä olen muutaman kerran hämmästyttänyt ja kerran aiheutin pientä paheksuntaa ostamalla juhlamekon kankaaksi verhokangasta. Monasti olen löytänyt verhopuolelta sopivampia ja nätimpiä mekkokankaita, kuin varsinaiselta kangaspuolelta. No, ei se mua haittaa, jos joku paheksuu moista kangasvalintaa.