keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Oiskohan vuoden viimeinen bloggaus!?!


Vielä ois joululahjuksia esittelemättä ja yhden boleron onnistuin unohtamaan kuvata, mut ei hätää Jälkeläinen sai sen ja kuvausvelvollisuuden boleron myötä.

Syksyllä hyvissä ajoin kudoin tätä miesten kirjoneuleliiviä ja pieniä näytepalpja blogiin kuvasinkin, nyt on joulu mennt ja lahja annettu, joten esitellään nyt koko liivi täällä.
Alkuun oli jonkinlaiset kuviomallit printattu Dropsilta, mutta aika pian kuviot alkoi elää omaa elämäänä. Silmukkamäärät laskin mallitilkusta (joo, joskus tulee niitäkin tehtyä) ja liivin mitat otin sopivaa kokoa olevasta neulepuserosta. Lankana oli Seiskaveikka (haksahdin syksyllä ostamaan tarjouksesa ja niitä tässä nyt tuhotaan urakalla, eikä ole suunnitelmissa ostaa lisää enää...), lankaa kului 400 grammaa ja kolmepuolen Adeilla tehty. Sopivalta ja ihan kivalta tuo päällä näytti, joten täytyy olla tyytyväinen.

Joulun jälkeenkin on puikot puhuneet. Arvatkaas mitä olen tikutellut täällä? No villasukkia, pakko oli pistää sukkaa puikoille, kun pakkaset on tulossa kuulemma ja joulupukki ei tuonutkaan meille tänä jouluna villasukkia, kuten aiempina jouluina. Olikohan Korvatunturilla mennyt puikot ristiin? Ostin kerän Nallea, sitä Aloeveraa sisältävää uusia yösukkiani varten ja äsken kudoin siitä ensin pikkusormen. Mulla alkaa nivelet olla huonossa kunnossa ja pikkusormen ylempi nivel on niin pahannäköinen muodoton möykky (ja kaikenlisäksi särkee jatkuvasti), että kokeilen nyt sille villahoitoa, jollei auta, niin peittääpä edes nivelen.

Muuten pukki lahjoi minua(kin) runsain lahjoin. Sain pellavalankaa, juuri sitä himoitsemaani, käsityökirjan, astioita ja jalkojen hoitokin oli Korvatunturilla otettu huomioon. Suklaita ei tietenkään pidä unohtaa. Etukäteen sain parhaan lahjan, höyrypesurin joulusiivoihin ja tietenkin muihinkin siivouksiin. Etukäteen ei oikein selvää kuvaa laitteesta ollut, mut nyt ylistän laitetta, aivan uskomaton apu siivoukseen! Varsinkin kun fysiikka ei siivoiluija oikein salli laajemmassa mitassa, niin laite, joka siivoaa lähes itsekseen on arvossa tässä talossa. Osittain siivosin siis ennen joulua ja nyt jatkelen pikkuhiljaa, vielä kun olis laite tavaroiden hyllyille järjestämiseen...


Vielä nämä karvakorva Hello Kityt yhteiskuvassa. Erotuksena edellisen bloggauksen hattuun, näiden korvissa toisena lankana kulkee pörrölanka. Lanka kun uhkasi loppua ja onhan tuo vaihtelua.

Ja nyt vois mennä jatkamaan sukkaprojektia. Lupasin itselleni, että sukkien jälkeen alan suunnitella taas ihan oikeiden vaatteiden neulomista. Tosin Hellu sai pukilta tuplavahinko Beibbarit (eli tyttö ja poika Baby Born nuket) ja vaatteitahan pikkuiset tarvitsee. Jälkeläisen kanssa jouluna jo vähän ommeltiin kestovaippoja nukeille. Jälkeläiselle pakkasin pari pientä tilkkua matkaan, että voi alkaa vaatettaa nukkeja. Minusta tuli siis isomummi näiden nukkien myötä ja Jälkeläinen pyysikin nimiä keksimään. Eipä siinä paljon keksimistä ollut, kun poika näytti aivan Vili-Petteriltä ja tyttö puolestaan oli sievä Maija-Liisa. Sain myös kunnian kirjoittaa syntymätodistukset (olivat paketissa mukana) nukeille. Ja nukeilla leikittiin täällä tietenkin kaikki yhdessä ja meillä kaikilla oli niin mukavaa!

HYVÄÄ JA ONNELLISTA VUOTTA 2010!

19 kommenttia:

eila kirjoitti...

Pirtsakka slipari!
Oikein hyvää uutta vuotta sinulle ja koko porukallesi:)

Quickstep kirjoitti...

Voihan että. Upea slipari. Kirjoneuleet on niin kauniita.Tasaista jälkeä olet tehnyt. Hatut söpöt. Oikein hyvää uutta vuotta :) Neulomisen iloa.

vattumato kirjoitti...

Kiitos! Tuotteliasta vuotta sinullekin!!!

Marjut kirjoitti...

Onpa upea slipari! Ja kivat myssyt myös:)

Oikein mukavaa uutta vuotta koko perheelle!

Matleena kirjoitti...

Kaunis on slipari, mutta nuo Hello Kitty -myssyt on tois ihania! Teitkä ne omasta päästä vai oliko mallikin? Voisin ehkä tehdä minäkin tuollaisen.

Onpa harmi, että nivelesi äksyilevät. Ei seillaista saisi olla neulojan käsissä, eihän. Mutta kun meiltä ei kysytä, onpo vastaanottoa vaivoille.

Onnekasta ja riemukasta uutta vuotta sinulle ja perheellesi!

knea kirjoitti...

Kaunis liivi ja suloiset myssyt!
Hyvää uutta vuotta sinulle ja läheisillesi!

Mari kirjoitti...

Vau miten komea pusero!

H-K kirjoitti...

Pirteä slipoveri! Noita lakkeja ei voi katsella hymyilemättä: on ne niin suloiset! Hyvää uutta vuotta!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Onnellista Uutta Vuotta ja neulomisintoa!

Sude kirjoitti...

Niin on iloisen värinen slipari, että se päällä ei varmaan voi olla huonolla tuulella :)
Oikein Hyvää ja Idearikasta Uutta Vuotta Sinulle

Kaisa kirjoitti...

Oikein hyvää uutta vuotta! Ihania töitä, mun melkein tekisi mieli Hello Kitty -pipoa, mutta en ihan taida sentään itselle... :D

TeSa kirjoitti...

Hyvät värit liivissä.

Oikein mukavaa uutta vuotta sinulle!

Leena kirjoitti...

Hyvää Utta Vuotta myös sinulle. nuo vaaleanpunaiset myssyt ovat viehättävät.

Sinikka kirjoitti...

Oikein hyvää uutta vuotta sinnekin:)

Omppumato kirjoitti...

Kaunis slipoveri ja söpöt Kittyt!

Raketit raikaa,
ripaus taikaa,
Hyvää Uutta Vuotta,
tulevaa aikaa!

Zelda kirjoitti...

Oikein iloista Uutta Vuotta toivottelen!

Outi kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta sinne! Niin sinulle kuin nivelillekkin. Surkeaa tuommoinen, jos rupeaa haittaamaan harrastuksia! Ja kirjoneuletta. Minäkin tutkiskelin lankojani sellaista varten. Jos vaikka lapasia yrittelisi.

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Oikein hyvää ja onnekasta alkanutta uutta vuotta!! Ihanan pirteä tuo slipoveri ja niin ihka ihania nuo Hello Kitty lakit. =D

Hepsi kirjoitti...

Upea liivi ja suloiset myssyt!

Oikein hyvää vuotta myös sinulle!